Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Cel mai ravnit trofeu din sportul mondial a venit la Dinamo

Un articol de Alexandru Enciu (foto: Mihai Neacșu)

Foto___10Clubul Sportiv Dinamo a fost luni după amiază epicentrul sportului românesc. Cea mai galonată grupare din țară, în materie de metale prețioase olimpice, a avut onoarea să găzduiască, pentru câteva ore, trofeul original al Cupei Mondiale la fotbal.

Confecționată din cinci kilograme de aur masiv, cupa a sosit luni în România, în cadrul turneului global organizat de sponsorul FIFA, Coca-Cola, iar înainte de a fi expusă publicului larg a poposit în Sala Polivalentă Dinamo. Însoțitorii trofeului, fostul internațional român Ilie Dumitrescu și fostul campion mondial, francezul Christian Karembeu, au fost întâmpinați de președintele CS Dinamo, doamna Elisabeta Lipă. ”Este o mare onoare pentru Dinamo să fie prima gazdă din România a celui mai râvnit trofeu din lume. Ca fostă mare sportivă, mi-ar plăcea nu doar să privesc această cupă, ci să știu că noi, românii, vom putea cândva să luptăm pentru ea cu șansa de a o câștiga. În 1994 am fost destul de aproape”, a declarat cvintupla campioană olimpică la canotaj, doamna Elisabeta Lipă.

Evenimentul a avut parte și de acțiune sportivă, Sala Polivalentă Dinamo găzduind meciul inaugural al celei de a treia ediții a Cupei Coca-Cola, disputat între echipele de juniori ale Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I și Liceului Teoretic Marin Preda.

Turneul global al ”Trofeului Cupei Mondiale” a început în septembrie 2013 și parcurge peste 148.000 de kilometri în decursul a 9 luni. Prestigiosul trofeu a venit însoțit la București de fostul fotbalist francez Christian Karembeu, în calitate de ambasador FIFA. ”Vă aștept la Campionatul European din 2016, din Franța”, a fost mesajul lui Karembeu pentru fanii fotbalului românesc.

CS Dinamo, 3 martie 2014, ora 2145


Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 234 vizitatori online