Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Elisabeta Lipă – „Ambasadoare Fair Play”

ELILIPA13Ajunse la cea de-a 16-a ediție, Premiile Internaționale „Fair Play Mecenate” care se vor acorda, în acest an, în cadrul unei festivități care se va desfășura în data de 4 iulie la Cortona - Italia, vor avea printre principalii laureați pe doamna Elisabeta Lipă, Președintele C.S. Dinamo București și al Federației Române de Canotaj.

Desemnarea doamnei Elisabeta Lipă în calitate de câștigătoare a Premiului Fair Play 2012 și acordarea titlului de Ambasadoare Fair Play, s-a decis în urma deliberărilor unui juriu format din experți ai elitei sportive mondiale, pe baza unor principii de etică universală și sportivă statuate în cadrul acestei asociații încă de la înființare (anul 1997), printre care: acceptarea regulilor de joc; respectul pentru adversari, arbitri și public; combaterea discriminării, a violenței și dopingului în sport, etc.

 Acest premiu reprezintă o recunoaștere afirmată de către elita sportului mondial, a performanțelor de excepție care au încununat o carieră sportivă guvernată de spiritul fair play, dar si a implicării ca Președinte de Federație și de Club Sportiv într-o nouă viziune asupra sportului de înaltă performanță pe plan mondial.

 

Sportul de performanță înseamnă, mai înainte de toate, respectarea și acceptarea regulilor de joc și a adversarilor. Indiferent dacă ești câștigător sau învins, onoarea de a participa este a tuturor concurenților. Cei care conduc destinele sportului de înaltă performanță trebuie să se gândească la sportivi ca la oameni care mai au o viață de continuat după ce se vor lăsa de sport. Nu trebuie sacrificat totul pentru obținerea rezultatelor extraordinare, și mă refer în primul rând la problema dopajului și a epuizării psiho-fizice. Rezultatele de excepție nu trebuie obținute cu orice preț, ci mai întâi trebuie să ne gândim la asigurarea   sănătății și bunăstării acestor oameni. Este inadmisibil ca, în numele îndeplinirii obiectivelor de performanță, să mai existe juniori care să se accidenteze la antrenamente din cauza suprasolicitarii articulare și musculare. Aceste accidente le pot marca toată viața”, declara cu un an în urmă doamna Elisabeta Lipă, enunțând, în felul acesta, principiile după care și-a ghidat conduita morală și profesională în îndelungata sa carieră sportivă.

International Award Association "FAIR PLAY Mecenate" este o asociație înființată în anul 1997, de către Angelo Morelli și Chiara Fatai iar în cei 15 ani de existență a acordat  premii unui număr de 221 personalități sportive din 34 de țări, în cadrul mai multor secțiuni care au legături atât cu sportul, cât și cu societatea civilă, în general. Juriul care stabilește câștigătorii este format din personalitați sportive de nivel mondial de pe toate continentele. Este suficient să enumeram doar câteva nume, cum ar fi: Valeri Borzov și Serghei Bubka, Lord Sebastian Coe, Stefka Kostandinova, Mark Girardelli, Frankie Fredericks, Alberto Juantorena, Edvin Moses, Iohah Lomu și multe alte celebrități.

Titlul ediției din acest an a acordării premiilor este „În așteptarea Jocurilor Olimpice de la Londra 2012… și nu numai”.

Autorii articolului: George Vescan, Mihai Neacșu și  Florin Nan - CS Dinamo, 14 februarie, ora 800


Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 288 guests online