Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment ANIVERSARE. CS Dinamo 73! Trecut, prezent și viitor

ANIVERSARE. CS Dinamo 73! Trecut, prezent și viitor

Dinamo_aniversare_73_aCS Dinamo a organizat miercuri, 12 mai, aniversarea de 73 de ani de la înființarea clubului, în cadrul unui eveniment desfășurat în spațiu deschis, pe stadionul central. La eveniment au fost prezenți Anca Dragu – președintele Senatului, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, Lucian Bode – ministrul afacerilor interne, Eduard Carol Novak – ministrul tineretului și sportului, Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președinți de federații naționale, mari campioni ai clubului, din trecut și din prezent.

”Dinamo 73 este gala excelenței în sport, a marilor campioni români, a mândriei de a vedea drapelul național ridicat pe cele mai înalte catarge. Este o sărbătoare a celor care au făcut să tresalte de bucurie inimile românilor și au îmbogățit vitrina sportului românesc cu 128 de medalii olimpice, 1163 medalii mondiale, 1621 medalii europene”, a fost mesajul de introducere a evenimentului.

Povestea Clubului Sportiv Dinamo a început pe 14 mai 1948, ca structură în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Timp de 73 de ani, sportivii dinamoviști au urcat culmile gloriei și au arătat cât de mult talent, ambiție și frumusețe există în acest popor.

Lucian Bode, ministrul afacerilor interne: ”Clubul Dinamo este un brand de țară. El trebuie să rămână un spațiu dedicat performanțelor, trebuie să rămână locul unde se scriu pagini importante din istoria sportului românesc, locul în care cu fiecare competiție sportivă se adaugă câte un titlu nou în palmares, și mai ales un reper pentru tinerele generații care privesc cu admirație spre marile figuri din galeria clubului alb-roșu care au făcut cinste tricolorului peste tot în lume. Performanța sportivă a reprezentat dintotdeauna motto-ul Clubului Sportiv Dinamo, iar dumneavoastră aveți sarcina de a lăsa moștenire tinerelor generații dorința de a duce mai departe prestigiul acestui club valoros. Dragi sportivi, ne mândrim cu dumneavoastră și vă asigurăm că vom trăi la maxim și cu pumnii strânși fiecare competiție. La mulți ani, Dinamo”.

Dinamo are un trecut glorios, dar are și un prezent consistent. Rezultatele obținute în ultimul an sunt remarcabile, în contextul crizei sanitare care a blocat planeta. Sportivii de la canotaj, natație, tir, scrimă, lupte, tenis și gimnastică au strălucit pe plan internațional. Pe plan național, la jocuri de echipă, clubul se mândrește cu echipa masculină de handbal, campioană națională pentru al cincilea an consecutiv, și cu cea de volei masculin, dublă câștigătoare a Cupei României.

Dar prezentul înseamnă, pentru lumea sportului, Jocurile Olimpice de la Tokyo, evenimentul pentru care sportivii dinamoviști s-au pregătit timp de cinci ani. În acest moment, Clubul Sportiv Dinamo are 18 sportivi calificați la Jocurile Olimpice, de la 8 discipline sportive, dar numărul lor va crește substanțial, pentru că întrecerile de calificare nu s-au încheiat.

Clubul Sportiv Dinamo are însă și viitor. Cel mai titrat club sportiv al țării are rezultate remarcabile la secțiile de copii și juniori de la scrimă, gimnastică, lupte, haltere, dar când e vorba de viitor Dinamo se mândrește cu cele patru Academii lansate în ultimul an, la fotbal, tenis, handbal și polo pe apă, care au contribuit cu un număr de aproximativ 700 de copii ce au apărut în bază în anul 2021.

Dinamo_aniversare_73_b

Dinamo_aniversare_73_c

Dinamo_aniversare_73_d

Dinamo_aniversare_73_f

Dinamo_aniversare_73_g

Dinamo_aniversare_73_h

Dinamo_aniversare_73_k

Dinamo_aniversare_73_l

Dinamo_aniversare_73_m

CS Dinamo, 12 mai 2021

Program Competitional

13-19 martie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (tur), 22 martie, ora 19:45: Dinamo – THW Kiel. Sala Polivalentă București

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 6), 26 martie, ora 17:00: U BT Cluj-Napoca – Dinamo

Fotbal. Liga 3 (seria 4, etapa 18), 25 martie, ora 15:00: SC FC Pucioasa - Dinamo

Polo masculin. Superliga Suzuki (turneul II), 24-26 martie, Oradea

Polo feminin. Campionatul Național Suzuki (turneul V), 24-26 martie, Oradea

Volei masculin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 2), 25 martie, ora 12:00: Explorări Baia Mare - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 1), 25 martie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo. Sala Dobroești

Judo. Campionatul Național seniori, 24-26 martie, Izvorani

Scrimă. Cupă Mondială sabie masculin, 24-25 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret, 23-26 martie, București

Triatlon. Campionatul Național de aquatlon, 24-26 martie, Târgu Mureș

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

 

Agrement înot/ Program weekend 25-26 martie

Urmare a activității echipelor de performanță ale CS Dinamo, programul de agrement în bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu, în zilele de 25 și 26 martie, va fi următorul:

 Sâmbătă: 14:00-16:30

Duminică: 13:00-19:00


Online Guests

We have 344 guests online