Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment ANIVERSARE. CS Dinamo 73! Trecut, prezent și viitor

ANIVERSARE. CS Dinamo 73! Trecut, prezent și viitor

Dinamo_aniversare_73_aCS Dinamo a organizat miercuri, 12 mai, aniversarea de 73 de ani de la înființarea clubului, în cadrul unui eveniment desfășurat în spațiu deschis, pe stadionul central. La eveniment au fost prezenți Anca Dragu – președintele Senatului, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, Lucian Bode – ministrul afacerilor interne, Eduard Carol Novak – ministrul tineretului și sportului, Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președinți de federații naționale, mari campioni ai clubului, din trecut și din prezent.

”Dinamo 73 este gala excelenței în sport, a marilor campioni români, a mândriei de a vedea drapelul național ridicat pe cele mai înalte catarge. Este o sărbătoare a celor care au făcut să tresalte de bucurie inimile românilor și au îmbogățit vitrina sportului românesc cu 128 de medalii olimpice, 1163 medalii mondiale, 1621 medalii europene”, a fost mesajul de introducere a evenimentului.

Povestea Clubului Sportiv Dinamo a început pe 14 mai 1948, ca structură în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Timp de 73 de ani, sportivii dinamoviști au urcat culmile gloriei și au arătat cât de mult talent, ambiție și frumusețe există în acest popor.

Lucian Bode, ministrul afacerilor interne: ”Clubul Dinamo este un brand de țară. El trebuie să rămână un spațiu dedicat performanțelor, trebuie să rămână locul unde se scriu pagini importante din istoria sportului românesc, locul în care cu fiecare competiție sportivă se adaugă câte un titlu nou în palmares, și mai ales un reper pentru tinerele generații care privesc cu admirație spre marile figuri din galeria clubului alb-roșu care au făcut cinste tricolorului peste tot în lume. Performanța sportivă a reprezentat dintotdeauna motto-ul Clubului Sportiv Dinamo, iar dumneavoastră aveți sarcina de a lăsa moștenire tinerelor generații dorința de a duce mai departe prestigiul acestui club valoros. Dragi sportivi, ne mândrim cu dumneavoastră și vă asigurăm că vom trăi la maxim și cu pumnii strânși fiecare competiție. La mulți ani, Dinamo”.

Dinamo are un trecut glorios, dar are și un prezent consistent. Rezultatele obținute în ultimul an sunt remarcabile, în contextul crizei sanitare care a blocat planeta. Sportivii de la canotaj, natație, tir, scrimă, lupte, tenis și gimnastică au strălucit pe plan internațional. Pe plan național, la jocuri de echipă, clubul se mândrește cu echipa masculină de handbal, campioană națională pentru al cincilea an consecutiv, și cu cea de volei masculin, dublă câștigătoare a Cupei României.

Dar prezentul înseamnă, pentru lumea sportului, Jocurile Olimpice de la Tokyo, evenimentul pentru care sportivii dinamoviști s-au pregătit timp de cinci ani. În acest moment, Clubul Sportiv Dinamo are 18 sportivi calificați la Jocurile Olimpice, de la 8 discipline sportive, dar numărul lor va crește substanțial, pentru că întrecerile de calificare nu s-au încheiat.

Clubul Sportiv Dinamo are însă și viitor. Cel mai titrat club sportiv al țării are rezultate remarcabile la secțiile de copii și juniori de la scrimă, gimnastică, lupte, haltere, dar când e vorba de viitor Dinamo se mândrește cu cele patru Academii lansate în ultimul an, la fotbal, tenis, handbal și polo pe apă, care au contribuit cu un număr de aproximativ 700 de copii ce au apărut în bază în anul 2021.

Dinamo_aniversare_73_b

Dinamo_aniversare_73_c

Dinamo_aniversare_73_d

Dinamo_aniversare_73_f

Dinamo_aniversare_73_g

Dinamo_aniversare_73_h

Dinamo_aniversare_73_k

Dinamo_aniversare_73_l

Dinamo_aniversare_73_m

CS Dinamo, 12 mai 2021

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 495 vizitatori online