Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Elisabeta Lipă – „Ambasadoare Fair Play”

ELILIPA13Ajunse la cea de-a 16-a ediție, Premiile Internaționale „Fair Play Mecenate” care se vor acorda, în acest an, în cadrul unei festivități care se va desfășura în data de 4 iulie la Cortona - Italia, vor avea printre principalii laureați pe doamna Elisabeta Lipă, Președintele C.S. Dinamo București și al Federației Române de Canotaj.

Desemnarea doamnei Elisabeta Lipă în calitate de câștigătoare a Premiului Fair Play 2012 și acordarea titlului de Ambasadoare Fair Play, s-a decis în urma deliberărilor unui juriu format din experți ai elitei sportive mondiale, pe baza unor principii de etică universală și sportivă statuate în cadrul acestei asociații încă de la înființare (anul 1997), printre care: acceptarea regulilor de joc; respectul pentru adversari, arbitri și public; combaterea discriminării, a violenței și dopingului în sport, etc.

 Acest premiu reprezintă o recunoaștere afirmată de către elita sportului mondial, a performanțelor de excepție care au încununat o carieră sportivă guvernată de spiritul fair play, dar si a implicării ca Președinte de Federație și de Club Sportiv într-o nouă viziune asupra sportului de înaltă performanță pe plan mondial.

 

Sportul de performanță înseamnă, mai înainte de toate, respectarea și acceptarea regulilor de joc și a adversarilor. Indiferent dacă ești câștigător sau învins, onoarea de a participa este a tuturor concurenților. Cei care conduc destinele sportului de înaltă performanță trebuie să se gândească la sportivi ca la oameni care mai au o viață de continuat după ce se vor lăsa de sport. Nu trebuie sacrificat totul pentru obținerea rezultatelor extraordinare, și mă refer în primul rând la problema dopajului și a epuizării psiho-fizice. Rezultatele de excepție nu trebuie obținute cu orice preț, ci mai întâi trebuie să ne gândim la asigurarea   sănătății și bunăstării acestor oameni. Este inadmisibil ca, în numele îndeplinirii obiectivelor de performanță, să mai existe juniori care să se accidenteze la antrenamente din cauza suprasolicitarii articulare și musculare. Aceste accidente le pot marca toată viața”, declara cu un an în urmă doamna Elisabeta Lipă, enunțând, în felul acesta, principiile după care și-a ghidat conduita morală și profesională în îndelungata sa carieră sportivă.

International Award Association "FAIR PLAY Mecenate" este o asociație înființată în anul 1997, de către Angelo Morelli și Chiara Fatai iar în cei 15 ani de existență a acordat  premii unui număr de 221 personalități sportive din 34 de țări, în cadrul mai multor secțiuni care au legături atât cu sportul, cât și cu societatea civilă, în general. Juriul care stabilește câștigătorii este format din personalitați sportive de nivel mondial de pe toate continentele. Este suficient să enumeram doar câteva nume, cum ar fi: Valeri Borzov și Serghei Bubka, Lord Sebastian Coe, Stefka Kostandinova, Mark Girardelli, Frankie Fredericks, Alberto Juantorena, Edvin Moses, Iohah Lomu și multe alte celebrități.

Titlul ediției din acest an a acordării premiilor este „În așteptarea Jocurilor Olimpice de la Londra 2012… și nu numai”.

Autorii articolului: George Vescan, Mihai Neacșu și  Florin Nan - CS Dinamo, 14 februarie, ora 800


Program Competitional

Săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 8), 1 decembrie, ora 19:45: Orlen Wisla Plock (Polonia) – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), 4 decembrie, ora 12:00: Dinamo – ACS HC Buzău. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 8), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 3 decembrie, ora 14:00: CS Dinamo – Real Bradu. Stadion Dinamo

Rugby. Liga Națională (finala mică), 4 decembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 3 decembrie, ora 16:00: Dinamo – CS Unirea Dej. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 8), 3 decembrie, ora 18:00: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 8), 5 decembrie, ora 20:00: Politehnica Cluj-Napoca – Dinamo

Haltere. Campionatul Mondial, 4-14 decembrie, Columbia

Inot. Campionatul Național de poliatlon – copii, 1-4 decembrie, Târgu Mureș

Tir. Finala Cupei Mondiale – Cupa Președintelui, 28 noiembrie – 4 decembrie, Cairo (Egipt)

Agrement Natație

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

AGREMENT ÎNOT

În ziua de sâmbătă, 26 noiembrie a.c., bazinul acoperit Anatolie Grințescu Dinamo este rezervat pentru activități competiționale, motiv pentru care nu se vor desfășura ore de agrement.

 

De asemenea, în perioada 30.11 -02.12.2022, nu se vor desfășura ore de agrement în bazinul acoperit Anatolie Grințescu Dinamo, având în vedere zilele libere cu ocazia celor două sărbători legale, de Sf. Andrei și de Ziua Națională a României, precum și a zilei de 2 decembrie, declarată zi liberă cu recuperare.


Vizitatori online

Avem 372 vizitatori online