Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei feminin

Volei feminin

Secţia de Volei Feminin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de volei senioare, ediția de Campionat 2023-2024

volei_fete

Volei Feminin, Contribuţie majoră la ascensiunea clubului

 

Secţia de volei fete a C.S. Dinamo a avut un început mai timid: echipa formată numai din junioare sub 15 ani fiind înscrisă iniţial în campionatul municipal. Aceasta a fost creată sub influenţa stimulatoare a sextetului dinamovist masculin, în 1954, după ce băieţii cuceriseră primul lor titlu naţional. Fetele au parcurs etapă după etapă şi, în anul 1957, echipa cucereşte primul său titlu naţional. Dinamo devine un nume în lumea voleiului feminin din ţara noastră.

 

În amintitul an '57, lotul avea să fie întărit prin aducerea unor jucătoare de excepţie, precum Doina Ivănescu, Tinela Pleşoianu, Cornelia Moraru. Să nu uităm că, înainte cu un an, în 1956, la Paris, echipa României – cu multe dinamoviste în lot – a cucerit medaliile de argint, devenind vicecampioană mondială! O performanţă uluitoare şi încă nerepetată! Alături de cele trei amintite mai sus, s-au mai aflat alte două dinamoviste: Florentina Popovici şi Elena Razvanta.

Ulterior, dinamovistele au mai contribuit şi la cucerirea medaliilor de bronz de către naţionala României, la Campionatele Europene din 1963, desfăşurate în ţara noastră, la Constanţa.

Alte nume importante în voleiul feminin românesc: dinamovistele Ileana Novac, Alexandrina Constantinescu, Emilia Stoian, Helga Bogdan, Victoria Georgescu, Corina Moraru, Mariana Ionescu, Doina Dimofte…

Două personalităţi au marcat jocul la fileu al dinamovistelor şi au făcut din aceasta secţie una de varf, care se bate numai pentru locul 1. Profesorul Gicu Constantinescu, un antrenor care nu numai că şi-a dedicat toata viaţa echipei Dinamo, însa a şi reuşit să creeze generaţii întregi de mari sportive şi, nu în ultimul rând, a avut o mare contribuţie la desăvârşirea sportivă a renumitei prof. Doina Ivănescu, cea care a dus mai departe tot ce a construit antrenorul Constantinescu.

Nu mai puţin de 21 de titluri de campioane naţionale au reuşit fetele de la volei în cei 63 de ani de existenţă, o medalie de argint cu Naţionala României la Campionatele Mondiale, două medalii de bronz la Campionatele Europene. La aceste succese se adaugă alte 44 de medalii la campionatele Balcanice şi nenumărate turnee internaţionale câştigate.

Şi după 1989 echipa a continuat să se lupte pentru un loc pe podiumul de premiere. Ceea ce a şi reuşit în mai multe rânduri. Imediat după anul 2000, sub culorile lui Dinamo au evoluat cu succes jucătoare de top, ca Xenia Ivanov, Mariana Velicu, Alina Albu, Anca Martin, Daniela Minca, Ana Maria Hâncu Ștefan, Irina Radu sau excepţionala Alida Marcovici. A doua jumătate de deceniu a confirmat un Dinamo feminin de podium de premiere.

  

Volei Feminin Palmares
Campionate Mondiale
1 medalie de argint
Campionate Europene
3 medalii (1 argint, 2 bronz)
Campionate Balcanice
44 medalii (din care 16 aur)
Campionatul Național
21 titluri

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Volei Feminin

 
 
VOLEI FEMININ. Ratăm pe muchie de cuțit calificarea în finala Cupei României

Cupa României, semifinală: Rapid - DINAMO 3-2 (18-25, 33-31, 25-20, 20-25, 18-16)

dinamo- rapid

Un meci de excepție făcut de echipa antrenată de Milos Gavrilovic. Deși au pierdut calificarea în finala Cupei României, fetele dinamoviste au aratătat atitudine, determinare și dorință de succes. Au fost multe răsturnări de situații, faze lungi și frumoase ce au înrămat o semifinală cum se toată lumea își imagina între cele două formații.

Citeşte mai mult... [VOLEI FEMININ. Ratăm pe muchie de cuțit calificarea în finala Cupei României]
 
 
VOLEI FEMININ. Meci maraton în Sala Dinamo

DIVIZIA A1, etapa 19: DINAMO - CSO Voluntari 3-2 (23-25; 25-16; 31-29; 22-25; 15-12)

din-voluntari

După mai bine de două ore de joc intens, trupa antrenată de Milos Gavrilovic a învins echipa din Voluntari, după un meci cu răsturnări de situație și cu faze de joc impresionante. Dinamo de la 0-1, a reușit să conducă aducă meciul în favoarea sa și să adjudece setul 3 în prelungiri. Deși am avut 14-5 în setul 4, fetele din Voluntari nu s-au lăsat mai prejos și au trimis meciul în prelungiri.

Citeşte mai mult... [VOLEI FEMININ. Meci maraton în Sala Dinamo]
 
   
VOLEI FEMININ. Victorie de neuitat în derby-ul cu Rapid

Divizia A1, etapa 17: DINAMO - Rapid 3-0 (25-23; 25-20; 25-18)

dinamo- rapid

Derby-ul etapei s-a încheiat cu victoria fetelor de la Dinamo după un meci în care echipa antrenată de Milos Gavrilovic a arătat un volei de calitate, printr-o apărare pusă la punct. Deși Rapidul pleca cu prima șansă, Dinamo a demonstrat că este o echipă puternică reușind să încheie meciul în minimum de seturi.

Citeşte mai mult... [VOLEI FEMININ. Victorie de neuitat în derby-ul cu Rapid]
 
 
VOLEI FEMININ. Victorie în meciul de la malul mării

Divizia A1, etapa 14 (restanță): CSM Constanța - Dinamo 0-3 (18-25; 12-25; 21-25)

din-cttUn meci controlat în totalitate de echipa noastră și o victorie meritată. Fetele și staff-ul tehnic au pregătit bine meciul, iar asta s-a văzut în principal pe faza de apărare. Un nou meci de excepție din partea opusului Jelena Vulin, responsabilă pentru 21 dintre punctele dinamovistelor.

Citeşte mai mult... [VOLEI FEMININ. Victorie în meciul de la malul mării]
 
   

Pagina 1 din 72

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 184 vizitatori online