Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 18 – 20 mai

Sfârşitul acesta de săptămână este lipsit de spectacolul obişnuit al jocurilor sportive care, cu excepţia rugby-ului, şi-au încheiat sezonul competiţional, însă aduce în atenţia iubitorilor de sport câteva evenimente interesante în domeniul sporturilor individuale, care merită urmărite prin prisma faptului că angrenează sportivi care pot obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Astfel, în următoarele zile îi invităm să urmărească evenimentele la care vor participa sportivii dinamovişti, în special pe iubitorii canotajului, ai atletismului, ai scrimei şi pe cei pasionaţi de kaiac-canoe.

Canotaj. Indiscutabil, canotajul va fi in centrul atenţiei, regata de la Lucerna ţinând capul de afiş. Antrenorul lotului feminin, Mircea Roman, are o misiune imposibilă în încercarea de a mai califica două barci, respectiv barca de patru vâsle, în care vor fi şi două dinamoviste: Andreea Boghian şi Nicoleta Albu, precum şi barca de dublu vâsle. Nu va fi deloc uşor, pentru că vor veni sportivi de pe toate continentele, pe o pistă de concurs fără vânt lateral, datorită amplasamentului, aşa încât avantajul echipajelor tehnice va fi evident. Lotul masculin, condus de profesorul Dumitru Popescu, au ca obiectiv calificarea a două bărci: 4 rame şi 2 rame. În prima barcă, doi dinamovişti vor încerca să contribuie la calificare; este vorba de Alexandru Panamariu şi Marius Cosmiuc, în timp ce Ionel Strungaru completează echipajul de 2 rame. Nu va fi uşor pentru că, la această regată de calificare, de sâmbătă 19 mai şi duminică 20 mai,  vor fi peste 600 de sportivi din  41 de ţări. După această regată de calificare urmează o pauză de o zi şi concursul continuă cu întreceri de verificare, la care ţara noastră nu va participa. Ştim că la canotaj se munceşte serios sub îndrumarea unor antrenori care şi-au demonstrat competenţa la multe ediţii ale jocurilor olimpice şi credem că luni ne vom bucura împreună de reuşita echipajelor noastre.

Atletism. Sâmbătă, 19 mai, și duminică, 20 mai, vor avea loc două competiții atletice importante, care cu siguranță vor atrage atenția atât iubitorilor de sport, cât și specialiștilor . Sâmbătă, triplusaltistul Marian Oprea, sportiv deja calificat la Jocurile Olimpice, participă, la Izmir în Turcia, la un concurs de Grand Prix, unde încearcă să-și evalueze stadiul de pregătire raportat și la alți competitori calificați pentru Londra. Izmirul nu-i un oraș oarecare în lumea sportului,ci unul care, pe lângă faptul că este al treilea ca mărime din Turcia, cu o populație de aproape 4 milioane de locuitori, a găzduit, de-a lungul timpului, multe competiții importante, de la Universiada din 2005 până la Campionatul European de scrimă, Campionatul European de Baschet, pe cel de Taekwondo și, bineînțeles, aceste concursuri de GP. Marian ne-a spus că, la această întrecere, va concura și la lungime, nu pentru că s-ar fi gâandit să abordeze și această probă, ci pentru că triplusaltiștii sar și la lungime pentru evaluarea tehnică a săriturii. Marian începe acum etapa de acumulare și de creștere în vederea atingerii vârfului de formă exact la ora concursului de la Londra. Un alt atlet care va intra în concurs în acest weekend, este Mihai Grasu, invitat la Halle, în Germania, la un concurs atletic numai pentru aruncători. Mihai a mai fost invitat la Halle, dacă nu greșim, și  în 2006, pe vremea când era încă junior, și chiar a reușit, la acel concurs, să bată recordul european de juniori-disc, de 1,750 kg. Marea șansă a lui este că, participând la un concurs unde vin cei mai buni aruncători ai momentului, poate să realizeze o aruncare care să-l califice pentru Jocurile Olimpice. Mihai are numai 24 de ani și, cum în aruncări aceasta este o vârstă de început al marii performanțe, noi îl credităm cu o mare încredere, chiar dacă el dorește, cu ardoare, calificarea la această Olimpiadă de care este atât de aproape. El, la antrenamente, a aruncat 63,5 m, cât este baremul B pentru calificare. Să-i dorim să reuşească şi să-l vedem la Jocurile Olimpice de la Londra.

Kaiac-canoe. Şi acest sport încearcă să mai califice sportivi la Jocurile Olimpice aşa încât să le dorim şi dinamovistilor Dan Costea, Valentin Camenischi şi Roxana Borha să reuşească în Polonia, la Poznan, să realizeze calificarea mult dorită. Întrecerea a început pe 16 mai şi se va încheia pe 20 mai.

Scrimă. De astăzi, 18 mai, până duminică, Sala de scrimă a Complexului sportiv Floreasca va gazdui Campionatul Naţional de sabie seniori. Pe lângă consacraţii Dumitrescu, Zalomir, şi Dolniceanu, echipa dinamovistă  are un nou component, pe Ciprian Gălăţeanu, transferat de la CSS Iaşi. În această componenţă, întâlnirea cu eterna rivală, Steaua, va fi mai spectaculoasă, elevii antenorului Mihai Covaliu având ocazia să câştige încă un titlu pe care anul tecut l-au pierdut destul de neasteptat.

Autorul articolului: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 18 mai, ora 1100

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 238 vizitatori online