Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment 1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_2De 1 Decembrie, două mari campioane ale canotajului românesc și dinamovist şi-au amintit de tradiţiile româneşti. Şi unde puteau să rememoreze mai bine momentele din copilărie decât la Muzeul Ţăranului Român. La invitația Telekom Sport, președintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, şi Ionela Livia Cozmiuc, campioană mondială anul acesta la dublu vâsle categorie ușoară, au lucrat la gherghef și s-au reîncărcat de românism.

”Aşa era tradiţia, noi copiii eram puşi la muncă, nu neapărat aşa era obiceiul, şi mi se pare corect, având în vedere că de mici am fost învăţaţi să ne descurcăm în viaţă. Pur şi simplu am ţesut şi mi-am făcut zestre”, a declarat Liliana Gafencu.

Campioană mondială la canotaj în 2017, mult mai tânăra Ionela Cozmiuc s-a declarat învinsă la proba gherghefului. Dar a luat lecţii de la profesionişti. ”Nu, nu mi-am făcut zestre, de fapt eu eram cea care strica ce mama ţesea. Deci ea când ieşea afară la treabă când venea înapoi în casă iţele erau total încurcate. Avea de desfăcut după mine şi de luat iar de la capăt, dar eram fascinată de tot ceea ce înseamnă lucru acesta”, a spus Ionela Cozmiuc.

Liliana Gafencu, triplă campioană olimpică, sărbătoreşte româneşte la fiecare 1 Decembrie.

”Ţara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu, înseamnă România. Am avut şanse, chiar invitaţie sa practic sportul în altă ţară, nu am acceptat aşa ceva pentru că m-am gândit la părinţi, la neamul meu, şi nu am acceptat. Aici voi rămâne şi voi lupta pentru România în tot ceea ce pot să fac”, a declarat Liliana Gafencu la Telekom Sport.

Întregul reportaj poate fi vizionat în linkul următor: 

http://www.telekomsport.ro/video-exclusiv-de-1-decembrie-campioanele-liliana-gafencu-si-ionela-cozmiuc-si-au-amintit-de-traditiile-romanesti-17421886

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_1

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_3

CS Dinamo, 1 decembrie 2017


Program Competitional

Săptămâna 16-22 iulie 2018 

Atletism. Campionatele Naționale de juniori 3, 21-22 iulie, București. Campionatele Balcanice de seniori și tineret, 19-22 iulie, Stara Zagora (Bulgaria)

Ciclism. Campionatul național de XCO, 18-21 iulie, Sibiu

Judo. Campionatul European echipe mixt judo, 18 iulie, Ekaterinburg (Rusia)

Scrimă. Campionatele Mondiale de seniori, 19-27 iulie, China

ANUNTURI AGREMENT

Începând cu data de 30 iunie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va fi închis pentru renovare. Activitățile de inițiere și agrement se vor desfășura în bazinul descoperit, conform graficului orar afișat la intrarea în bazin și pe siteul csdinamo.ro.

Reluarea activității în bazinul acoperit se va face la o dată ce va fi anunțată pe siteul clubului.

 


• În perioada 25 iunie - 8 iulie, în Bazinul descoperit se vor desfășura activități ale loturilor naționale de polo pe apă ale României, motiv pentru care programul de agrement va suferi unele modificări. Programul complet îl puteți găsi aici.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 261 vizitatori online