Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Olimpism. Samuraii de la Dinamo! Liliana Neagu Gafencu: ”Felicit COSR pentru acest proiect”

Olimpism. Samuraii de la Dinamo! Liliana Neagu Gafencu: ”Felicit COSR pentru acest proiect”

COSR-14.jpgCOSR a lansat astăzi ”Programul Samurai 2020”, proiect dedicat sportivilor cu șanse de a urca pe podiumul de premiere la Jocurile Olimpice de la Tokio. La evenimentul găzduit de Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice au fost prezente numeroase personalități ale sportului românesc, între care și președintele CS Dinamo, tripla campioană olimpică Liliana Neagu Gafencu.

Sportul dinamovist a fost de altfel puternic reprezentat, multe alte glorii ale culorilor ”alb-roșii” fiind de față: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Georgeta Andrunache, Viorica Chermeș, Loredana Dinu.

La capitolul ”prezent și viitor”, lotul dinamovist a fost la fel de consistent. Dintre cei 32 de sportivi cuprinși în ”Programul Samurai 2020”, 16 sunt legitimați la Dinamo: Larisa Iordache (gimnastică), Viviana Bejinariu, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Mihaela Petrila, Adelina Boguș, Ionela Livia Cozmiuc, Marius Cozmiuc, Cristian Ivașcu, Constantin Radu, Vasile Bejan, Adrian Munteanu (canotaj), Victor Mihalachi (canoe), Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur (scrimă).

COSR-12.jpg

Liliana Neagu Gafencu, președinte CS Dinamo: ”Toate eforturile noastre trebuie îndreptate către sprijinirea sportivilor care au șanse de a reprezenta România cu cinste la Jocurile Olimpice, punctul de reper al activității noastre. Salut inițiativa Comitetului Olimpic și Sportiv Român și îi felicit pe toți cei care pun umărul la reușita acestui proiect. Și noi, clubul Dinamo, vom fi alături de ei, pentru că aceasta ne este menirea”.

Mihai Covaliu, președinte COSR: ”Acest proiect a pornit din nevoia de a face performanţă, dar şi din nevoie de a ne reuni într-o echipă care să bucure din nou milioanele de români de pretutindeni. De ce Samurai 2020? Pentru că vrem să fim la fel de bine pregătiţi precum cei mai buni luptători. Pentru că aceşti luptători nu doar se pregătesc, neîncetat, ei luptă cu onoare, cu fair-play, îşi respectă adversarul, dar şi pe ei înşişi. Pentru că au adus ceea ce fac la rang de măestrie, la rang de artă. Pentru că cinstesc memoria celor de dinaintea lor, aşa cum şi noi avem datoria să o facem. Pentru că avem sportivi, antrenori, conducători care ştiu că ei, acum, construiesc istoria olimpică a României”.

George Boroi, secretar general COSR: ”Samurai 2020 este un program de asistenţă specială a sportivilor cu potenţial de a obţine medalii la Jocurile Olimpice 2020. Prin acest program ne propunem să menţinem tradiţia olimpică, adică sportivii români să urce pe podiumurile de premiere. Sportivii incluşi în programul Samurai 2020 vor o primă olimpică în conformitate cu HG 1447 și un bonus lunar. Acesta va fi stabilit în raport cu rezultatele fiecăruia. De exemplu, indiferent de sursele de finanţare pe care le vom accesa, valoarea maximală a primei de Samurai va ajunge la 6.000 de lei pe lună, valoare pe care ne angajăm să o menţinem pe toată durata programului, evident în condiţiile menţinerii nivelului de performanţă”.

CS Dinamo, 13 noiembrie 2017

Program Competitional

Săptămâna 23-29 aprilie 2018 

Baschet. Liga Națională (etapa 31). 25 aprilie, ora 15:00: Dinamo - Politehnica Iași. Sala Dinamo. Liga Națională (etapa 32), 27 aprilie, ora 17:00: Timba Timișoara - Dinamo

Handbal. Liga Națională, play-off – sferturi de finală (meciul 3), 29 aprilie, ora 15:30: Dinamo – HDCS Constanța. Sala Dinamo. Scor general: 1-1. Se joacă în sistemul ”două victorii din trei meciuri”

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 12), 27 aprilie, ora 11:00: Timișoara Saracens - Dinamo

Box. Cupa României la juniori, 24-27 aprilie, Câmpulung Muscel (Argeș)

Judo. Campionatele Europene de seniori, 26-28 aprilie, Israel

Kaiac-canoe. Cupa României la seniori, 25-27 aprilie, Bascov

Sambo. Campionatele Naționale de seniori, 28-29 aprilie, București

Tir. Cupa Mondială, 20-30 aprilie, Changwon (Coreea de Sud)

ANUNTURI AGREMENT

În zilele de 30 aprilie și 1 mai 2018, programul activităților de agrement desfășurate în Bazinul olimpic Anatolie Grințescu se desfășoară fără modificări, după orarul obișnuit.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 351 vizitatori online