Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportivă a weekendului 8-9 octombrie

Derby-uri importante la rugby și la handbal, în acest weekend, pentru dinamoviști

Vă invităm să susțineți echipele dinamoviste care vor evolua în meciurile din acest weekend:

Sâmbătă, 8 octombrie:

Rugby: Dinamo – Steaua, de la ora 1500, pe Stadionul Arcul de Triumf, meci televizat de GSP TV
Baschet: C.S.S. Giurgiu – C.S.Dinamo București, de la ora 1800 

Duminică, 9 octombrie:

 Handbal: Dinamo Municipal Călărași – Universitatea Bucovina Suceava, de la ora 1200

Volei masculin: C.S. Dinamo București – S.C.M.U. Craiova, de la ora 1600, la Sala Extreme, meci televizat de Digi Sport 2

 


Rugby: Seria confruntărilor care vor fi sustinute în acest weekend de echipele dinamoviste, se deschide cu eternul derby dintre  Dinamo și Steaua, de data aceasta la rugby.

Meciul se anunță ca fiind unul “incendiar”, așa cum ne-au obișnuit cele două cluburi emblemă ale sportului românesc, la orice nivel sau ramură sportivă.  Pentru această dispută managerul general Ștefan Demci a pregătit cea mai bună formulă pe care o are la dispoziție, cu gândul de a câștiga și a-și păstra șansele de a accede în “careul de ași” al Super-Ligii CEC Bank, acesta fiind ultimul obiectiv realizabil din acest an. Demci a declarat despre acest meci că “Dinamo și Steaua este văzut de toată lumea ca un derby, dar pentru echipa noastră va fi un meci în care trebuie să ne demonstrăm adevărata valoare, să arătăm că rugby-ul de calitate încă se joacă pe terenurile din România. Chiar dacă ambele cluburi trec printr-o perioada grea de restructurări, pe noi acest lucru nu ne-a împiedicat să mergem înainte și mâine jucătorii mei vor demonstra că nu și-au spus încă ultimul cuvânt ”.

Meciul se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 1500 (intrarea liberă) și se televizează, în direct, de postul GSP TV.

Lotul antrenat de Ștefan Demci și Lucian Solomie, care este aliniat la debutul acestei etape de sezon competițional, are următoarea componență:

Dobre Flavius, Tasca Florin, Badalicescu Vlad, Butugan Marian, Ratiu Cosmin, Adascalitei Mihai, Vasile Dragos, Ion Adrian, Caplescu Ciprian, Curea Darie, Nicolae Catalin, Mamoc Marius, Barbuliceanu Adrian, Statulescu Dan, Nitu Octavian, Tamba Petru, Leon Victor, Bejan Daniel, Tanase Vlad, Cristea Andrei, Muntean Bogdan, Merca Mihai și Oprea Nicolae.


Baschet: După înfrângerea din etapa de debut a Campionatului național, echipa de baschet Dinamo București se va deplasa sâmbătă 8 octombrie, la Giurgiu unde va întâlni, cu începere de la ora 1800, formația C.S.S. Giurgiu. Cele două echipe s-au mai întâlnit în Cupa României iar victoriile au fost împărțite, scorul fiind 1-1.

Suntem convinși că dușul rece încasat de la Otopeni weekendul trecut va avea efect asupra capacității de mobilizare a echipei iar americanii conduși de Joshua Brown, după ce au înțeles care este nivelul de joc în prima grupă valorică a campionatului nostru, vor răsplăti toate speranțele și așteptările suporterilor, legate de ei. Le urăm succes dinamoviștilor și așteptăm confirmarea valorii pe care suntem convinși că o au.


Handbal: Al doilea derby al acestui weekend pentru dinamoviști se va desfășura duminică, 9 octombrie, începând cu ora 1200, în Sala Sporturilor din Călărași unde Dinamo Municipal va primi vizita handbaliștilor suceveni de la Universitatea Bucovina, în cadrul etapei a 6-a a Campionatului național.

Tensiunea acestui meci este enormă având în vedere că echipele vin după o etapă, cea de săptămâna trecută, care a răsturnat ierarhia între ele din clasamentul Ligii Naționale, în favoarea dinamoviștilor. Astfel, Dinamo Municipal Călărași îi suflă în ceafă ocupantei locului 3 din clasament – H.C. Odorhei – de care este despărțită doar de golaveraj și care are în această etapă o întâlnire foarte grea cu Știința Bacău, în timp ce sucevenii simt pericolul alunecării cu unul sau două locuri în clasament, în caz de înfrângere, având în vedere că ocupantele locurilor 6 și 7 sunt la o distanță foarte mică și au meciuri, chiar dacă în deplasare, cu echipe mult mai slab cotate.

În concluzie, există toate ingredientele necesare pentru un meci spectaculos, între două echipe îndârjite și puternic motivate să facă o figură cât mai frumoasă în acest meci crucial pentru amândouă.


Volei masculin: Duminică, 9 octombrie, în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului național de volei, divizia A1 Masculin, dinamoviștii vor primi vizita echipei S.C.M.U. Craiova, începând cu ora 1600, într-un meci care va fi televizat de postul Digi Sport 2.

Deși craiovenii vin după o înfrângere categorică acasă (scor 0-3 în fața echipei Tomis din Constanța) în etapa trecută, meciul trebuie luat foarte în serios întrucât oaspeții au o echipă omogenă și pot produce multe surprize în această ediție de campionat. Oricum, suntem convinși că nu vor veni resemnați la București,  ci se vor mobiliza încercând să smulgă un rezultat cât mai bun, care să le dea speranțe pentru etapele următoare. Cu siguranță vom avea parte de un meci foarte disputat iar dinamoviștii vor trebui să preia inițiativa încă de la începutul jocului, pentru ca S.C.M.U să nu le creeze probleme până la sfârșit.

 

Program Competitional

Săptămâna 18-24 martie 2024

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 25), marți 19 martie, ora 17:45: CSM Târgu Mureș - Dinamo.

Handbal. Cupa României, turul 2 (manșă unică), miercuri 20 martie, ora 15:00: CS Politehnica Iași – Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 18), sâmbătă 23 martie, ora 15:00: CS Dinamo – CSM Flacăra Moreni. Stadion Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3), sâmbătă 23 martie, ora 18:00: Dinamo – SCMU Craiova

Polo. Superliga (etapa 12), sâmbătă 23 martie, ora 20:30: Dinamo - CSM Oradea 

Volei feminin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3) duminică 24 martie, 16:00: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 26), duminică 24 martie, ora 19:00: Dinamo – FC Argeș Pitești

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 221 vizitatori online