Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație ÎNOT. David Popovici, test Mondial în oaza de la Otopeni

ÎNOT. David Popovici, test Mondial în oaza de la Otopeni

Popovici_CN_bazin_25_m_2022David Popovici se pregătește să reia asaltul podiumului mondial. După cea mai liniștită toamnă din ultimii săi ani, recordmanul lumii în proba regină a luat ca țintă Campionatul Mondial în bazin de 25 de metri, programat în decembrie, la Melbourne (Australia). Pe drumul spre Mondiale, David a avut o singură verificare, la Campionatul Național în bazin de 25 de metri de la Otopeni, desfășurat între 11 și 14 noiembrie.

David Popovici a luat startul în patru probe la Naționale, câte una în fiecare zi. Trei dintre ele au fost din seria ”de marcă”, probe din procedul craul, câștigate frumos, cu timpi notabili pentru perioada actuală de pregătire. La o singură probă a fost învins, 100 de metri mixt, însă nu a fost nicio surpriză, deoarece David nu este un specialist al ”celor patru probe” însumate. Cel puțin în acest moment.

Duelul Popovici – Stancu, cel mai așteptat

La 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record național, 46,62, depășind vechiul timp de referință stabilit de Robert Glință. ”A fost unul dintre obiectivele mele, de a avea numele trecut în dreptul acestui record. Știu că Robert nu se supără”, a declarat David.

Robert Glință a fost marele absent al naționalelor de la Otopeni. Multiplul medaliat mondial și european a suferit o accidentare la gleznă, cu două săptămâni înainte de naționale, și în lipsa unei pregătiri adecvate a fost nevoit să declare forfait. El și-a continuat însă pregătirea în vederea participării la Mondiale.

La 200 de metri liber, David Popovici a oprit cronometrul la 1:43,06, cu aproape o secundă mai puțin decât recordul național stabilit tot de el în urmă cu un an, la Europenele de la Kazan (1:42,12). La 100 de metri mixt a venit pe locul 2, după Răzvan Martin, iar ultima sa cursă a fost și cea mai așteptată. Și asta prin prisma duelului pe care l-a avut cu Vlad Stancu (Steaua), colegul său de lot, un specialist la 400 de metri liber. David și-a dovedit însă din nu valoarea, impunându-se în 3:43,00 (3:43,76 – Stancu). Ambii au stabilit cu această ocazie un nou record național: David la 18 ani, Stancu la 17 ani!

Popovici_2_CN_bazin_25_m_2022

Declarație Adrian Rădulescu:

”Ne-am bucurat să concurăm iar în bazinul de la Otopeni, unde băieții au reprezentat România în vară la Campionatul European de juniori. Am retrăit o parte din emoțiile și bucuria acelui concurs. Ne pare rău că Robert Glință n-a putut participa din pricina accidentării, cred că ar fi adus un plus echipei și cu siguranță s-ar fi «distrat» împreună în probele de ștafetă.

Pentru David, care a început pregătirea mai târziu, a fost singurul concurs de verificare înainte de Campionatul Mondial în bazin scurt din decembrie. Consider că este la un nivel performanțial bun pentru acest moment și că suntem pe drumul bun pentru a ne îndeplini obiectivul de calificare în finale la competiția mondială. Focusul acestui sezon rămâne Campionatul Mondial din vara viitoare și implicit finalul acestei campanii olimpice.

Cristian Lăpădat și Dragoș Ghile sunt și ei la început de sezon, deși au mai participat la o competiție de verificare premergătoare acestui Campionat Național. Căutăm soluții pentru progresul către obiectivele lor internaționale pe termen lung și remarc direcția bună pe care se află.

Săptămâna aceasta mă aflu cu toți trei la centrul de analiză video din Belgia, urmând ca săptămânile viitoare Robert și David să plece către Australia, iar Dragoș și Cristian să participe la Openul Olandei la Rotterdam”.

Naționalele de la Otopeni au reconfirmat emulația creată în natația românească. La finalul competiției au fost contabilizate nu mai puțin de 73 de recorduri naționale (42 la feminin și 31 la masculin). 

CS Dinamo, 21 noiembrie 2022

Program Competitional

Săptămâna 5 - 11 decembrie 2022

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 9), 8 decembrie, ora 19:45: Dinamo - HC PPD Zagreb. Sala Polivalentă București

Handbal. Liga Națională (etapa 15), 11 decembrie, ora 12:00: Dinamo – CSU din Suceava. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 9), 7 decembrie, ora 18:00: CSM ABC Athletic Constanța – Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 10), 10 decembrie, ora 18:00: CSM Galați – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 10), 10 decembrie, ora 15:00: Rapid – Dinamo. Sala Rapid

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 10 decembrie, ora 17:00: Dinamo – CSM Lugoj. Sala Dinamo

Box. Campionatul Național tineret și seniori, 6-10 decembrie, Târgu Jiu

Inot. Campionatul Național de cadeți, 08-11 decembrie, Miercurea Ciuc

Haltere. Campionatul Mondial, 4-14 decembrie, Columbia

Agrement Natație

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

AGREMENT ÎNOT

În ziua de sâmbătă, 10 decembrie a.c., în intervalul 16:30 - 19:00, bazinul acoperit semiolimpic (25m) este rezervat pentru activități competiționale, motiv pentru care nu se vor desfășura ore de agrement.

bazin_acoperit_2

Vizitatori online

Avem 309 vizitatori online