Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Eveniment. Gala Dinamo 70 – Uniti prin performanta

Eveniment. Gala Dinamo 70 – Uniti prin performanta

70___Dinamo_8Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit azi, 29 mai, la Opera Națională din București, 70 de ani de existență. Campioni din toate generațiile au venit să aducă un omagiu clubului de suflet, fiind la rându-le omagiați pentru performanțele obținute sub culorile alb-roșii. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan a acordat plachetele de onoare sportivilor de legendă ai clubului.

Gala Dinamo 70 s-a desfășurat sub titlul generic ”Uniți prin performanță” și  a fost deschisă de președintele CS Dinamo, George Cosac:

”Evenimentul din acest an se desfășoară sub semnul Centenarului României, al Marii Uniri de la 1918. Ceea ce doresc să punctez în continuare este faptul că tot ceea ce facem noi în acest moment, sportul în general și Dinamo în particular, este un act de UNIRE. O UNIRE de voință și tenacitate, credință și speranță, știință și pasiune, sacrificiu și dăruire.

Pentru noi, cei din familia Dinamo, primul act de UNIRE a fost parafat pe 14 mai 1948, când o mână de vizionari și-au pus semnătura pe actul de fondare a clubului.

Imediat după înființare, la Dinamo au început să vină antrenori valoroși, iar ei, primii făuritori de mari campioni, și-au UNIT cunoștințele cu dorința tinerilor români de a performa, de a-și face un nume.

Așa apărut ei, marii campioni, legendele noastre și ale sportului românesc. Leon Rotman, Aurel Vernescu, Ivan Patzaichin, Vasile Dâba, Elisabeta Lipă, și toți cei care i-au urmat la sporturile nautice, au UNIT malurile cu strălucirea de aur dată de pagăi, padele, vâsle și rame.

Mihaela Peneș a UNIT orizontul cu vârful suliței sale.

Nicolae Martinescu a UNIT umerii adversarilor săi cu saltelele olimpice, iar Constatina Diță a UNIT cei 42 de kilometri ai cursei de maraton cu bătăile inimilor noastre.

Fiecare sportiv dinamovist care a contribuit la cucerirea celor 128 de medalii olimpice și a celorlalte câteva mii câștigate la mondiale, europene și jocuri balcanice, a UNIT câte ceva. Pentru că sportul este un liant incredibil de puternic prin valențele sale educative, sociale, culturale și identitare.

Dinamo suntem noi, cei aici de față.

Dinamo sunt zecile de mii de sportivi care au trecut prin bazele noastre. Nu toți au ajuns campioni mondiali sau olimpici, dar au avut contribuția lor la performanța colegilor.

Dinamo sunt toți cei care au muncit ca sportivilor să nu le lipsească nimic, la masă, în cămin, în sala de antrenament.

Dinamo înseamnă și fotbalul, una dintre primele secții ale clubului. Echipa din Liga 1 s-a rupt de clubul sportiv în urmă cu ceva ani, dar a rămas în inimile noastre.

Dinamo sunt sutele de mii de suporteri care își consumă patimile la focul aprins de sportivii noștri.

Dinamo este o stare de spirit.

Le mulțumesc tuturor celor care pus cărămizi de suflet la construcția acestei opere minunate, definită de două culori - ”alb și roșu”.

Mulțumesc Ministerului Afacerilor Interne, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului și Sportului și tuturor instituțiilor care ne însoțesc pe drumul marii performanțe.

Mulțumesc sportivilor, antrenorilor, angajaților clubului și președinților care au condus acest club de-a lungul anilor.

Astăzi, la fel ca întotdeauna, suntem UNIȚI PRIN PERFORMANȚĂ! La Mulți ani, Dinamo! La mulți ani, România!”.

70___Dinamo_5

Au urmat categoriile de premii. La sportivi de legendă, au urcat pe scenă Leon Rotman, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă și Georgeta Andrunache. Nu au putut fi de față Mihaela Peneș, Ion Țiriac și Dan Grecu. La această categorie, premiile au fost acordate de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

70___Dinamo_6

În continuare, au fost premiați toți campionii olimpici dinamoviști: Vasile Dâba, Ecaterina Oancia, Olga Homeghi, Rodica Arba, Valer Toma, Petre Iosub, Simona Păuca, Laura Cutina, Maria Ștefan, Viorel Talapan, Nicolae Țaga,  Doina Spircu, Florin Popescu, Mitică Pricop, Viorica Chermeș (Susanu), Constanța Burcică, Angela Alupei, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat, Marius Urzică, Ioana Papuc, Constantina Diță, Alin Moldoveanu, Loredana Dinu. Aceștia au fost premiați de Mihai Covaliu și Elisabeta Lipă, precum și de ministrul Ioana Bran și Ivan Patzaichin.

70___Dinamo_10

După premierea partenerilor tradiționali ai clubului, Erbașu, Baumit, Niro, Fundația Pro Dinamo, Asociația Presei Sportive, finalul a fost rezervat jucătorilor de legendă și antrenorilor de legendă. Au fost nominalizați: Valentin Samungi – handbal, Cornel Dinu – fotbal, Mircea Lucescu – fotbal, Ion Pârcălab – fotbal, Radu Nunweiller – fotbal, Dan Niculescu – baschet, Mircea Paraschiv – rugby, Dan Gârleanu – volei masculin, Cristina Moraru – volei feminin, Eduard Pană – hochei pe gheață, Liviu Răducanu – polo (jucători de legendă); Mircea Roman – canotaj, Aurel Segărceanu – tenis, Ion Cernea – lupte (antrenori de legendă).

70___Dinamo_13

Ansamblul Ciocârlia al Ministerului Afacerilor Interne a încântat asistența cu reprize artistice de înaltă ținută, iar marele campion dinamovist Marcel Roșca (vicecampion olimpic la tir), acum interpret de operă în Germania, a intonat Imnul național în deschidere și a închis gala cu o arie celebră și un ”La mulți ani!” care a ridicat sala în picioare.

Evenimentul a fost organizat cu ajutorul Fundației Pro Dinamo.

70___Dinamo_53

70___Dinamo_55

Program Competitional

Săptămâna 17-23 februarie 2020

Handbal. Liga Campionilor, barajul pentru optimile de finală (tur), 22 februarie, ora 18:30 (20:30 – la București): Sporting Lisabona – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 22 februarie, ora 12:00: Dinamo – CSM Câmpia Turzii. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), 22 februarie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo. Campionatul Național feminin, turneul II, 21-23 februarie, Bazinul Floreasca

Atletism. Campionatul Național Under 20, 21-22 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 21-23 februarie, Deva

Judo. Grand Prix Duesseldorf, 21-23 februarie, Germania

Karate. Transilvania Open, 21-22 februarie, Cluj-Napoca

Scrimă. Campionatul European de cadeți, 21 februarie – 3 martie, Croația

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 200 vizitatori online