Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei feminin

Volei feminin

Secţia de Volei Feminin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de volei senioare, ediția de Campionat 2021-2022

VF_echipa_2021-2022

Volei Feminin, Contribuţie majoră la ascensiunea clubului

 

Secţia de volei fete a C.S. Dinamo a avut un început mai timid: echipa formată numai din junioare sub 15 ani fiind înscrisă iniţial în campionatul municipal. Aceasta a fost creată sub influenţa stimulatoare a sextetului dinamovist masculin, în 1954, după ce băieţii cuceriseră primul lor titlu naţional. Fetele au parcurs etapă după etapă şi, în anul 1957, echipa cucereşte primul său titlu naţional. Dinamo devine un nume în lumea voleiului feminin din ţara noastră.

 

În amintitul an '57, lotul avea să fie întărit prin aducerea unor jucătoare de excepţie, precum Doina Ivănescu, Tinela Pleşoianu, Cornelia Moraru. Să nu uităm că, înainte cu un an, în 1956, la Paris, echipa României – cu multe dinamoviste în lot – a cucerit medaliile de argint, devenind vicecampioană mondială! O performanţă uluitoare şi încă nerepetată! Alături de cele trei amintite mai sus, s-au mai aflat alte două dinamoviste: Florentina Popovici şi Elena Razvanta.

Ulterior, dinamovistele au mai contribuit şi la cucerirea medaliilor de bronz de către naţionala României, la Campionatele Europene din 1963, desfăşurate în ţara noastră, la Constanţa.

Alte nume importante în voleiul feminin românesc: dinamovistele Ileana Novac, Alexandrina Constantinescu, Emilia Stoian, Helga Bogdan, Victoria Georgescu, Corina Moraru, Mariana Ionescu, Doina Dimofte…

Două personalităţi au marcat jocul la fileu al dinamovistelor şi au făcut din aceasta secţie una de varf, care se bate numai pentru locul 1. Profesorul Gicu Constantinescu, un antrenor care nu numai că şi-a dedicat toata viaţa echipei Dinamo, însa a şi reuşit să creeze generaţii întregi de mari sportive şi, nu în ultimul rând, a avut o mare contribuţie la desăvârşirea sportivă a renumitei prof. Doina Ivănescu, cea care a dus mai departe tot ce a construit antrenorul Constantinescu.

Nu mai puţin de 21 de titluri de campioane naţionale au reuşit fetele de la volei în cei 63 de ani de existenţă, o medalie de argint cu Naţionala României la Campionatele Mondiale, două medalii de bronz la Campionatele Europene. La aceste succese se adaugă alte 44 de medalii la campionatele Balcanice şi nenumărate turnee internaţionale câştigate.

Şi după 1989 echipa a continuat să se lupte pentru un loc pe podiumul de premiere. Ceea ce a şi reuşit în mai multe rânduri. Imediat după anul 2000, sub culorile lui Dinamo au evoluat cu succes jucătoare de top, ca Xenia Ivanov, Mariana Velicu, Alina Albu, Anca Martin, Daniela Minca, Ana Maria Hâncu Ștefan, Irina Radu sau excepţionala Alida Marcovici. A doua jumătate de deceniu a confirmat un Dinamo feminin de podium de premiere.

  

Volei Feminin Palmares
Campionate Mondiale
1 medalie de argint
Campionate Europene
3 medalii (1 argint, 2 bronz)
Campionate Balcanice
44 medalii (din care 16 aur)
Campionatul Național
21 titluri

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Volei Feminin

 
 
VOLEI FEMININ. Dinamo - CSO Voluntari, duel pentru locul 5 în Divizia A1

stire_volei_feminin_24_aprilie_2023Voleibalistele de la CS Dinamo au câștigat cu scorul general 2-0 disputa cu FC Argeș Pitești din semifinalele grupei 5-8 a Diviziei A1. Echipa antrenată de Milos Gavrilovic s-a impus în ambele meciuri cu 3-0, pe 8 aprilie 2023 la București, respectiv 20 aprilie la Pitești. Pentru locurile 5-6, Dinamo va întâlni CSO Voluntari în sistem play-off (2 victorii din 3 meciuri).

Read more... [VOLEI FEMININ. Dinamo - CSO Voluntari, duel pentru locul 5 în Divizia A1]
 
 
VOLEI FEMININ. Dinamo va lupta pentru locul 5 in Divizia A1

CS Dinamo - CS Rapid 1-3 (19-25, 25-14, 31-33, 23-25)

stire_volei_feminin_03.04.2023Voleibalistele de la Dinamo au pierdut și meciul doi cu Rapid, desfășurat la București, în data de 29 martie. Prin rezultatele obținute în cel de-al doilea meci din sferturile de finală, Dinamo cedează în 4 seturi după un meci cu multe răsturnări de situație și foarte multă tensiune. Cu scorul la general 2-0 Rapid se califică în semifinale.

Read more... [VOLEI FEMININ. Dinamo va lupta pentru locul 5 in Divizia A1]
 
   
VOLEI FEMININ. Dinamo pierde primul meci din sferturile de finală ale Diviziei A1

Rapid București - DINAMO 3-0 (25-19, 29-27, 25-22)

stire_volei_feminin_27.03.2023Voleibalistele de la  Dinamo, antrenate de Milos Gavrilovic, au pierdut meciul cu echipa rivală Rapid București, desfășurat în data de 25.03.2023. Cu toate că Dinamo a avut șanse de a câștiga setul 2 (4 mingi pe set), Rapid s-a impus și conduce seria cu 1-0. Următorul meci va avea loc în sala Dinamo, miercuri 29 martie. În semifinale se va califica echipa care câștigă două partide.

Read more... [VOLEI FEMININ. Dinamo pierde primul meci din sferturile de finală ale Diviziei A1]
 
 
VOLEI FEMININ. Dinamo încheie sezonul regular cu o victorie de trei puncte

Divizia A1, etapa 22: Știința Bacău - DINAMO 1-3 (17-25, 25-23, 21-25, 16-25)

stire_volei_feminin_13.03.2023

Voleibalistele de la Dinamo au obținut o victorie categorică în etapa a 22-a a Diviziei A1. Echipa antrenată de Milos Gavrilovic s-a impus fără probleme în fața adversarei sale, Știința Bacău. Dinamo termină astfel prima parte a campionatului cu 43 de puncte și va juca în faza a II-a, sferturi de finală, cu CSM Lugoj. Clasamentul final va fi stabilit însă după restanța Rapid - Lugoj.

Read more... [VOLEI FEMININ. Dinamo încheie sezonul regular cu o victorie de trei puncte]
 
   

Page 1 of 69

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

 6 - 11 iunie 2023

Gimnastică. Campionatul Național pe echipe, 7-10 iunie, mun. Ploiești.

Triatlon. Cupa României la Aquatlon – Seniori, 9-10 iunie, mun. Miercurea Ciuc

Takwondo. Campionatul Național de Copii – juniori mici și cadeți, 9-10 iunie, București - Sala Polivalentă.


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 394 guests online