Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Olimpism. Samuraii de la Dinamo! Liliana Neagu Gafencu: ”Felicit COSR pentru acest proiect”

Olimpism. Samuraii de la Dinamo! Liliana Neagu Gafencu: ”Felicit COSR pentru acest proiect”

COSR-14.jpgCOSR a lansat astăzi ”Programul Samurai 2020”, proiect dedicat sportivilor cu șanse de a urca pe podiumul de premiere la Jocurile Olimpice de la Tokio. La evenimentul găzduit de Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice au fost prezente numeroase personalități ale sportului românesc, între care și președintele CS Dinamo, tripla campioană olimpică Liliana Neagu Gafencu.

Sportul dinamovist a fost de altfel puternic reprezentat, multe alte glorii ale culorilor ”alb-roșii” fiind de față: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Georgeta Andrunache, Viorica Chermeș, Loredana Dinu.

La capitolul ”prezent și viitor”, lotul dinamovist a fost la fel de consistent. Dintre cei 32 de sportivi cuprinși în ”Programul Samurai 2020”, 16 sunt legitimați la Dinamo: Larisa Iordache (gimnastică), Viviana Bejinariu, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Mihaela Petrila, Adelina Boguș, Ionela Livia Cozmiuc, Marius Cozmiuc, Cristian Ivașcu, Constantin Radu, Vasile Bejan, Adrian Munteanu (canotaj), Victor Mihalachi (canoe), Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur (scrimă).

COSR-12.jpg

Liliana Neagu Gafencu, președinte CS Dinamo: ”Toate eforturile noastre trebuie îndreptate către sprijinirea sportivilor care au șanse de a reprezenta România cu cinste la Jocurile Olimpice, punctul de reper al activității noastre. Salut inițiativa Comitetului Olimpic și Sportiv Român și îi felicit pe toți cei care pun umărul la reușita acestui proiect. Și noi, clubul Dinamo, vom fi alături de ei, pentru că aceasta ne este menirea”.

Mihai Covaliu, președinte COSR: ”Acest proiect a pornit din nevoia de a face performanţă, dar şi din nevoie de a ne reuni într-o echipă care să bucure din nou milioanele de români de pretutindeni. De ce Samurai 2020? Pentru că vrem să fim la fel de bine pregătiţi precum cei mai buni luptători. Pentru că aceşti luptători nu doar se pregătesc, neîncetat, ei luptă cu onoare, cu fair-play, îşi respectă adversarul, dar şi pe ei înşişi. Pentru că au adus ceea ce fac la rang de măestrie, la rang de artă. Pentru că cinstesc memoria celor de dinaintea lor, aşa cum şi noi avem datoria să o facem. Pentru că avem sportivi, antrenori, conducători care ştiu că ei, acum, construiesc istoria olimpică a României”.

George Boroi, secretar general COSR: ”Samurai 2020 este un program de asistenţă specială a sportivilor cu potenţial de a obţine medalii la Jocurile Olimpice 2020. Prin acest program ne propunem să menţinem tradiţia olimpică, adică sportivii români să urce pe podiumurile de premiere. Sportivii incluşi în programul Samurai 2020 vor o primă olimpică în conformitate cu HG 1447 și un bonus lunar. Acesta va fi stabilit în raport cu rezultatele fiecăruia. De exemplu, indiferent de sursele de finanţare pe care le vom accesa, valoarea maximală a primei de Samurai va ajunge la 6.000 de lei pe lună, valoare pe care ne angajăm să o menţinem pe toată durata programului, evident în condiţiile menţinerii nivelului de performanţă”.

CS Dinamo, 13 noiembrie 2017

Program Competitional

Săptămâna 16-22 iulie 2018 

Atletism. Campionatele Naționale de juniori 3, 21-22 iulie, București. Campionatele Balcanice de seniori și tineret, 19-22 iulie, Stara Zagora (Bulgaria)

Ciclism. Campionatul național de XCO, 18-21 iulie, Sibiu

Judo. Campionatul European echipe mixt judo, 18 iulie, Ekaterinburg (Rusia)

Scrimă. Campionatele Mondiale de seniori, 19-27 iulie, China

ANUNTURI AGREMENT

Începând cu data de 30 iunie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va fi închis pentru renovare. Activitățile de inițiere și agrement se vor desfășura în bazinul descoperit, conform graficului orar afișat la intrarea în bazin și pe siteul csdinamo.ro.

Reluarea activității în bazinul acoperit se va face la o dată ce va fi anunțată pe siteul clubului.

 


• În perioada 25 iunie - 8 iulie, în Bazinul descoperit se vor desfășura activități ale loturilor naționale de polo pe apă ale României, motiv pentru care programul de agrement va suferi unele modificări. Programul complet îl puteți găsi aici.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 510 vizitatori online