Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin

Baschet masculin

Secţia de Baschet Masculin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de baschet seniori, ediția de Campionat 2023-2024

BM_sezon_2023-2024

Cea mai titrată echipă din baschetul românesc

 

Jocul la coş este, indiscutabil, una dintre cele mai populare activităţi sportive de pe Planetă.

Inventat în America (pe la 1891) de către un student, baschetul se răspândeşte rapid pretutindeni, astfel că, în anul 1920, îl găsim şi în ţara noastră cu ocazia unor demonstraţii organizate în incinta liceului Mihai Viteazu din Bucuresti.

După 1944, în spiritul acelor vremuri, baschetul devine "sport de masa" şi se înfiinţează secţii mai peste tot: în universităţi, în majoritatea instituţiilor şi chiar a intreprinderilor.

Anul 1949, prin primavară, a fost momentul înfiinţării secţiei de baschet la Dinamo. În scurt timp, echipa din şoseaua Ştefan cel Mare devine una dintre protagonistele campionatului naţional, astfel ca, în anul 1953, Dinamo sa devină campioană a României.

Au urmat ani în care meciurile dintre Dinamo şi CCA (devenită Steaua Bucureşti) erau adevărate evenimente care umpleau la refuz sala Floreasca (construită cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului din 1953). Întâlnirile echipei Dinamo umpleau stadioane şi săli de sport creând veritabile spectacole.

1960 este anul în care Dan Niculescu (jucător încă de la apariţia secţiei la Dinamo, alături de Lucian Vasilescu, Gabriel Zugravescu, Lita Cosma – cel care, ulterior, avea să devină preşedinte al clubului) este numit şi antrenor al echipei.

Dinamo a câştigat nu mai putin de 22 de titluri naţionale (din care patru după 1989), multe victorii în întâlniri internaţionale, meciuri memorabile pe care iubitorii acestui sport nu le pot uita.

În sala Floreasca, la meciurile Dinamo-Steaua, trebuia să ai noroc ca să poţi găsi un bilet, atmosfera incendiară de la aceste partide iritând conducerea politică de atunci care chiar a interzis, la un moment dat, meciurile de baschet în această sală.

Să amintim alte câteva nume cu… renume: Strugaru, Giurgiu, Visner, Spiridon, Viciu, Albu, Cernea, Gheorghe Novac (un alt baschetbalist ajuns presedinte al clubului!), Diaconescu, Chivulescu, Popa, Niculescu, precum şi inegalabilul Sandu Vinereanu. Şi încă atâţia alţii…până la Claudiu Fometescu - vârful generaţiei 2000.

Să mai amintim că, după 1989, "5"-ul nostru a mai avut o scurtă perioadă de glorie (mai ales, între anii 2000 – 2007), însă, ulterior, echipele de provincie au preluat supremaţia acestui sport.

 

Baschet Masculin Palmares
Campionatul Naţional
22 titluri
Cupa României
4 trofee
"Dinamoviada" Internaţională
2 locuri I
Cupa Campionilor Europeni
victorii de prestigiu

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Baschet Masculin

 
 
BASCHET. Am condus la pauză, dar campioana a ieșit la rampă

LNMB GETICA 95, play-off meciul 1: U BT CLUJ - DINAMO 87-68

Baschet dinamo - ubt

Primul sfert a aparținut clar alb-roșiilor, care au fost preciși în aruncări și au izbutit să se desprindă la o diferența formată din două cifre, grație și ratarilor necaracteristice ale gazdelor. Cluj-Napoca a răspuns în sfertul secund dar diferența dintre cele două echipe s-a redus cu un singur punct până la pauză, când tabela arăta 46 la 33 în favoarea noastră.

A doua repriză a mers într-o singură direcție, clujenii găsindu-și atât ritmul cât și precizia din spatele semicercului, partida încheindu-se cu scorul de 87 la 68.

Read more... [BASCHET. Am condus la pauză, dar campioana a ieșit la rampă]
 
 
BASCHET. Sferturi de finală pentru Dinamo

LNMB GETICA 95: DINAMO - BCU Sibiu 95-89 (20-20, 25-19, 24-20, 26-30)

baschet sibiu

Cea mai importantă victorie a venit când aveam nevoie, în meciul decisiv pentru accesul în sferturile de finală. Dinamo se impune în fața sibienilor, iar Brașovul a pierdut la Constanța. În sferturi vom da piept cu campiona en-titre U BT Cluj Napoca, formație ce a avut prestații solide în Europa sezonul acesta.

Read more... [BASCHET. Sferturi de finală pentru Dinamo]
 
   
BASCHET. A doua înfrângere pentru Dinamo în "Top 10"

LNBM Getica 95, etapa 20: DINAMO - CSM Târgu Mureș 84-95 (18-17; 21-22; 16-27; 29-29)

dinamomures

Meciul doi din Top 10 s-a încheiat cu victoria baschetbaliștilor mureșeni, după un meci echilibrat. 

A fost de ajuns un singur sfert (al treilea) în care am lăsat garda jos și balanța a înclinat către oaspeți. Cu toate eforturile din final nu am mai putut reveni în fața unei echipe care a dominat sub panou.

Read more... [BASCHET. A doua înfrângere pentru Dinamo în "Top 10]
 
 
Baschet. Înfrângere la scor în primul duel din "Top 10"

LNMB Getica 95 Top 10 etapa 1 : CSM Constanța - Dinamo 95-58

csmct-dinamotop10

Perioada de pauză între meciuri nu ne-a priit, iar vizita la malul marii se transformă într-o lecție importantă pentru viitoarele etape din TOP 10-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95.

Lipsiți în continuare de aportul lui Sean Evans, nu am contat decât un singur sfert, în urma căruia, gazdele s-au distanțat decisiv și au știut să mențină ecartul de pe tabelă în ciuda eforturilor noastre.
 
   

Page 1 of 59

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 557 guests online