Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial Florin Nan Rebranduirea performanței sportive - Partea a II-a

Rebranduirea performanței sportive - Partea a II-a

Partea II


Rebrandingul la Dinamo începe, bineînțeles, cu reconstrucția imaginii. Numai că reconstrucția imaginii Clubului nostru este una de substanță, întrucât se schimbă imaginea bazei materiale. Nu putem vorbi de performanță sportivă, cu atât mai puțin de atractivitatea sportului de performanță, în condițiile unei infrastructuri vechi de peste 50-60 de ani. Este adevărat faptul că, pe măsură ce anii au trecut peste baza materială a Clubului din șoseaua Ștefan cel Mare, s-a vădit tot mai mult capacitatea extraordinară a sportivilor dinamoviști de a transcende, prin performanță, precaritatea tot mai accentuată a condițiilor de antrenament. Totul are însă și o limită iar azi se pare că această limită a fost atinsă. Nu mai putem pretinde performanță fără să investim nimic. Nu ne mai putem aștepta la intrarea tinerilor pe porțile parcului nostru sportiv, pentru a face performanță din nimic.


Azi Complexul sportiv este în șantier. O nouă sală polivalentă în curs de construcție, un bazin de înot descoperit, complet renovat, construcția unui nou bazin de înot, olimpic, acoperit, o sală de gimnastică și una de lupte în curs de renovare și modernizare, o sala de scrimă renovată și reutilată… toate acestea se adaugă la terenurile de tenis și pista de atletism deja modernizate și aduse la standarde de performanță. Cineva ar putea spune că astfel de investiții sfidează criza economică, însă adevărul este că ele sunt tocmai singurul răspuns adecvat la criza acută prin care trece sportul românesc într-un moment dificil din punct de vedere economic. Fără un astfel de suport, 60 de ani de performanță extraordinară a sportului românesc, s-ar nărui aproape peste noapte iar piața imobiliară extrem de activă din Capitală ar șterge, cu siguranță, cu buretele orice urmă a edificiilor care au servit construcției acestei performanțe. Renovarea infrastructurii sportive dinamoviste este singura soluție adecvată momentului și reprezintă rezultatul unei decizii care a fost și este un act de mare curaj, pe măsura personalității și spiritului de învingător care compun profilul sportivului dinamovist care ne-a făcut de atâtea ori să ne tresalte inima de mândrie când am văzut drapelul românesc pe catargul învingătorilor în cele mai mari competiții mondiale.

 

Dinamo nu se rebranduiește prin schimbarea unui logo sau doar a unui slogan. Sportul dinamovist reprezintă el, în sine, unul dintre cele mai cunoscute și mai puternice branduri de la noi. Palmaresul de peste 60 de ani al sportivilor dinamoviști nu mai are nevoie de rebranding. Azi sportul de performanță trebuie să-și compună noua imagine prin condițiile în care sportivii se antrenează și prin condițiile în care se desfășoară competițiile sportive. Nu putem ridica pretenții cu privire la popularitatea unor meciuri de volei, de exemplu, care se desfășoară într-o sală în care intră cel mult una-două sute de spectatori care stau toți în picioare, înghesuiți într-un spațiu cu o lățime mai mică de 2 metri, situat între marginea terenului de joc și peretele sălii. Sau când echipa de handbal se mută dintr-un oraș în altul, la fiecare ediție de campionat, căutându-și o gazdă mai bună, cu o sală și spații de antrenament adecvate pregătirii meciurilor din prima ligă valorică națională. Nu ne mai putem aștepta ca succesoarele Aureliei Dobre să treacă pragul unei săli de gimnastică neprimitoare, fără un sistem de ventilație, nerenovată încă de la construcție. Sau ca aspirantele la gloria olimpică în canotaj să mai vâslească în 8-ul Elisabetei Lipă, petrecând aproape un an de zile în dormitoarele din paiantă, vechi de 60 de ani, din cadrul complexului de la Ghermănești. De aceea, Dinamo azi se reconstruiește. Pentru a da performanței sportive dinamoviste, șansa de continuitate care i se cuvine și la care, de fapt, este obligată de o întreagă istorie și de numele tuturor celor care au adus Clubul Dinamo la renumele de astăzi.

 

Sportul de performanță cere sacrificii uriașe celor care aleg această cale, iar sacrificiu trebuie compensat printr-o motivație pe măsură. Or condițiile și spațiile în care sportivul se antrenează sau participă în competiții reprezintă o componentă esențială a acestei motivații. Iar la Dinamo s-au găsit soluții pentru a revigora atractivitatea Clubului în rândul tinerilor aspiranți la performanță, prin crearea unei infrastructuri pe măsura pretențiilor și renumelui său. În scurt timp, baza materială va avea o nouă față care suntem siguri că va repopula Parcul Sportiv din șoseaua Ștefan cel Mare. Vă așteptăm, în curând, la inaugurarea noilor facilități de pregătire și competiție ale complexului nostru sportiv!

 

                                                   Florin Nan

Program Competitional

Program competițional 14-20 octombrie 2019

Handbal. Liga Natională (etapa 8), 16 octombrie, ora 18:25: Steaua – Dinamo. Sala Concordia (Chiajna)

Handbal. Liga Campionilor (etapa 5), 20 octombrie, ora 17:00: Orlen Wisla Plock - Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), 14 octombrie, ora 17:30: Dinamo – U BT Cluj

Baschet. Liga Națională (etapa 2), 18 octombrie, ora 19:45: CSM CSU Oradea - Dinamo

Polo. Liga Națională (Turneul – I), 17-20 octombrie, Brașov

Volei masculin. Divizia A1 ( etapa 2), 19 octombrie, ora 13:30: Unirea Dej - Dinamo

Box. Campionatul Național de seniori, 14-20 octombrie, Tg. Mureș

Gimnastică. Campionatul Național de juniori I, II, III, 17-20 octombrie, Ploiești

Haltere. Campionatul European de juniori I și tineret, 14-29 octombrie, București

Șah. Open Internaţional „Bitcoin”, seniori-juniori, 19-20 octombrie, Bucureşti. Open Internaţional, 17-20 octombrie, Tg.Mureş

Schi Sărituri. Campionatul Naţional de vară, 18-20 octombrie, Râşnov

ANUNTURI AGREMENT

În zilele de 26 și 27 octombrie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va găzdui competiția internațională de înot ”Cupa Andrei Nicolescu - ediția a III-a”. În cele două zile sus-menționate nu se vor organiza activități de inițiere și agrement la înot.

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 421 vizitatori online