Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Administrativ Carieră GRILA DE CORECTARE TEST SCRIS CONCURS OFITER, POZITIA 199 LA SECTIA SPORTURI INDIVIDUALE

GRILA DE CORECTARE TEST SCRIS CONCURS OFITER, POZITIA 199 LA SECTIA SPORTURI INDIVIDUALE

GRILĂ DE CORECTARE

A TESTULUI  SCRIS DE VERIFICARE A CUNOȘTINȚELOR

pentru ocuparea postului vacant de ofițer principal III – poziţia 199,

 din statul de organizare, la Secția Sporturi Individuale

 din cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti

VARIANTA 2

 

 1. Structura motrica fundamentala ce sta la baza practicarii unei ramuri de sport este : a. Elementul tehnic; b. Stilul; c. Procedeul tehnic.
 2. Testele submaximale in care subiectul este supus unei singure intensitati ce trebuie mentinuta cat mai mult timp posibil se numesc : a. Teste triangulare; b.Teste de timp; c. Teste rectangulare
 3. Testele submaximale in care subiectul este supus unei intensitati ce creste pana cand frecventa cardiaca atinge valoarea dorita, dupa care se mentine un nivel constant al acesteia se numesc : a. Teste periodice de incarcatura; b. Teste cu intensitate progresiva; c. Teste trapeziforme
 4. Rapiditatea cu care se efectueaza o miscare, sau timpul scurs de la inceputul pana la sfarsitul miscarii se numeste : a. Viteza de reactie; b. Viteza de repetitie; c. Viteza de executie.
 5. Se foloseste metoda senzorio-motrica, de dezvoltare a capacitatii de percepere a timpului(formarea simtului tempoului si a ritmului) pentru dezvoltarea : a. Vitezei de reactie complexe; b. Vitezei de repetitie; c. Vitezei de reactie simpla.
 6. Ce rezistenta dezvoltam cand efortul dureaza intre 2-8 minute(chiar 9), perioada in care procesele oxidative aerobe cresc continuu : a. Rezistenta de lunga durata; b. Rezistenta de durata medie; c. Rezistenta de scurta durata
 7. Metoda utilizata in antrenamentul sportiv care se bazeaza pe exercitii care nu implica intervale, constand in schimbarea exercitiului atunci cand urmarim sa antrenam un sector muscular diferit se numeste : a. Metoda continua; b. Metoda ludica; c. Metoda in circuit.
 8. Capacitatea sistemului neuromuscular de a invinge rezistente printr-o contractie foarte rapida este : a. Forta –rezistenta; b. Forta-viteza; c. Forta maxima
 9. Ce forta este utilizata pentru invingerea unor rezistente submaxime, cu o accelerare de acelasi tip ? a. Forta exploziva; b. Forta rapida; c. Forta lenta.
 10. Ca metoda de dezvoltare a fortei, ce efort se executa cu incarcaturi superioare capacitatii de forta maxima a sportivului, utilizarea sa fiind complexa iar specificitatea, limitata ? a. Efortul  izochinetic; b. Efortul de invingere sau concentric; c. Efortul de cedare sau excentric.
 11. Cum se numeste activitatea sportiva adecvata si sistematica, practicata in scopul sanatatii, mentinerii conditiei fizice si relatiilor sociale, in functie de motivatie si capacitati : a. Sport de intretinere; b. Sport in timpul liber; c. Sport pentru varstnici.
 12. Cum se numeste forma sportului de performanta care cuprinde sportivii inclusi in sisteme nationale si internationale elaborate pentru cluburi si asociatii sportive : a. Sport de elita; b. Sportul la copii si juniori; c. Sportul practicat de seniori si juniori consacrati.
 13. Cum mai numim functia de satisfacere a dorintei de miscare, de actiune ? a. Functia de maximizare a performantei; b. Functia conativa; c. Functia de socializare.
 14. Cum mai numim functia competitionala ? a. Functia de dezvoltare a capacitatii de performanata; b. Functia de satisfacere si stimulare a dorintei de intrecere; c. Functia de maximizare a performantei.
 15. Determinarea reactivitatii il reprezinta un important parametru fiziologic pentru activitatea sportiva al : a. Aparatului osteo-articular si muscular; b. Organelor de simt; c. Sistemului nervos central.
 16. Ansamblul valorilor numerice relative ale duratei si numarului de stimuli in cursul unei structuri de antrenament il reprezinta : a. Amplitudinea sau variabilitatea stimulilor; b. Densitatea stimulilor; c. Frecventa aplicarii stimulului
 17. Frecventa aplicarii stimulului este data de : a. Raportul dintre timpul de aplicare a stimulului si timpul de repaus pe structura de antrenament; b. Numarul de unitati de antrenament pe zi, microcicluri si mezocicluri; c. Timpul cat acesta actioneaza singular sau in serii, in cadrul unor structuri de antrenament.
 18. Pretul functional platit de organism pentru a efectua efortul respectiv il reprezinta : a. Intensitatea efortului; b. Complexitatea efortului; c. Intensitatea solicitarii
 19. Saritura in adancime urmata de saritura inalta reprezinta un exercitiu cu caracter : a. General; b.Mixt sau intermediar; c. Cu caracter specific.
 20. Perfectionarea jocului bilateral prin aplicarea oportuna si eficienta a fazelor si sistemelor, omogenizarea cuplurilor si echipei, a liniilor precum si aplicarea unor noi combinatii tehnice reprezinta un scop fundamental al: a. Jocului de verificare; b. Jocului de antrenament; c. Jocului scoala
 21. Durata concediului de odihna al politistilor incadrati in cursul anului: a. se stabileste proportional cu perioada lucrata de la data incadrarii pana la finele anului calendaristic respectiv; b. se acordă 32 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime in serviciu de peste 10 ani; c. se acordă 38 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime in serviciu de peste 10 ani, indiferent de data încadrării.
 22. Reprogramarea sau amanarea efectuarii concediului de odihna va putea fi efectuata cand politistul se afla in una dintre urmatoarele situatii:

