Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment 1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

1 DECEMBRIE. Liliana Neagu-Gafencu: ”România înseamnă țara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu”

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_2De 1 Decembrie, două mari campioane ale canotajului românesc și dinamovist şi-au amintit de tradiţiile româneşti. Şi unde puteau să rememoreze mai bine momentele din copilărie decât la Muzeul Ţăranului Român. La invitația Telekom Sport, președintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, şi Ionela Livia Cozmiuc, campioană mondială anul acesta la dublu vâsle categorie ușoară, au lucrat la gherghef și s-au reîncărcat de românism.

”Aşa era tradiţia, noi copiii eram puşi la muncă, nu neapărat aşa era obiceiul, şi mi se pare corect, având în vedere că de mici am fost învăţaţi să ne descurcăm în viaţă. Pur şi simplu am ţesut şi mi-am făcut zestre”, a declarat Liliana Gafencu.

Campioană mondială la canotaj în 2017, mult mai tânăra Ionela Cozmiuc s-a declarat învinsă la proba gherghefului. Dar a luat lecţii de la profesionişti. ”Nu, nu mi-am făcut zestre, de fapt eu eram cea care strica ce mama ţesea. Deci ea când ieşea afară la treabă când venea înapoi în casă iţele erau total încurcate. Avea de desfăcut după mine şi de luat iar de la capăt, dar eram fascinată de tot ceea ce înseamnă lucru acesta”, a spus Ionela Cozmiuc.

Liliana Gafencu, triplă campioană olimpică, sărbătoreşte româneşte la fiecare 1 Decembrie.

”Ţara mea, pământul strămoşesc în care m-am născut, în care trăiesc copiii mei, tot ce înseamn eu, înseamnă România. Am avut şanse, chiar invitaţie sa practic sportul în altă ţară, nu am acceptat aşa ceva pentru că m-am gândit la părinţi, la neamul meu, şi nu am acceptat. Aici voi rămâne şi voi lupta pentru România în tot ceea ce pot să fac”, a declarat Liliana Gafencu la Telekom Sport.

Întregul reportaj poate fi vizionat în linkul următor: 

http://www.telekomsport.ro/video-exclusiv-de-1-decembrie-campioanele-liliana-gafencu-si-ionela-cozmiuc-si-au-amintit-de-traditiile-romanesti-17421886

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_1

Gafencu_Cozmiuc_1_decembrie_3

CS Dinamo, 1 decembrie 2017


Program Competitional

Săptămâna 22-28 octombrie 2018

Baschet. Liga Națională (etapa 4), 26 octombrie, ora 18:30: Dinamo Știința – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 3), 26 octombrie (ora 18:30) si 27 octombrie (ora 11:30): CSM Digi Oradea – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 3), 27 octombrie, ora 17:00: Dinamo – CSM Câmpia Turzii. Sala Dinamo

Box. Campionatul Național de cadeți, 21-28 octombrie, Satu Mare

Gimnastică. Campionatul Mondial seniori, 24 octombrie – 4 noiembrie, Doha (Qatar)

Lupte. Campionatele Mondiale seniori, 22-28 octombrie, Budapesta (Ungaria)

Schi-sărituri. Campionatul Național feminin și masculin, 26-27 octombrie, Râșnov

Scrimă. Campionatul Național de sabie seniori – feminin și masculin, 25-29 octombrie, București

Acreditari CHL

ANUNTURI AGREMENT

• În zilele de 27 și 28 octombrie 2018, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va găzdui competiția internațională de înot ”Cupa Andrei Nicolescu” - ediția a II-a. În cele două zile sus-menționate, nu se vor desfășura activități de inițiere și agrement la înot.

• În data de 21 octombrie 2018, Bazinul olimpic Anatolie Grințescu va găzdui un meci din cadrul Superligii de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura între orele 12:00 – 20:00.

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 321 vizitatori online