Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Interviu cu Mircea Roman, antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj, după Europenele de la Plovdiv, 2011

Interviu cu Mircea Roman, antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj, după Europenele de la Plovdiv, 2011

MirceaRoman« Au participat 28 de tări, dar rezultatul a fost normal »

                                                                      Interviu realizat de George Vescan

  

George Vescan:  Sunteţi mulţumit de rezultatele obţinute la acestă ediţie a C.E.?

Mircea Roman: Da, consider ca evoluţia fetelor a decurs normal, nu au fost surprize. Deşi alcătuirea echipajului de 4 vasle,  mai rar folosită, având în componenţă două sportive rameoare intr-o ambarcaţiune de vâsle, dar care au câştigat bronzul, a fost o surpriză placută.

G.V.: Cum vi s-a parut concursul?

M.R.: A fost bun, au participat 28 de ţări, dar nouă ne pare rău că a lipsit echipajul Angliei care la Campionatul Mondial ne-a depăşit cu 0,007 sec. Mi-a plăcut baza de pregătire şi pista olimpică pe care s-a desfăşurat concursul. Sunt optime sportului de înaltă performanţă. Din păcate, la noi Snagovul este tot mai impropriu pregătirii sportive. În sezonul de vară, 50% dintre antrenamente sunt compromise din cauza ambarcaţiunilor cu motor, aspect care nu se întâmplă nicăieri în lume, acolo unde este amenajat ceva special pentru antrenarea unui Lot Olimpic.


G.V.: De ce spuneţi că a fost un rezultat fară surprize ?

M.R.: Pentru că noi ne propunem întodeauna să fim cei mai buni. Chiar dacă rezultatul unui concurs nu poate fi ştiut  dinainte, putem avea în vedere că de la prima editie de C.E. şi până în prezent, Romania a câştigat aurul la probele de 8+1 si W2 (cu o singură excepţie, la prima editie a C.E., când ambarcaţiunea de W2, a fost depăşită  de echipajul german). Putem spune ca până acum la aceste probe suntem cei mai buni din Europa, iar acest blazon trebuie apărat. De remarcat că un  echipaj  concurent la această ediţie a fost 8+1 din Belarus, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing.

           

G.V.: Ce obiective imediate aveţi ?

M.R.: La jumătatea lunii octombrie, lotul se va reuni, obiectivul fiind castigarea a doua medalii la Jocurile Olimpice.

 

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 202 guests online