Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby

Rugby

Secţia de Rugby CS Dinamo Bucureşti

Echipa de rugby seniori, ediția de campionat 2016-2017

Dinamo_2016-2017

Cândva, Campioni ai Europei intercluburi! Mereu în prim-plan!


"History is written by the victors." - Winston Churchill

 

Istoria stă scrisă în VICTORII! Acesta este şi motto-ul secţiei de rugby a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, un sport care dăinuieste sub culorile alb-roşii de mai bine de 62 de ani.

De-a lungul timpului, acest sport a avut perioade bune şi mai puţin bune, dar întotdeauna a excelat prin mesajul pe care rugby-ul îl transmite. Dincolo de jocul în sine, rugby-ul cultivă valori sociale şi afective, precum curajul, loialitatea, sportivitatea, disciplina şi spiritul de echipă.

 

1949 este anul înfiinţării secţiei de rugby, cea care a adus clubului nostru primul titlu national după numai doi ani de activitate competiţională. Cornel Aldea, Petre Buda, Paul Iordachescu, Ghiuzelea, Titi Ionescu, Cristoloveanu, Alexandru Bratu, Florian Ghiondea, Ilie Ion, Fugigi, Sebe sunt doar câţiva dintre cei care au constituit echipa de rugby a lui Dinamo în toamna lui 1949.

Au urmat multe generaţii de sportivi, unii dintre ei de valoare mondială şi aici ar trebui să-i amintim pe regretatul Enciu Stoica, inegalabilul Mircea Paraschiv (de numele căruia se leagă multe titluri naţionale atât ca jucător, cât şi ca antrenor; cel prezent în "Hall of Fame"!), Ion Constantin ("Penalty King", cum era numit!), Daraban, Caragea şi Pompilie Borş, rugbişti care, la vremea lor, erau socotiţi printre cei mai buni din lume.

Dar, cum ar putea fi uitati jucatori celebri, ca Zlatoianu, Rascanu, Dragomirescu, Pila, Danciulescu, Tutuianu, Coravu, Roman, Baciu, Turlea, Nica, Bucan, Tutunea, C. Gheorghe, Aldea, M. Zafiescu, Podarascu, Neaga, Tudor Constantin, iar mai recent Bălan, Alin Petrache (actualul preşedinte al COSR), apoi Ştefan Demci (antrenorul de azi), Ratiu, Vali Calafeteanu, Costica Mersoiu, R. Stanca, N. Rus, Al. Tudori şi încă mulţi alţii.

Dinamo are în palmares 16 titluri de campioană naţională, de 12 ori câştigătoare a Cupei României, o Cupă a Campionilor Europeni (după celebra finală cu francezii de la S.U. Agen, în 1967, sub bagheta exceptionalului tehnician care a fost Dumitru Titi Ionescu!) şi o participare consistentă cu sportivi la echipa naţională a României care, de multe ori, a avut rezultate de răsunet pe plan mondial.

Nu poti încheia o prezentare a secţiei de rugby fără a-i aminti măcar pe trei dintre antrenorii dominanti de-a lungul celor mai bine de şase decenii de performanţă, fiecare cu peste 15 ani ca tehnicieni ai clubului: Titi Ionescu, Ion Tutuianu, Mircea Paraschiv.

Toată această activitate sportivă a secţiei de rugby dinamoviste şi a celorlalte cluburi din ţară a făcut din România un exportator de primă mână de sportivi reputaţi în cele mai tari campionate ale lumii. Şi, astfel, a fost posibil să fim cunoscuţi în plan internaţional prin valori autentice, adică exact ceea ce are nevoie cel mai mult o ţară pentru a se afirma pe mapamond.

