Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 3-4 martie

Primăvara începe să ne zâmbească din calendar îndemnându-ne să uităm zilele de iarnă grea pe care le-am petrecut în ultima lună. În curând, și faza etapelor ordinare ale campionatelor de la jocuri sportive se vor încheia, lăsând loc play-off-urilor de la care așteptăm rezultate cât mai bune din partea echipelor alb-roșii. Până atunci, mai sunt câteva partide de disputat iar o parte dintre ele se vor desfășura în acest week-end, așa că vă invităm să luați loc în tribune pentru a fi alături de jucătorii dinamoviști în ultimele lor confruntări înaintea fazelor finale ale campionatelor.

Iată aici sumarul evenimentelor sportive pe care le vom urmări în acest weekend:

3 martie – ora 1400

Volei m. – Divizia A1

U. Cluj – Dinamo București

3 martie – ora 1700

Volei f. – Divizia A1

Unic Piatra Neamț - Dinamo Romprest

3 martie – ora 1730

Baschet m. – Divizia A

BC Mureșul Tg.Mureș - Dinamo București

4 martie – ora 1500

Volei f. – Divizia A1

Știința Dedeman Bacău – Dinamo Romprest

4 martie – ora 1200

Handbal m. – Liga Naț.

CSM București – Dinamo M. Călărași

Volei masculin. Sâmbătă, 3 martie, la Cluj, elevii antrenorului Daniel Rădulescu vor juca cu Universitatea din localitate. Este un meci restanță din etapa a 17-a care nu s-a mai disputat la data programată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, este ultimul meci al echipei noastre, înaintea partidelor din play-off care vor începe miercurea viitoare. Clujul este o formație aflată pe locul 10, cu 21 de puncte, care se pregătește pentru partidele din play-out, în timp ce Dinamo are un lot aflat în mare formă în acest retur de campionat. Meciul este unul lipsit de orice miză, în condițiile în care nici un rezultat nu poate influența în vreun fel poziționarea celor 2 echipe în clasament, așa încât ne  așteptăm ca cele două formații să-și menajeze jucătorii buni pentru meciurile cu adevărat importante care vor începe săptămâna viitoare. Totuși, dată fiind diferența considerabilă de valoare dintre cele două echipe, ne așteptăm la o victorie a dinamoviștilor care să încheie triumfal, așa cum merită, acest retur de campionat.

Volei feminin. Sâmbătă, 3 martie, de la ora 1700, în cadrul etapei cu numărul 20, Dinamo Romprest joacă la Piatra Neamț contra echipei VC Unic LPS din localitate, care este actuala ocupantă a locului locul 6 în clasament, cu 35 de puncte. Meciul nu va fi ușor, însă ne așteptăm ca diferența evidentă de valoare dintre cele două formații, să-și spună cuvântul, mai ales că dinamovistele sunt condamnate, în continuare, să câștige la diferența maximă pentru a-și apăra poziția a 3-a din clasament, în condițiile în care Medicina se află la doar un singur punct distanță iar CSM-ul la trei puncte. După partida de sâmbătă, fetele noastre se vor deplasa direct la Bacău unde duminică, 4 martie, cu începere de la ora 1100, o vor întâlni pe lidera clasamentului într-o partidă restantă din etapa a 16-a. Bacăul se află la o diferență confortabilă, de 9 puncte față de ocupanta locului 2, așa încât ne așteptăm ca întâlnirea să fie una mai mult tactică acum, cu 2 etape înaintea play-off-ului. Pentru dinamoviste însă, partida va fi una foarte dificilă, având în vedere că evoluează în deplasare și la doar o zi după partida cu Unic. Totuși, dacă vor obține maximum de puncte din partida de la Piatra Neamț iar Medicina nu va putea trece de CSM în partida din etapa de sâmbătă, fetele noastre vor putea aborda și ele această a doua partidă a weekendului, cu mai multă relaxare, nemaifiindu-le amenințată poziția în clasament.

Baschet. Sâmbătă, 3 martie, de la ora 1730, Dinamo va juca cu BC Mureșul, în deplasare, la Târgu Mureș. Gazdele ocupă locul 4 în clasament, cu 35 de puncte, la egalitate cu ocupantele locurilor 3 și 5, și vor dori să câștige un meci care-i poate ridica în clasament. Dinamo, chiar dacă nu stă foarte bine în clasament poate să joace de la egal la egal cu mureșenii și de aici poate și sperăm să iasă o surpriză plăcută pentru noi.   

Handbal. Duminică, 4 martie, cu începere de la ora 1200, sala Floreasca va fi gazda întâlnirii dintre formațiile CSM București și Dinamo Municipal Călărași, contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii Naționale. Chiar dacă CSM-ul este pe locul 11, cu 11 puncte, meciul se anunță a fi unul foarte dificil, în primul rând pentru că elevii antrenorului Robert Licu par să fie în revenire de formă iar locul din clasament nu are cum sa-i mulțumească. De partea cealaltă, Dinamo, care ocupă locul 6 în clasament, poate urca, dacă va câștiga duminică, pe pozitia a 5-a, luând în considerare faptul că CS Caraș Severin joacă la Bacău, ocupanta locului II, unde e greu să câștige. Ocupanta locului 4, HC Odorhei, joacă acasă cu CSU Suceava și, chiar dacă în ultima perioadă a făcut meciuri mai slabe în campionat, totuși noi credem că are șanse să câștige în fața Sucevei, caz în care își va păstra poziția a 4-a a clasamentului. Revenind la echipa noastră, suntem siguri ca antrenorii Bota și Ene vor pregăti partida bine și vor câștiga un meci accesibil, pentru că mai sunt opt etape și destule meciuri mult mai grele de disputat.

Autorii articolului: Florin Nan, Mihai Neacșu - CS Dinamo, 3 martie, ora 200

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 206 vizitatori online