Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Clubul Dinamo, alaturi de cei afectati de vremea rea

Oameni alături de oameni...

8Dând curs apelului lansat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, doamna Elisabeta Lipă, împreună cu sportivii, antrenorii și ceilalți angajați ai Clubului Dinamo București, alături de alte personalități din lumea sportului românesc, au decis să ajute persoanele sinistrate, aflate în zonele afectate de căderile masive de zăpadă, sens în care vor trimite alimente necesare depășirii acestor momente dificile. Amintim, în acest context, faptul că mai multe localități din județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Vrancea sunt izolate din cauza căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă, locuitorii acestora nemaiavând acces la resursele necesare subzistenței.

De asemenea, sportivii clubului nostru au decis să se implice în acțiunile de deszăpezire desfășurate la nivelul Capitalei, venind în sprijinul comunității și punând umărul la eforturile de degajare a căilor de acces în zonele în care utilajele autorităților nu au pătrus încă, fiind capacitate pe arterele principale pentru fluidizarea cât mai rapidă a traficului

Cu privire la toate aceste inițiative, doamna președinte Elisabeta Lipă a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu pe care îl prezentăm în continuare.

 Citește aici interviul realizat cu doamna Elisabeta Lipă

George Vescan: Doamna presedinte, implicarea sportivilor în ajutorul primăriilor de sector este o noutate?

Elisabeta Lipă: Referindu-mă la ultimii ani, da, este o noutate. Am avut discuții cu președintele F.R.Rugby, domnul Alin Petrache, și am considerat ca intervenția sportivilor este binevenită pentru concetățenii noștri. Oamenii adevărați, în situatii grele se cunosc. Am avut adesea sprijinul autorităților locale din sectoarele 1, 2 și 3 și am considerat că este fair play să îi ajutăm și noi. Am vorbit cu domnii Liviu Negoiță și Neculai Onțanu și am înțeles ce putem face.

G.V.: Ce impact credeți că va avea acest sprijin pentru bucureșteni?

E.L.: Cei mai numeroși sportivi au fost de la echipele de rugby, handbal și volei. E clar că ei, oriunde ar fi, pe terenul de sport sau pe stradă, la dezăpezire, inspira forță, hotărâre și altruism. Sper ca suporterii acestor echipe, dacă se vor uita de la balcon încercând să-și mai vadă mașina de sub zăpadă și-i vor vedea pe sportivii preferați, să iasă repede din casă cu o lopată și să se alăture lor. Astfel, nu va mai fi diferență între jucător și suporter, ci vor fi împreună, pe același teren de joc, cu zăpada.

Za__02G.V.: Nu vor pierde din antrenamente sau din forma de meci? Având în vedere că voleiul și handbalul sunt în plină competiție...

E.L.: Pentru rugbyștii care se află în perioada de pregătire generală, nu poate fi decât un altfel de antrenament care îi scoate din monotonia antrenamentelor de forță și, pe deasupra, le antrenează spiritul de echipă și întrajutorare. Handbaliștii și voleibaliștii vor ști că, indiferent de soarta viitoarei etape de campionat, acum au facut ceea ce trebuia, la fel cum, într-un meci, cea mai importantă fază de joc este cea prezentă.

G.V.: Ati vorbit cu sportivii, i-ați motivat cumva pentru această activitate?

E.L.: Motivația de a face bine nu trebuie recompensată neapărat. I-am văzut pe rugbyștii noștri cum au dezăpezit zona Spitalului Grigore Alexandrescu de dimineață iar la prânz erau la Spitalul Polizu. Sunt treziți de la ora 6 dimineața și încă păreau entuziasmați. Am vorbit cu antrenorul lor, Ștefan Demci, și spunea că fac treaba cu plăcere, pentru că au înțeles ce înseamnă acest exemplu pentru cei de pe stradă. Spunea că lumea îi remarcă imediat ca fiind sportivi de performanță după statura lor și echipamentul sportiv. Au primit multe aprecieri, oamenii de pe stradă sau din spitale admirând gestul lor.

G.V.: Și ce obiective au în vedere sportivii dinamoviști, prin această acțiune?

E.L.: Autoritățile locale, în cea mai mare parte, și-au făcut treaba pe arterele principale dar parcările și aleile dintre blocuri sunt cele care fac mari probleme circulației și mai ales bătrânilor. Este, poate, puțin ceea ce vom reuşi să facem, dar cred că va însemna mult gestul lor, de a fi oameni de echipă la greu. Sper ca exemplul lor să inspire curajul de care au nevoie bucureştenii de a ieşi din casă şi să facem ceva pentru noi.

Interviu realizat de George Vescan - CS Dinamo, 14 februarie ora 1500 

Program Competitional

27 noiembrie - 3 decembrie 2023

Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport

Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)

Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo

Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo

Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 293 guests online