Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment 1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_2De 1 Decembrie, două mari campioane ale canotajului românesc și dinamovist şi-au amintit de tradiţiile româneşti. Şi unde puteau să rememoreze mai bine momentele din copilărie decât la Muzeul Ţăranului Român. La invitația Telekom Sport, președintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, şi Ionela Livia Cozmiuc, campioană mondială anul acesta la dublu vâsle categorie ușoară, au lucrat la gherghef și s-au reîncărcat de românism.

”Aşa era tradiţia, noi copiii eram puşi la muncă, nu neapărat aşa era obiceiul, şi mi se pare corect, având în vedere că de mici am fost învăţaţi să ne descurcăm în viaţă. Pur şi simplu am ţesut şi mi-am făcut zestre”, a declarat Liliana Gafencu.

Campioană mondială la canotaj în 2017, mult mai tânăra Ionela Cozmiuc s-a declarat învinsă la proba gherghefului. Dar a luat lecţii de la profesionişti. ”Nu, nu mi-am făcut zestre, de fapt eu eram cea care strica ce mama ţesea. Deci ea când ieşea afară la treabă când venea înapoi în casă iţele erau total încurcate. Avea de desfăcut după mine şi de luat iar de la capăt, dar eram fascinată de tot ceea ce înseamnă lucru acesta”, a spus Ionela Cozmiuc.

Liliana Gafencu, triplă campioană olimpică, sărbătoreşte româneşte la fiecare 1 Decembrie.

”Ţara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu, înseamnă România. Am avut şanse, chiar invitaţie sa practic sportul în altă ţară, nu am acceptat aşa ceva pentru că m-am gândit la părinţi, la neamul meu, şi nu am acceptat. Aici voi rămâne şi voi lupta pentru România în tot ceea ce pot să fac”, a declarat Liliana Gafencu la Telekom Sport.

Întregul reportaj poate fi vizionat în linkul următor: 

http://www.telekomsport.ro/video-exclusiv-de-1-decembrie-campioanele-liliana-gafencu-si-ionela-cozmiuc-si-au-amintit-de-traditiile-romanesti-17421886

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_1

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_3

CS Dinamo, 1 decembrie 2017


Program Competitional

Săptămâna 10-17 decembrie 2017

Baschet. Liga Națională (etapa 9), 18 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Politehnica Iași. Sala Dinamo

Handbal masculin. Liga Națională (etapa 15), 14 decembrie, ora 18:00: Minaur Baia Mare – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 6), 15 decembrie (ora 11:00) și 16 decembrie (ora 11:00): Dinamo – Sportul Studențesc. Bazinul Dinamo

Volei masculin. Cupa României (faza a II-a, retur), 12 decembrie, ora 19:00: Dinamo – Arcada Galați. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 13), 17 decembrie, ora 13:30: Steaua – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), 16 decembrie: Dinamo – CSM București.

Natație. Campionatele Europene de înot în bazin de 25 de metri, 13-17 decembrie, Copenhaga (Danemarca)

Scrimă. Grand Prix sabie, masculin și feminin, 15-17 decembrie, Cancun (Mexic)

ANUNT FITNESS

În luna decembrie, la orice abonament încheiat la sala de fitness CS Dinamo (Șos. Ștefan cel Mare nr. 7-9) beneficiați gratuit de antrenor personal și plan de nutriție.

Detalii: Leonard Crețu (0745 176 299)

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 358 vizitatori online