Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home
IDOLUL_DINAMOVIST

Întâlnește-te cu idolii tăi!
Un nou proiect CS Dinamo!

Detalii pe pagina de fb
dedicată

David Popovici - Cel mai valoros tânăr sportiv din Europa în 2021

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

measport-png

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

Canotaj - Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud)- 2013

Două medalii de argint pentru delegaţia României!

Cursa_81___01În perioada de aur a canotajului românesc, aceste rezultate ar fi părut cel puțin modeste. Dar atunci lotul feminin de canotaj se  compunea din peste 30 de sportive de valori apropiate. În prezent, Lotul Național de Canotaj feminin care s-a deplasat în Coreea de Sud, este compus din 8 canotoare și o cârmăciță. Fără rezerve și cu două sportive care au dublat, s-au câștigat două medalii de argint la acest C.M. – 2013. Dacă ne gândim că echipajul S.U.A. format după J.O. Londra – 2013, este rodul a unei selecții din 600 de canotoare de top ale Americii, atunci o să înțelegem că româncele noastre au făcut minuni, iar magicianul medaliilor actuale este antrenorul lotului, domnul profesor Mircea Roman.  

Așteptările doamnei președinte Elisabeta Lipă, pe care le declara la începutul acestui campionat mondial, au început să prindă contur sâmbătă odată cu câștigarea medaliei de argint de către echipajul feminin de dublu rame fara cârmaci, format din Roxana Cogianu și Nicoleta Albu. După o cursă extrem de solicitantă datorită unui vânt puternic- contră, echipajul nostru a scos un timp de  7:25.75., astfel situându-se după echipajul britanicelor Helen Glover şi Polly Swann (7:22.82), foste campioane olimpice anul trecut. După România, au trecut finish-ul Noua Zeelandă - 7:27.58/100, SUA - 7:32.24/100, Olanda - 7:36.28/100, Africa de Sud 7:39.26/100. Medalia româncelor este cu atât mai meritorie, dacă ne gândim că echipajul Roxana Cogianu și Nicoleta Albu s-a format în mai puțin de 4 săptămâni, iar Roxana Cogeanu a tras pentru prima dată în această ambarcațiune la un C.M. de seniori.

Mult așteptata finală a ambarcațiunilor de 8+1 (proba regină), a concretizat succesul canotoarelor noastre. Echipajul de 8+1 format din: Cristina Ilie, Nicoleta Albu, Cristina Grigoras, Ioana Crăciun, Camelia Lupascu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia si Daniela Druncea, a câștigat, duminică, o meritată medalie de argint. Româncele au făcut o cursă de un angajament total, au avut un start puternic, la 500 m erau pe locul al 3-lea, iar la jumătatea cursei ștrocul Nicoleta Albu a ridicat ritmul  la  37 de lovituri pe minut, astfel depășind ambarcațiunea Canadei, Marii Britanii și Australiei până la finalul cursei. 

Citeşte mai mult... [Canotaj - Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud)- 2013]
 
Atletism - Campionatul Național, ediția 2013

Donisan_previziune__01Sâmbătă, 24 august și duminică, 25 august, s-au desfășurat pe Stadionul Tineretului, Campionatele Naționale de Atletism.

Fără strălucirea de altădată, ediția din acest an, care vine după un Campionat Mondial neconvingător, a avut totuși momente interesante, apreciate de un public destul de numeros, având în vedere căldura toridă din aceste zile.

Competiția a început cu proba de 5000 m feminin și cu surpriza de a o vedea, concurând, pe Constantina Diță care continuă să alerge cu aceeași pasiune ca și în anii precedenți, chiar dacă rezultatele nu mai pot fi aceleași. A ocupat locul 6 la final, cu un timp de 36:06,12, dar publicul a aplaudat-o cu cădură pentru pasiunea și dăruirea de care dă dovadă, în continuare.

Primul titlu pentru Dinamo a fost adus de Mihai Donișan la înălțime. Cu o săritură de 2,27m, Mihai confirmă saltul important făcut în ultimul an dar, așa cum ne-a spus la sfârșitul întrecerii, și-ar dori un 2,37 m (vezi foto) anul acesta iar noi credem că poate să reușească această performanță.

O altă probă în care nu s-a pus problema căștigătorului a fost și aruncarea discului, atât la fete cât și la băieți. La fete, Nicoleta Grasu a câștigat lejer proba, cu o aruncare de 55,50m , ocupanta locului II (Ileana Sorescu), reușind o aruncare de doar 50,60m. La băieți, Sergiu Ursu a reușit o aruncare de 63,92 m ceea ce reprezintă un rezultat bun și dătător de speranțe.

Citeşte mai mult... [Atletism - Campionatul Național, ediția 2013]
 
Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, ziua a 2-a

În a doua zi a Campionatului Modial de seniori, echipajul feminin de 8+1 al României (Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi cârmăcița - Daniela Druncea), s-a calificat în finala probei după ce a câştigat seria cu timpul de 6 min 07 sec 86/100, devansând astfel echipajele Canadei și Noii Zeelande. Dinamovista Camelia Lupașcu, membră a echipajului de 8+1, a declarat scurt dupa cursă: ”a fost greu, dar a meritat…”. Se vor pregăti, în continuare, pentru ziua de duminică 1 septembrie, când vor trage în finală.

