Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 9-11 martie

Ne așteaptă un weekend bogat în evenimente sportive foarte interesante, în care sportivii dinamoviști vor evolua atât sub culorile clubului nostru, în competiții interne, cât și sub cele ale României, în competiții internaționale.

Iată aici sumarul evenimentelor sportive pe care le vom urmări în acest weekend:

9-11 martie

Atletism – Campionatele Mondiale indoor, Istambul

9-11 martie

Lupte greco-romane – Campionatele europene, Belgrad

9 martie, ora 1900

Baschet m. – Divizia A

CSU Atlassib Sibiu – CS Dinamo București

10 martie, ora 1100

Handbal m. – Liga naț., etapa XIX

U Bucovina Suceava – Dinamo M Călărași

10 martie, ora 1800

Volei m. – Divizia A1, play-off, faza I, turul II

Șt. Explorări Baia Mare – Dinamo București

10 martie, ora 1900

Volei f. – divizia A1, etapa XXII

CSM București – Dinamo Romprest

Atletism. Între 9 și 11 martie, Istambulul va găzdui Campionatele Mondiale de sală. Dinamoviștii Marian Oprea, Angela Moroșanu și Mihai Donisan care se deplasează din partea României la această competiție, vor da piept cu crema atletismului mondial. Oprea pare în revenire de formă, deși este un pic în urmă cu pregătirea, după cum ne mărturisea antrenoarea lui, doamna Doina Anton. Pentru Marian, anul acesta este foarte greu pentru că cel puțin 10 triplu-saltiști vizează finala olimpică.  Dintre aceștia, trei sau patru vizează direct aurul mondial, și ne gândim, în primul rând, la formidabilul englez Jonathan Edwards, cu cei 18.29 m ai săi, la americanul Christian Taylor, cu nu mai puțin de 17,96m și, de ce nu, la inconstantul francez Teddy Tamgho, care a sărit 17,89m. Nici Marian nu-i departe, însă, pentru o medalie la Istambul, are nevoie de o zi fastă. Pentru Angela Moroșanu este început de an competițional și abia după Istambul vom afla unde se afla și, mai ales, unde poate să ajungă în continuare. Mihai Donisan vine după un concurs mai puțin reușit, la proba de săritură în înălțime, la Naționalele din acest an, cu doar 2,14 m, însă el poate să sară mult mai bine și suntem siguri că o va face la Istambul. Să așteptăm aceste mondiale, cu speranța unor rezultate bune din partea atleților noștri.

 Lupte. Belgradul găzduiește ediția din acest an, a Europenelor de lupte greco-romane. La această competiție se vor deplasa și sportivii dinamoviști Robert Papp, Virgil Munteanu și Alin Alexiuc. Competiția se desfășoară între 9 și 11 martie.

 Baschet. Nicu Toader pleacă cu echipa la Sibiu, acolo unde vineri, 9 martie, cu începere de la ora 1900, va întâlni o echipă de jumătatea superioară a clasamentului, într-o partidă mai mult decât dificilă având în vedere că se joacă în deplasare. Meciul însă promite să fie interesant pentru ca Dinamo a știut, de cele mai multe ori, să facă spectacol adevărat.

Handbal. Sâmbătă, 10 martie, cu începere de la ora 1100, Dinamo va juca la Suceava împotriva echipei antrenorului  Leonard Bibirig, U Bucovina, actuala ocupantă a locului III în clasament, cu 22 de puncte. Dinamo se duce la Suceava cu gândul la victorie, Bucovina nefiind nicidecum o echipă de neînvins, chiar dacă se află cu trei locuri mai sus în clasament, însă la doar 2 puncte distanță de echipa noastră. Elevii lui Bota și Roșu pot urca în clasament, în caz de victorie, având în vedere că Odorheiul, care are cu doar un punct mai mult și ocupă locul 4, are meci la Bacău, acolo unde este aproape imposibil să câștige.

Volei masculin. Sâmbătă, 10 martie, la Baia Mare are loc partida din turul II al fazei I a play-off-ului acestei ediții de campionat. După un meci de 3-2 acasă, Daniel Radulescu, antrenorul dinamoviștilor, va trebui să corecteze din mers anumite probleme din jocul elevilor săi. Nu va fi, însă, deloc ușor să joace fără Ivan Teodorovic, care este bolnav, înlocuindu-l cu Vladimir Usiljanin care, la rându-i, vine după o accidentare. Nu va fi, de asemenea, ușor sa joace cu Dincă și Roman care, ca și Usiljanin, nu au jucat în ultimele 4-5 luni, fiind accidentați. Noi suntem însă siguri de faptul că Daniel Rădulescu are capacitatea de a găsi soluțiile și formulele de joc care să compenseze aceste probleme de lot. Cu siguranță  nu va fi simplu, dar  ne dorim o victorie la Baia Mare pentru o pauză mai mare înaintea fazei a II-a a play-off-ului, în care bănuim că o vom întâlni pe Tomis Constanța.

Volei feminin. Tot sâmbătă, fetele vor juca în deplasare, la CSM, o partidă contând pentru ultima etapă a diviziei A1. După ce elevele antrenorului Petrov au pierdut un set în meciul cu Sibiul, rezultatul meciului de sâmbătă nu mai are nicio relevanță pentru configurația clasamentului, indiferent de rezultat Dinamo rămânând pe locul III. Cu toate acestea, meciul va fi, cu siguranță unul spectaculos, pentru că cei doi antrenori sunt suficient de orgolioși încât vor dori să câștige. În mod sigur, în sala Olimpia va fi un meci de văzut de către iubitorii voleiului.

Autorii articolului: Mihai Neacșu și Florin Nan - CS Dinamo, 8 martie, ora 2330

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 241 vizitatori online