Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby

Rugby

Secţia de Rugby CS Dinamo Bucureşti

Echipa de rugby seniori, ediția de campionat 2024

RUGBY_Echipa__03

Cândva, Campioni ai Europei intercluburi! Mereu în prim-plan!


"History is written by the victors." - Winston Churchill

 

Istoria stă scrisă în VICTORII! Acesta este şi motto-ul secţiei de rugby a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, un sport care dăinuiește sub culorile alb-roşii de mai bine de 75 de ani.

De-a lungul timpului, acest sport a avut perioade bune şi mai puţin bune, dar întotdeauna a excelat prin mesajul pe care rugby-ul îl transmite. Dincolo de jocul în sine, rugby-ul cultivă valori sociale şi afective, precum curajul, loialitatea, sportivitatea, disciplina şi spiritul de echipă.

 

1949 este anul înfiinţării secţiei de rugby, cea care a adus clubului nostru primul titlu national după numai doi ani de activitate competiţională. Cornel Aldea, Petre Buda, Paul Iordachescu, Ghiuzelea, Titi Ionescu, Cristoloveanu, Alexandru Bratu, Florian Ghiondea, Ilie Ion, Fugigi, Victor Sebe, George Graur sunt doar câţiva dintre cei care au constituit echipa de rugby a lui Dinamo în toamna lui 1949.

Au urmat multe generaţii de sportivi, unii dintre ei de valoare mondială şi aici ar trebui să-i amintim pe regretatul Enciu Stoica, inegalabilul Mircea Paraschiv (de numele căruia se leagă multe titluri naţionale atât ca jucător, cât şi ca antrenor; cel prezent în "Hall of Fame"!), Ion Constantin ("Penalty King", cum era numit!), Daraban, Caragea şi Pompilie Borş, rugbişti care, la vremea lor, erau socotiţi printre cei mai buni din lume.

Dar, cum ar putea fi uitati jucatori celebri, ca Zlatoianu, Rascanu, Dragomirescu, Pila, Danciulescu, Tutuianu, Coravu, Roman, Baciu, Turlea, Nica, Bucan, Tutunea, C. Gheorghe, Aldea, M. Zafiescu, Podarascu, Neaga, Tudor Constantin, iar mai recent Bălan, Alin Petrache (actualul preşedinte al COSR), apoi Ştefan Demci, Ratiu, Vali Calafeteanu, Costica Mersoiu, R. Stanca, N. Rus, Al. Tudori şi încă mulţi alţii.

Dinamo are în palmares 17 titluri de campioană naţională, de 13 ori câştigătoare a Cupei României, o Cupă a Campionilor Europeni (după celebra finală cu francezii de la S.U. Agen, în 1967, sub bagheta exceptionalului tehnician care a fost Dumitru Titi Ionescu!) şi o participare consistentă cu sportivi la echipa naţională a României care, de multe ori, a avut rezultate de răsunet pe plan mondial.

Nu poți încheia o prezentare a secţiei de rugby fără a-i aminti măcar pe trei dintre antrenorii dominanți de-a lungul celor mai bine de şase decenii de performanţă, fiecare cu peste 15 ani ca tehnicieni ai clubului: Titi Ionescu, Ion Tutuianu, Mircea Paraschiv.

Toată această activitate sportivă a secţiei de rugby dinamoviste şi a celorlalte cluburi din ţară a făcut din România un exportator de primă mână de sportivi reputaţi în cele mai tari campionate ale lumii. Şi, astfel, a fost posibil să fim cunoscuţi în plan internaţional prin valori autentice, adică exact ceea ce are nevoie cel mai mult o ţară pentru a se afirma pe mapamond.

Rugby_castigatoarea_Cupei_2023

După mai mulți ani de secetă, Dinamo a reînnodat în 2023 șirul titlurilor naționale. Sub comanda lui Sosene Anesi, trupa alb-roșie a câștigat cel de-al 17-lea titlu din istorie. Succesul din campionat a fost dublat de cel din Cupa României 2023, ale cărei faze finale s-au disputat în 2024. Dinamo a realizat astfel eventul Campionat - Cupa României pentru prima dată după 2008.

 

Rugby Palmares
Campionate Europene 18 medalii (7 aur, 7 argint, 4 bronz)
Cupa Campionilor Europeni 1 loc 1
Campioană Națională 17 titluri
Cupa României
13 trofee

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Rugby

 
 
RUGBY. 1,2,3,4, Cupa și Campionatul!

Cupa României 2023, finala: DINAMO - SCM USV Timișoara 18-11

rugby cupă

Un sezon de neuitat pentru "bulldogi", care au reușit eventul. După ce au câștigat campionatul pe Arcul de Triumf la finalul anului trecut, sâmbătă 6 aprilie, Dinamo s-a impus la capătul unui meci tensionat pe același stadion. Cel mai de apreciat lucru este că am reușit să învigem fără a înscrie un eseu! Toate punctele au fost realizate de Jondre Williams din lovituri de pedeapsă, 6 la număr.

Citeşte mai mult... [RUGBY. 1,2,3,4, Cupa și Campionatul!]
 
 
RUGBY. Dinamo s-a calificat în finala Cupei României 2023

Cupa României 2023, semifinală: Dinamo - Știința Baia Mare 42-24 (15-10)

Dinamo_-_BM_semifinala_CR_30.03.2024Dinamo a dominat semifinala desfășurată sâmbătă, 30 martie, pe Stadionul Florea Dumitrache, și are șansa de a câștiga prima Cupă a României după o pauză de 16 ani. Ultimul trofeu și l-a adjudecat în 2008. Campioana en titre, Dinamo poate realiza eventul 2023. Finala cu SCM USV Timișoara este programată pe 6 aprilie, ora 13:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Citeşte mai mult... [RUGBY. Dinamo s-a calificat în finala Cupei României 2023]
 
   
RUGBY. CAMPIONI 2023! Buldogii readuc titlul național în Șoseaua Ștefan cel Mare după o pauză de 15 ani!

Dinamo_campioana_rugbyCS Dinamo a câștigat sâmbătă 9 decembrie finala Ligii de Rugby Kaufland învingând pe CSM Știința Baia Mare cu 17-13 (6-6) stopând supremația maramureșenilor, campionii ultimilor patru ediții ale competiției. Alb-roșii cuceresc titlul de campioni după 15 ani, readucând trofeul în Capitală.

Citeşte mai mult... [RUGBY. CAMPIONI 2023! Buldogii readuc titlul național în Șoseaua Ștefan cel Mare după o pauză de 15 ani!]
 
 
RUGBY. După 14 ani ne calificăm în finala campionatului. Duel pentru titlul național cu Știința Baia Mare, pe 9 decembrie

Liga Națională, semifinală: Steaua – Dinamo 19-20

Rugby_cal_in_finala_2Rugbiștii de la Dinamo au realizat o performanță remarcabilă, după ce s-au impus în Ghencea, pe 23 noiembrie, în manșa unică a semifinalei cu Steaua, scor 20-19 (8-6). Partida a avut o încărcătură uriașă, care și-a pus amprenta asupra jocului. Eseul victoriei a fost marcat de Dylan Schwartz, după o fază lucrată de Tudor Boldor.

Citeşte mai mult... [RUGBY. După 14 ani ne calificăm în finala campionatului. Duel pentru titlul național cu Știința Baia Mare, pe 9 decembrie]
 
   

Pagina 1 din 54

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 489 vizitatori online