Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportivă a weekendului 10-12 mai 2013

Suntem la începutul unui nou week-end sportiv în care vă invităm să urmăriți 7 competiții în care vor evolua sportivii dinamoviști, evenimentul vedetă fiind, bineînțeles, finala Superligii naționale la polo (primele două partide din 5).

Iată calendarul evenimentelor sportive programate la acest sfârșit de săptămână:

10 mai, ora 1800

Polo – Finala Superligii 2012-2013

Digi Oradea – Dinamo Buc.

11 mai, ora 1300

11 mai, ora 1000

Rugby – SuperLiga CEC Bank, etapa a 9-a

Farul Constanța – Dinamo Buc.

11 mai, ora …

Handbal – Liga naț., etapa a 22-a

Univ. Cluj – Dinamo Buc.

9-12 mai

Karate – Campionatele europene, Ungaria

10-12 mai

Judo – Cupa României, Iași

10-11 mai

Lupte greco-romane – Campionatul național, etapa a 2-a, Iași

11 mai

Atletism – Concursul atletic de aruncări lungi, Bacău

Polo. Vineri, de la ora 18.00 și sâmbătă, de la ora 13.00, la Oradea vor  avea loc partidele pentru finala ediției 2012-2013 a Superligii naționale. Meciurile se anunță foarte dificile, știut fiind faptul că, în aceasta ediție de campionat, Digi Ordea domină de o manieră autoritară întreaga competiție. Dinamo nu merge însă la Oradea ca victimă sigură, antrenorul Viorel Rus fiind pregătit să înfrunte o adversara valoroasa, dar nu invincibilă. Pentru un rezultat favorabil, echipa noastră trebuie însă sa joace perfect.

Rugby. Sâmbătă, 11 mai, cu începere de la ora 10.00, stadionul Mihai Naca din Constanța va găzdui întâlnirea dintre Farul și Dinamo. Pentru Dinamo, care se află pe locul 5 în clasament, cu 9 puncte, întâlnirea are o miză importantă în încercarea de a accede în play-off . Reamintim că, în partida tur,  Dinamo a învins Farul cu 20-19, dar în ultimele trei partide, disputate în compania primelor clasate, elevii antrenorilor Demci și Hâldan au pierdut la scoruri destul de severe, principala problemă a antrenorilor fiind recuperarea sportivilor după accidentările suferite în condițiile unui lot restrâns și fără experiență.

Handbal. A sosit și ora ultimei etape a campionatului iar elevii antrenorilor Bota și Ene se vor deplasa la Cluj unde vor juca în compania formației Universitatea Transilvania Cluj, echipă retrogradabilă întrucât se află pe locul 12, cu doar 4 puncte. Dinamo trebuie să câștige, dacă ne uităm atât la ultimele evoluții din campionat, cât și la diferența de valoare dintre cele două loturi. Oricum ar fi, rezultatul acestei ultime partide, nu mai poate schimba configurația locurilor 10-12 ale clasamentului, diferențele de puncte dintre ocupantele acestora fiind prea mare.  

Karate. Între 9 și 12 mai se vor desfășura întrecerile Campionatului European de Karate, competiție care se desfășoară sub egida EKF și are loc în Ungaria. Dinamo este reprezentată în lotul României prin sportivii Mariana Mihalea, Claudiu Nițu, Claudiu Teodorescu, Alexandra Mirea și Claudiu Dinică.

Judo. Cupa României se va desfășura anul acesta la Iași, în perioada 10-12 mai. Competiția care va alinia la startul său pe cei mai buni judoca din țară. La competiția rezervată fetelor, Dinamo a înscris în concurs următoarele sportive: la 48 kg. pe Monica Ungureanu și Carmen Bogdan, două sportive de valoare aproximativ egală și de o certă valoare internațională, care în acest moment țintesc la performanțele Alinei Dumitru care a renunțat la activitatea competițională; la 57 de kg. vor evolua Corina Căprioriu și Loredana Ohii iar noi credem că va fi o întrecere interesantă  dacă avem în vedere că, pe de-o parte, Corina, după Jocurile Olimpice  de la Londra, a făcut o pauză mai lungă și, practic, este la primul ei concurs, iar pe de altă parte, Loredana dorește să se impună chiar dacă este încă foarte tânără. Putem spune că, în acest moment, atât Corina cât și Loredana au șanse egale. La categoria + 78 participă junioara Andreea Panea care, de curând, a fost cooptată de profesorul Florin Berceanu la lotul național. O situație asemănătoare o are și Roxana Ioanca la 52 kg. La băieți, Dinamo are un singur reprezentant, la categoria 60 kg., prin Marian Neguț.

Lupte greco-romane. Campionatul național de lupte greco-romane seniori,  continuă cu etapa a II-a care se desfășoară vineri și sâmbătă, la Arad. Antrenorii Marian Sandu și Petre Cărare aliniază formația standard de luptători: Marian Stoica, Virgil Munteanu, Robert Olariu, Tomi Hinoveanu, Alin Visan, Florin Arvat, Robert Papp, Florin Spac și Alin Alexiuc.

Atletism. Sâmbătă, 11 mai, se va desfășura, la Bacău, concursul atletic de aruncări lungi. Echipa de aruncători a CS Dinamo va fi reprezentată de Nicoleta Grasu, la disc, Sergiu Ursu și Mihai Grasu la disc și greutate, și de Andreea Huzum la greutate. De menționat că Mihai Grasu vine după o accidentare la cot care l-a ținut departe de sala de antrenament o perioadă destul de lungă.

Autorul articolului: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 10 mai 2013, ora 345

Program Competitional

Săptămâna 15-21 aprilie 

Handbal. Cupa României Râureni (sferturi de finală), marți 16 aprilie, ora 14:00: Dinamo – CSM Bacău. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, play-off, sferturi de finală (meciul 3), marți 16 aprilie, ora 18:00: Dinamo - U BT Cluj Napoca. Dacă Dinamo câștigă, meciul 4 va fi joi, 18 aprilie, tot în Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 24), miercuri 17 aprilie, ora 19:00: Dinamo – CSM Vaslui. Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, semifinala (meci 3), miercuri 17 aprilie, ora 20:30: Dinamo – CSM Oradea. Bazin Tolea Grințescu Dinamo. FINALA : meciul 1/5  Steaua - DINAMO, sâmbătă 20 aprilie . ora 19.00.

Rugby. Liga de Rugby Kaufland (etapa 2), sâmbătă 20 aprilie, ora 11:30: Dinamo – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 1 și 2), sâmbătă 20 aprilie (ora 15:30) și duminică 21 aprilie (ora 15:30): Rapid București – Dinamo. Sala Rapid

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 1), vineri 19 aprilie, ora 17:00: Dinamo – Corona Brașov.

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 4), sâmbătă 20 aprilie, ora 17:00: SCM Dunărea Giurgiu – CS Dinamo

Fotbal. SuperLiga Romania, play-out (etapa 5), sâmbătă 20 aprilie, ora 17:30: U Craiova 1948 – Dinamo 1948

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În perioada 12-14 aprilie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo găzduiește un turneu de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 13.04.2024: 13:30 - 18:00

DUMINICĂ, 14.04.2024: 12:00 - 19:00

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 254 vizitatori online