 

 

Rugby Palmares
Campionate Europene 18 medalii (7 aur, 7 argint, 4 bronz)
Cupa Campionilor Europeni 1 loc 1
Cupa României câştigători de 9 ori
Campioană Națională
15 titluri

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Rugby

 
 
Rugby. Cupa Regelui - un bronz cat o medalie de aur

Finala mica: Dinamo – CSM Olimpia București 16-15 (16-3)

Cupa_Regelui_bronzRugbiștii de la Dinamo și-au adjudecat medaliile de bronz în Cupa Regelui, după o finală mică spectaculoasă, jucată cu sufletul până în ultima secundă. Pentru jucătorii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan este primul ”podium” din ultimii opt ani. ”Aceste medalii de bronz sunt pentru noi cât unele de aur”, a declarat antrenorul dinamovist Cristi Hîldan.

Citeşte mai mult... [Rugby. Cupa Regelui - un bronz cat o medalie de aur]
 
 
Rugby. Etapa de AMRB la Dinamo, cu 350 de copii

IMG_0650Complexul Sportiv Dinamo a găzduit sâmbătă o etapă de campionat național organizată de AMRB, pentru patru categoriile de vârstă, U8, U10, U12 și U14. În total, 350 de copii s-au întrecut pe Terenurile Florea Dumitrache și Velodrom, din Șoseaua Ștefan cel Mare. ”A fost o sărbătoare a copiilor”, spune managerul dinamovist Ștefan Demci.

Citeşte mai mult... [Rugby. Etapa de AMRB la Dinamo, cu 350 de copii]
 
   
Rugby. Dinamo va juca finala mica in Cupa Regelui

Cupa Regelui, semifinale: Steaua – Dinamo 30-27 (15-20)

Cupa_Reg_St-DinRugbiștii de la Dinamo au fost foarte aproape de o calificare în finala Cupei Regelui. Buldogii au cedat duminică în Ghencea, la finele unui meci disputat, de mare luptă, în care au condus până la începutul reprizei a doua. În urma acestui rezultat, Dinamo va juca finala pentru bronz, cu CSM Olimpia București, pe 3 decembrie (Stadion Arcul de Triumf).

Citeşte mai mult... [Rugby. Dinamo va juca finala mica in Cupa Regelui]
 
 
Rugby. Stefan Demci: ”E timpul sa invingem Steaua”

Cupa Regelui, semifinale: Steaua – Dinamo, duminică, ora 13:00

dinamo_echipaLa finele acestei săptămâni sunt programate semifinalele Cupei Regelui la rugby, fază în care Dinamo a acces grație victoriei cu Politehnica Iași, scor 35-12, din barajul de săptămâna trecută. În penultimul act, Dinamo va juca în Ghencea, cu Steaua (duminică, ora 13:00). Indiferent de rezultat, Dinamo va juca o finală!

Citeşte mai mult... [Rugby. Stefan Demci: ”E timpul sa invingem Steaua”]
 
   

Pagina 1 din 30

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 februarie 2017

Baschet. Liga Națională (etapa 22), 25 februarie, ora 18:00: U Banca Transilvania Cluj – Dinamo.

Handbal masculin. Liga Națională (etapa 20), 25 februarie: CSU Suceava – Dinamo

Handbal feminin. Divizia A (etapa 17), 26 februarie: CSU Neptun Constanța – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 11), 24 februarie (ora 13:00) și 25 februarie (ora 13:00): Rapid București – Dinamo. Bazinul Floreasca

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 19), 27 februarie, ora 18:00: CSM Târgoviște – Dinamo

Atletism. Campionatele Balcanice seniori, 25 februarie, Belgrad (Serbia)

Karate modern. Cupa Okinawa, 25 februarie, București

Schi sărituri. Campionatul Mondial, 19-24 februarie, Lahti (Finlanda)

Schi biatlon. Campionatul Mondial juniori, 22-26 februarie, Slovacia

Scrimă. Cupa Mondială - sabie masculin, 25-26 februarie, Varșovia (Polonia)

Agrement Fitness

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Dotelio, Inc | Web Design and Digital Branding

Vizitatori online

Avem 330 vizitatori online