Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism

Atletism

Atletism. Marian Oprea si Mihai Donisan, campioni naționali

A__Donisan.jpgAtleții dinamoviști Marian Oprea și Mihai Donisan și-au respectat statutul de favoriți la Campionatele Naționale indoor, competiție desfășurată în zilele de 14 și 15 februarie, în Sala de Atletism de la CSNB Lia Manoliu. Ambii s-au impus la probele lor favorite, triplusalt, respectiv înălțime. Pe lângă cele două titluri naționale, CS Dinamo a mai obținut patru locuri II la seniori și trei clasări pe podium la tineret.


Mihai Donisan nu a avut rival la naționale. Cei mai valoroși atleți se pregătesc pentru Europenele indoor de la Praga, 6-8 martie.
Foto: Mihai Neacșu


Read more... [Atletism. Marian Oprea si Mihai Donisan, campioni naționali]
 
 
Secţia de Atletism CS Dinamo Bucureşti

Sportul... Sporturilor, între tradiție și viitor

 

Secţia de atletism a fost înfiinţată chiar în anul fondării clubului nostru, 1948, de către un grup de alergători mai mult pasionaţi decât consacraţi, la acea vreme: Victor Firea, Ioan Gansac, Traian Petcu, Ladislau Deak, adică pionierii atletismului dinamovist.

 

Ce performanţe formidabile a putut să aibă această secţie în cei 63 de ani de existenţă! Ce anume din palmaresul extraordinar ar merita, mai întâi, să fie amintit în această pagină, când numai simpla enumerare a celor care au făcut să se cânte imnul ţării la diferite competiţii de mare anvergură internaţională ar umple multe pagini?!

Poate ar trebui să începem cu semifondistii Constantin Grecescu şi Zoltan Vamos, pentru ca apoi să nu-i uităm nici pe Gheorghe Dulgheru, Ilie Savel, Andrei Barabas, Nicolae Mustaţă, Leonida Caraiosifoglu şi reputatii antrenori Alexandru Stoenescu, Ion Benga, printre alţii.

În anul 1964, la Tokyo, exploda pur şi simplu o tânără de 17 ani pe nume Mihaela Peneş: aur olimpic la aruncarea suliţei pentru Mihaela şi şoc în lumea atletismului! Nu peste mult timp, apare o altă atletă absolut extraordinară: discobola Argentina Menis, care începe cu un record mondial pe care l-a îmbunătăţit permanent, ajungând recordmena mondială "de serviciu" a acelor ani. În plus, devine vicecampioana olimpică la Munchen, în 1972.

Au urmat atleţi de mare valoare care au reuşit să umple vitrinele C.S. Dinamo cu medalii la cele mai importante competitii internaţionale, precum maratonista Lidia Simon: vicecampioană olimpică în 2000, la Sydney şi campioană mondială în 2001, la Edmonton!

Cu toate că, în prezent, doar Marian Oprea mai reuşește să ţină steagul României pe catargul marii performanţe, totuşi există destule speranţe că viitorul poate şi trebuie să fie unul de succes pentru atletismul dinamovist şi românesc mai ales dacă avem în vedere şi faptul că Dinamo are un stadion cu o pistă ultramodernă, de foarte bună calitate, care respectă cele mai înalte standarde utilizate pe arenele de atletism din lume).

 

 

Atletism Palmares
Jocurile Olimpice
5 medalii (2 aur, 3 argint, 1/IV, 1/V, 2/VI)
Campionate Mondiale
18 medalii (6 aur, 5 argint, 7 bronz)
Campionate Europene
29 medalii ( 7 aur, 13 argint, 9 bronz)
Campionate Balcanice
711 medalii ( 222 aur)
Jocuri Mondiale Universitare
16 medalii (6 aur, 5 argint, 4 bronz)
Campionatele Mondiale ale Poliției
1 medalie (aur)
Recorduri Olimpice
3 (disc)
Recorduri Mondiale
2 (disc)

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de atletism

 
 
Atletism - Ștefan Grasu (11 ani), pe urmele celebrilor săi părinți

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

CG____3.jpgClubul Sportiv Dinamo nu duce lipsă de copii talentați, iar Ștefan Grasu confirmă acest adevăr. La 11 ani, fiul celebrilor atleți Nicoleta și Costel Grasu își poartă pașii pe urmele părinților săi. La campionatele naționale de atletism pentru copii, desfășurate săptămâna trecută la Stadionul Iolanda Balaș Soeter din Capitală, Ștefan a fost unul dintre remarcați: atât datorită fizicului său impresionant, cât și prin rezultatele obținute. La 1,82 metri înălțime și 90 de kilograme greutate, puștiul cu alură de mic Hercule n-a avut nicio problemă în a se impune în cele două probe de aruncări la care s-a înscris: disc și greutate.

