Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Lotul olimpic de canotaj fete pleacă la “apă caldă”

Lotul olimpic de canotaj fete pleacă la “apă caldă”

020Interviu cu antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj feminin, Mircea Roman

Interviu realizat de George Vescan

 George Vescan: Domnule profesor Mircea Roman, zăpada şi viscolul s-au instalat brusc, ce program aveţi în continuare?

Mircea Roman:  Pe 29 ianuarie plecăm la Fethiye, în Turcia, şi ne întoarcem pe 3 martie. Ne deplasăm cu tot lotul de 19 sportive, dintre care de la C.S.Dinamo avem pe: Teodora Talida Gâdoiu, Gabriela Lupaşcu, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Viorica Susanu, Georgeta Andronache şi maseuza Laura Sfetcu.

G.V.: De ce este importantă acestă deplasare?

M.R.: Acest cantonament la “apă caldă” ne dă posibilitatea de a începe mai repede pregătirea specifică, deoarece în acest an olimpic toate competiţiile încep mai devreme. De exemplu, pe 4-6 mai avem prima regată de verificare în cadrul Cupei Mondiale la Belgrad şi pe 20-22 mai regata de calificări la Lucerna.

G.V. : Ce obiective aveţi în acestă perioadă de pregătire?

M.R. : Obiectivele pregătirii sunt împărţite. Avem o grupă de sportive care se pregătesc pentru calificarea a 1-2 bărci la proba cu vâsle şi grupa care va urmări obţinerea vârfului de formă la Olimpiadă. Această împărţire a lotului este normală într-un an olimpic, când se doreşte o participare mai mare. Pentru grupa calificată, este o perioadă de permanentă evaluare şi de găsire a structurii de bază a bărcii de 8+1, iar barca de 2 este a consacratelor Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache, bineînţeles dacă nu va confirma o altă pereche de sportive un timp mai bun. În general, în acestă perioadă urmărim creşterea rezistenţei specifice prin parcurgerea a 800 Km de vâslit pe apă, perfecţionarea tehnicii individuale şi în echipă, creşterea potenţialului motric prin antrenamente de forţă şi ergometru.

G.V. : Înţeleg că va fi un cantonament foarte solicitant fizic, credeţi că vor avea şi un psihic puternic pentru a le susţine în acestă perioadă?

M.R. : Canotoarele noastre sunt obişnuite cu astfel de solicitări chiar şi când acestea înseamnă a te depăşi permanent. Sunt puţin îngrijorat pentru sportivele care au copii, nu ştiu cum vor rezista emoţional 5 săptămâni în care au nevoie de toată implicarea şi concentrarea pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus.

G.V. :  Aveţi încredere în sportivele noastre?

M.R. : Da, încrederea există dar ea trebuie hrănită serios la fiecare antrenament, pentru a fi satisfăcută. Apreciez spiritul competitiv pe care îl remarc în acestă perioadă la toate componentele lotului.    

Program Competitional

30 ianuarie - 5 februarie 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 20, devans), 31 ianuarie, ora 18:00: CSM Oradea - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 17:30: SCM Politehnica Timișoara – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 16), 5 februarie, ora 15:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul

Baschet. LNBM Mozzart (play-off, etapa 1), 4 februarie, ora 18:30: Dinamo – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 4 februarie, ora 17:30: Rapid – Dinamo

Polo. Superliga masculină (etapa 12), 3 februarie, ora 19:00: CSM Oradea - Dinamo. Superliga (etapa 11), 5 februarie, ora 14:00: CSU Oradea - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 325 vizitatori online