Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 24-26 februarie

Ne așteaptă un weekend încărcat cu evenimente sportive pentru dinamoviști, în care voleiul, baschetul, handbalul și atletismul ne vor oferi momente de spectacol și – sperăm noi – multe momente de satisfacție. După bilanțul pozitiv al zilei de miercuri, acum privim cu multă încredere spre competițiile care se vor desfășura în cele trei zile care urmează, deși confruntările sportive vor fi foarte dificile la toate disciplinele

Iată aici sumarul evenimentelor sportive pe care le vom urmări în acest weekend:

24-25 feb.

Atletism – C.N. sală – Complex Lia Manoliu, București

25 feb. – ora 1200

Volei m. – Divizia A1

Dinamo Buc. – Tomis Constanța

25 feb. – ora 1400

Volei f.   – Divizia A1

Dinamo Romprest – CSM Lugoj

26 feb. – ora 1100

Handbal m. – Liga Naț.

Dinamo M. Călărași – HC Odorhei

26 feb. – ora 1800

Baschet m. – Divizia A

Dinamo Buc. – CSM U Craiova

Atletism. Vineri, 24 februarie, şi sâmbătă, 25 februarie, Sala de atletism a Complexului Sportiv Lia Manoliu va fi gazda întrecerilor Campionatului Naţional de sală. Întrecerile încep vineri de la ora 1530 iar sâmbătă de la ora 1330  şi vor avea participanţi sportivi din toată ţara, acest concurs fiind şi un criteriu de selectie pentru Campionatul Mondial de la Istambul. Dinamo participă cu o echipă formată din următorii sportivi:

Nicuşor Stancu             triplu-salt

Georgiana  Michnea      lungime

Mihai Grasu                  greutate

Angela Morosanu         60m ; 60m garduri

Andreea Huzum           greutate

Marian Oprea               triplu-salt; lungime

Mihai Donisan               înălţime

Bogdan Popa                probe combinate (60m; 60m garduri; 200m; lungime; înălţime; greutate; prăjină;1500m)

Volei masculin . Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 1200, Sala Extreme din Capitală va fi gazda întâlnirii dintre Dinamo București și Tomis Constanța – derby-ul etapei a 22-a a Diviziei A1. Chiar dacă rezultatul partidei nu poate aduce niciun fel de modificări în configurația primelor 3 locuri ale clasamentului, partida reprezintă un test foarte dificil pentru sportivii dinamoviști care au ocazia să confirme evoluția extraordinară din acest retur de campionat, mai ales în condițiile în care vin după o serie neîntreruptă de 8 victorii. Partida este deschisă oricărui rezultat în condițiile în care atât Dinamo, cât și Tomisul și Zalăul sunt, în acest moment, cele mai puternice formații ale campionatului intern. Suntem însă convinși că Mureșan și colegii lui, sub îndrumarea antrenorului Daniel Rădulescu, vor fi conectați la maxim la tensiunea partidei și că sunt deciși să scoată un rezultat bun în această partidă. Așteptăm un număr cât mai mare de suporteri în Sala Extreme, la această partidă în care vom vedea, cu siguranță, volei de calitate.

Volei fete. După partida băieților, aceeași sală va găzdui, de la ora 1400, partida dintre Dinamo Romprest și CSM Lugoj, contând pentru etapa a 19-a. Lugojul este o formație care nu are cum să pună probleme unei echipe ca Dinamo Romprest, însă fetele noastre sunt, în continuare, condamnate să obțină maximum de puncte puse în joc în această partidă, bătălia pentru obținerea unui loc în play-off fiind, în continuare, extrem de strânsă: sunt nu mai puțin de 4 echipe care se luptă pentru 2 dintre cele 4 locuri ale play-off-ului.Cine înțelege acest joc poate să vadă la lucru o jucătoare ca Diana Cărbuneanu care, la  cei 17 ani ai săi, este titulară și joacă de la meci la meci tot mai bine, la fel ca și altă tânără lansată de Dinamo, și anume Ioana Baciu, dar nu în ultimul rând jucătoarele consacrate ale formației noastre, care practică volei la cel mai înalt nivel de performanță.

Baschet. Dinamo primește vizita formației CSM U Craiova, duminică, 26 februarie, de la ora 1800, în Arena de baschet a Federației, într-o partidă contând pentru etapa a 23-a a Diviziei A. Cele două echipe, având același număr de puncte (27), sunt vecine de clasament, Craiova ocupând în acest moment locul 12, în vreme ce Dinamo se află pe 11. Va fi o confruntare între 2 două formații apropiate ca valoare, însă cu un plus pentru Dinamo care are și avantajul terenului propiu. Dinamo are un lot bun și un antrenor care s-a dovedit a fi un profesionist excepțional, având capacitatea, suntem siguri, să ridice echipa și mai mult în clasament. Tot ceea ce trebuie să facă băieții noștri este să se autodepășească de la un meci la altul și suntem convinși că, la sfârșitul aceste ediții de campionat își vor asigura blocstartul pentru o poziționare cât mai bună în jumătatea superioară a clasamentului în ediția viitoare. Vă așteptăm în număr cât mai mare în Arenă, pentru a susține o echipă, Dinamo, cu un potențial indiscutabil.

Handbal. Dinamo Municipal Calarași se află în fața unei partide dificile, cu HC Odorhei – ocupanta locului 4 în clasament – care luptă să scape de urmăritoarea sa, CS Caraș Severin, și să ia locul Bucovinei care ocupă acum poziția a 3-a. Pe de altă parte, Dinamo are șansa de a urca, în cazul unei victorii, în poziția a 6-a, în locul echipei Pandurii din Tg.Jiu, față de care are un joc mai puțin disputat. Partida era oficial programată pentru ora 1100 dar va începe la ora 1800, fiind transmisă în direct de postul Digi TV.

Autorii articolului: Florin Nan, Mihai Neacșu - CS Dinamo, 24 februarie, ora 600

Program Competitional

29 mai - 4 iunie 2023

Atletism. Campionatele Internaționale ale României, 3 iunie, Stadionul Iolanda Balaș Soeter - București

Inot. Cupa României, 2-4 iunie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 259 vizitatori online