Read more... [Atletism - Ștefan Grasu (11 ani), pe urmele celebrilor săi părinți]
 
   
Atletism - Marian Oprea, locul patru la Mondialele de sală din Polonia

Un articol de Alexandru Enciu (foto: Mihai Neacșu)

Marian_Oprea_10Vicecampionul olimpic la atletism în anul 2004, sportivul dinamovist Marian Oprea (31 de ani), a reușit cel mai bun rezultat al delegației României prezente la cea de a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de sală, competiție ce a avut loc la Sopot, în Polonia, între 7 și 9 martie 2014. Sportivul antrenat de Doina Anton s-a calificat în finala de la triplusalt cu cel mai bun rezultat, 17,02 metri, și chiar dacă în lupta pentru medalii și-a îmbunătățit performanța (17,21 metri, la ultima încercare), nu a reușit să prindă podiumul. Aurul i-a revenit rusului Lyukman Adams, cu o săritură de 17,37, argintul a ajuns la cubanezul Ernesto Reve, cu 17,33, iar bronzul cubanezului Pedro Pichardo, cu 17,24 m. 

Read more... [Atletism - Marian Oprea, locul patru la Mondialele de sală din Polonia]
 
 
Atletism - Campionatul Național de seniori, tineret și Cupa de Cristal, Bucuresti, 15-16 februarie

BobocelSâmbătă și duminică, Sala de atletism a complexului Lia Manoliu a fost gazda Campionatului Național de Atletism la care CS Dinamo a participat cu o echipa formata din cinci sportivi: Marian Oprea (triplusalt și lungime), Mihai Donisan (înălțime), Ancuța Bobocel (1500 m.), Andreea Huzum (greutate) și Mihai Grasu (greutate).

Indiscutabil, Oprea, Donisan și Bobocel au fost vedete ale acestei reuniuni. La triplu salt, Marian Oprea a început cu o săritură de 16,88 m. și a încheiat cu o săritură de 17,30 m. Săritura este de top pentru această perioadă iar Marian nu a forțat dar a reușit să convingă pe toată lumea că încă este acolo sus, în ierarhia mondială a probei. Așadar Marian este campion național pentru anul 2014dar este evident că provocarea este cu totul alta.

Ancuța Bobocel - cu un nou look, afro, frumoasă și puternică - a concurat la 1500 m, probă pe care a câștigat-o, dar Ancuța care a avut un stadiu de pregatire în Kenya, se pregătește pentru 3000 m obstacole. Ancuța Bobocel a câștigat proba de 1500 m dar și ea și noi așteptăm victorii la marile competiții ce urmează în actualul sezon.

Read more... [Atletism - Campionatul Național de seniori, tineret și Cupa de Cristal, Bucuresti, 15-16 februarie]
 
   

Page 1 of 5

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Elisabeta Lipă

Program Competitional

Săptămâna 23 februarie - 1 martie 2015

Baschet. Liga 1, etapa 3 (faza semifinală), 1 martie (11:30): Dinamo București – Rapid București. Sala Polivalentă Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 20), 28 februarie, ora 16:15: Dinamo București – HCM Minaur Baia Mare. Sala Polivalentă Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 19), 25 februarie, ora 14:00: Dinamo Romprest – CSM Satu Mare. Divizia A1 (etapa 20), 28 februarie, ora 11:00: Dinamo Romprest – Unic LPS Piatra Neamț. Sala Polivalentă Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 19), 25 februarie, ora 19:15: CSM București – Dinamo. Divizia A1 (etapa 20), 28 februarie, ora 13:30: Dinamo – Arcada Galați. Sala Polivalentă Dinamo

Karate. Campionatul Național de kata Shito-Ryu seniori, juniori, cadeți, copii, 28 februarie, Râmnicu Vâlcea

Judo. Etapa de zonă a Campionatului Național U-23, 27 februarie – 1 martie, Oradea

Agrement Fitness

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Natație

Comunitate Dinamo

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Dotelio, Inc | Web Design and Digital Branding

Online Guests

We have 137 guests online