De asemenea, echipajul 2- feminin, Roxana Cogianu și Nicoleta Albu, au facut o cursă bună, terminând în prima serie pe locul 2 cu timpul de 7:18,47, după britanicele Helen Glover și Polly Swan (campioanele olimpice din 2012 – Londra), cu timpul de 7:15,13 și înaintea Serbiei. Le ținem pumnii strânși pentru ziua de joi, la semifinale.

Dintre cele patru echipaje românesti care au intrat în focul mondialelor de la Chungju-Coreea de Sud, două s-au calificat în faza urmatoare: dublu rame fără cârmaci feminin, în semifinale, iar Petru Codau, la schif simplu, în sferturi. Tânărul Petru Codau, aflat la prima participare la campionatele mondiale de seniori, a făcut o cursă ambițioasă, ocupând locul secund în serie, cu 7:12,29, in urma britanicului Matty Drysdale, 7:03,07.

Joi, echipajul de 4 vâsle masculin, Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pirghie, Florin Curuea, va trage în recalificări după ce au terminat pe poziția a 4-a în serie. În aceeași situație este și echipajul dublu rame fără cârmaci, Ionel Strungaru - Teodor Gontaru, care a terminat pe locul 5 in serie.

Autorul articolului: George Vescan - CS Dinamo, 27 august 2013, ora 000

 
Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, Coreea de Sud – Chungju 2013

Duminică 25 august, a început Campionatul Mondial de seniori, cel mai așteptat eveniment din 2013 pentru canotorii din lumea toată. Cea mai puternică competiție de canotaj din acest an este găzduită de orașul Chungju din provincia North Chungcheong, Coreea de Sud. Orașul se mai numește și ”muzeul fără ziduri” datorită numărului mare de situri arheologice și proprietăți culturale.

După o săptămână în care sportivii români au avut timp pentru a se acomoda la fusul orar, dumnică au încept calificările. Doamna Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a declarat următoarele despre acest campionat mondial: ”este o competiție grea, este record de participare (948 sportivii, 74 de națiuni cu 384 ambarcațiuni); canotajul, se pare că este într-o continuă dezvoltare, anul acesta participă pentru prima dată la acest nivel, țări precum Kenya, Qatar sau Libia; avem ca obiectiv o medalie si o calificare în finala A, deși nu pot să nu îmi doresc mai mult, pentru că am încredere în sportivii români”. 

Citeşte mai mult... [Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, Coreea de Sud – Chungju 2013]
 
Canotaj - Campionatul Mondial de juniori 2013, Lituania

L_C_026Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori s-a desfășurat în perioada 07-11 august, în frumosul oraș Trakai, stațiune balneară și oraș istoric din Lituania. În această atmosferă de poveste au participat 793 de sportivi (494 băieţi şi 299 fete) din 58 de ţări. Delegația României a fost alcătuită, în mare măsură, din sportivi ai C.S. Dinamo București care au câștigat următoarele medalii:

3 medalii de aur, la următoarele ambarcațiuni:

- 2x compus din Pascanu Nicoleta și Logofatu Elena,

- 4- Rusu Danut, Macovei Cosmin, Iliut Mihaita,

- 8+1 Parascanu Georgiana, Boca Ana Maria, Turta Elena, Danciu Agustina, Popescu Cristina, Tilvescu Denisa,

Citeşte mai mult... [Canotaj - Campionatul Mondial de juniori 2013, Lituania]
 
Scrimă - Campionatul Mondial, Budapesta 2013

S_CN_06Sâmbătă, 10 august, s-a desfăşurat la Budapesta finala la sabie masculin, dintre formaţiile României şi Rusiei.

Medalia de aur a fost câştigată de formaţia Rusiei, tânăra formaţie a României obţinând medalia de argint.

După Jocurile Olimpice de la Londra, Rareş Dumitrescu şi Gelu Zalomir s-au retras din activitatea competiţională, astfel că Mihai Covaliu, antrenorul lotului, a fost nevoit să alcătuiască un lot tânar dar valoros, care să menţină România pe primele scene competiţionale ale lumii. Şi iată că a reuşit acest lucru, obţinând o medalie de argint şi consacrarea unei echipe de viitor. Să-i mulţumim lui Mihai Covaliu, acest „Belu şi Bitang” al scrimei masculine, şi să le mulţumim şi celor patru sportivi: Dolniceanu, Gălăţeanu, Badea şi Teodosiu. Trebuie menţionat şi faptul că Tiberiu Dolniceanu, Andrei Gălăţeanu şi Iulian Teodosiu sunt componenţi ai Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Citeşte mai mult... [Scrimă - Campionatul Mondial, Budapesta 2013]
 
<< Început < Anterior 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Următor > Sfârşit >>

Pagina 538 din 647

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 339 vizitatori online

300821_MCL2022_Web_178x156px

300821_ehfTV_Web_178x156px

300821__MF4_22_Web_178x156px