a. urmeaza sau este planificat sa urmeze un curs de perfectionare sau specializare in tara ori  in strainatate;

b. urmeaza sa indeplineasca misiuni in afara teritoriului national, in cadrul fortelor internationale de politie;

c. are recomandare medicala pentru a urma un tratament intr-o statiune balneoclimaterica, caz in care data inceperii concediului de odihna va fi cea indicata in recomandarea medicala.

23. Politistii care isi desfasoara activitatea in conditii deosebite - vatamatoare, grele sau periculoase - ori in locuri de munca in care exista astfel de conditii, stabilite potrivit legii, au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna suplimentar:

a. au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna suplimentar cu o durata cuprinsa intre 5 si 14 zile calendaristice

b. au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna suplimentar cu o durata cuprinsa intre 3 si 14 zile calendaristice

c. au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna suplimentar cu o durata cuprinsa intre 3 si 14 zile lucrătoare.

24. Politistii au dreptul, potrivit legii, la invoiri platite cu durata de 5 zile calendaristice:

a. pentru casatoria politistului;
b. pentru casatoria unui copil;

c. pentru decesul sotului sau al unei rude de pana la gradul al III-lea a politistului sau a sotului/sotiei politistului.

25Compensaţia pentru chirie:

a. beneficiază de compensaţie pentru cirie poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător;

b. poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care îşi are domiciliul, dar care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care i se poate asigura spaţiul de locuit corespunzător, poate beneficia de compensaţia lunară pentru chirie, în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însuşite de către conducătorul unităţii din care face parte poliţistul, la solicitarea acestuia

c. poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care îşi are domiciliul, dar care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care i se poate asigura spaţiul de locuit corespunzător, poate beneficia de compensaţia lunară pentru chirie, în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însuşite de către eşalonul ierarhic superior  din care face parte poliţistul, la solicitarea acestuia.                                               

COMISIA:

Postat azi 01.07.2019.

Program Competitional

Săptămâna 15-21 iulie 2019

Atletism. Campionatele Europene juniori U20, 18-21 iulie, Boras (Suedia)

Ciclism. Campionatul Național XCO, 18-21 iulie, Domenile – Herneacova, Timiș

Lupte. Campionatul Național seniori, 18-21 iulie, Reșița

Scrimă. Campionatul Mondial de seniori, 15-23 iulie, Budapesta (Ungaria)

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 415 vizitatori online