Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei feminin

Volei feminin

Secţia de Volei Feminin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de volei senioare, ediția de Campionat 2023-2024

volei_fete

Volei Feminin, Contribuţie majoră la ascensiunea clubului

 

Secţia de volei fete a C.S. Dinamo a avut un început mai timid: echipa formată numai din junioare sub 15 ani fiind înscrisă iniţial în campionatul municipal. Aceasta a fost creată sub influenţa stimulatoare a sextetului dinamovist masculin, în 1954, după ce băieţii cuceriseră primul lor titlu naţional. Fetele au parcurs etapă după etapă şi, în anul 1957, echipa cucereşte primul său titlu naţional. Dinamo devine un nume în lumea voleiului feminin din ţara noastră.

 

În amintitul an '57, lotul avea să fie întărit prin aducerea unor jucătoare de excepţie, precum Doina Ivănescu, Tinela Pleşoianu, Cornelia Moraru. Să nu uităm că, înainte cu un an, în 1956, la Paris, echipa României – cu multe dinamoviste în lot – a cucerit medaliile de argint, devenind vicecampioană mondială! O performanţă uluitoare şi încă nerepetată! Alături de cele trei amintite mai sus, s-au mai aflat alte două dinamoviste: Florentina Popovici şi Elena Razvanta.

Ulterior, dinamovistele au mai contribuit şi la cucerirea medaliilor de bronz de către naţionala României, la Campionatele Europene din 1963, desfăşurate în ţara noastră, la Constanţa.

Alte nume importante în voleiul feminin românesc: dinamovistele Ileana Novac, Alexandrina Constantinescu, Emilia Stoian, Helga Bogdan, Victoria Georgescu, Corina Moraru, Mariana Ionescu, Doina Dimofte…

Două personalităţi au marcat jocul la fileu al dinamovistelor şi au făcut din aceasta secţie una de varf, care se bate numai pentru locul 1. Profesorul Gicu Constantinescu, un antrenor care nu numai că şi-a dedicat toata viaţa echipei Dinamo, însa a şi reuşit să creeze generaţii întregi de mari sportive şi, nu în ultimul rând, a avut o mare contribuţie la desăvârşirea sportivă a renumitei prof. Doina Ivănescu, cea care a dus mai departe tot ce a construit antrenorul Constantinescu.

Nu mai puţin de 21 de titluri de campioane naţionale au reuşit fetele de la volei în cei 63 de ani de existenţă, o medalie de argint cu Naţionala României la Campionatele Mondiale, două medalii de bronz la Campionatele Europene. La aceste succese se adaugă alte 44 de medalii la campionatele Balcanice şi nenumărate turnee internaţionale câştigate.

Şi după 1989 echipa a continuat să se lupte pentru un loc pe podiumul de premiere. Ceea ce a şi reuşit în mai multe rânduri. Imediat după anul 2000, sub culorile lui Dinamo au evoluat cu succes jucătoare de top, ca Xenia Ivanov, Mariana Velicu, Alina Albu, Anca Martin, Daniela Minca, Ana Maria Hâncu Ștefan, Irina Radu sau excepţionala Alida Marcovici. A doua jumătate de deceniu a confirmat un Dinamo feminin de podium de premiere.

  

Volei Feminin Palmares
Campionate Mondiale
1 medalie de argint
Campionate Europene
3 medalii (1 argint, 2 bronz)
Campionate Balcanice
44 medalii (din care 16 aur)
Campionatul Național
21 titluri

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Volei Feminin

 
 
VOLEI FEMININ. Meci decisiv în Sala Dinamo

DIVIZIA A1, play-off semifinală 5-8 : CSM București - DINAMO 0-3 (21-25, 17-25, 24-26)

 .Trupa antrenată de Milos Gavrilovic a plecat motivată în "deplasarea" de la CSM București, unde s-a impus în minimum de seturi. O surpriză mare a fost evoluția ridicătoarei Theodora Stan, care s-a descurcat de minune în lipsa titularei Lenka Oveckova, accidentată. Urmează meciul 3 din Sala Dinamo, sâmbătă, 13 aprilie.

Read more... [VOLEI FEMININ. Meci decisiv în Sala Dinamo]
 
 
VOLEI FEMININ. Pierdem în fața campioanei, dar jocul nu a dezamăgit

Play-off, sferturi: CSM Volei Alba Blaj - DINAMO 3-1 (27-25, 25-22, 13-25, 30-28)

blaj-din

Primul meci din play-off al dinamovistelor le-a adus față în față cu echipa ce a reprezentat România în Liga Campionilor anul acesta, Volei Alba Blaj. Deși lotul fetelor de la Blaj pe foaie pare mai puternic, Dinamo a lupta pentru fiecare minge, dar avantajul terenului propriu și al fanilor și-au spus cuvântul pe finalul setului 4, când Dinamo putea trimite setul în decisiv.

Read more... [VOLEI FEMININ. Pierdem în fața campioanei, dar jocul nu a dezamăgit]
 
   
VOLEI FEMININ. Ne pregătim de play-off după victoria de la Târgu Mureș

DIVIZIA A1, etapa 22: CSU Târgu Mureș - Dinamo 1-3 (25-23, 23-25, 23-25, 14-25)

playoff

Dinamo se impune în patru seturi după ce a a avut un început ezitant în deplasarea de la Târgu Mureș. Victoria nu a schimbat clasamentul, iar Dinamo a rămas pe 6 după ce Voluntari a reușit să învingă Lugoj în minum de seturi.

Meciul Volei Alba Blaj - Rapid (scor 3-2) a închis sezonul regulat. Clasamentul final în prima parte: 1. CSM Târgoviște, 2. Rapid, 3. Blaj, 4. Lugoj, 5. Voluntari.

Read more... [VOLEI FEMININ. Ne pregătim de play-off după victoria de la Târgu Mureș]
 
 
VOLEI FEMININ. Meci spectaculos, pierdut la limită de Dinamo

Divizia A1, etapa 21: DINAMO - CSM Târgoviște 2-3 (25-18, 25-12, 20-25, 18-25, 13-15)

 din-târg

Ultimul meci din sezonul regulat în sala polivalentă din Ștefan cel Mare s-a încheiat cu victoria deținătoarei Cupei României. Dinamo a avut meciul în mână, primele două seturi, în special, fiind net în favoarea fetelor antrenate de Milos Gavrilovic.

Târgoviște a profitat de căderea psihică a dinamovistelor din setul 3 și a trimis meciul în decisiv. Acolo, Dinamo a condus în mai multe rânduri, dar finalul de set și victoria au fost adjudecate de echipa oaspete. 

Read more... [VOLEI FEMININ. Meci spectaculos, pierdut la limită de Dinamo]
 
   

Page 1 of 73

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 204 guests online