Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo

Polo

Secţia de Polo CS Dinamo Bucureşti

Echipa de polo seniori, ediția de campionat 2023-2024

dinamo_polo

 Cea mai titrată secție din poloul românesc

Secţia de polo a clubului are, până la un punct, o istorie comună cu cea de nataţie. În anul 1949, la iniţiativa unui rugbist, Bebe Motica, se înfiinţează secţia de polo şi naţatie.

În anul 1950, se constituie echipa de polo cu ostaşi care ştiau să înoate şi aveau un fizic corespunzător pentru polo. Printre aceştia se numărau Penciu, Vargolici, Th. Angelescu, Nicolaescu, Petcu, Constantinescu, Andrassy, Ion Constantin, Slăvescu şi mulţi alţii. Cu ei în bazin, echipa Dinamo a ocupat locul 5 în ediţia de campionat a anului 1951. Peste trei ani, locul echipei este luat de către un lot format din puştii de la Tânărul Dinamovist.

Venirea lui Carol Corcec la cârma echipei, în anul 1957, are ca rezultat câştigarea a nu mai puţin de 15 campionate naţionale consecutiv! Atunci s-a format o echipă competitivă şi o şcoală de polo bine articulată. Rujinschi, Bădiţă, Oanţă şi, nu în ultimul rând, Aurel Zahan (unul dintre cei mai valoroşi poloişti români din toate timpurile) monopolizează campionatul intern şi formează baza pentru echipa naţională de polo a României.

Au urmat generaţii de poloişti care au adus acest sport în elita mondială şi chiar dacă, deocamdată, Capitala are acelaşi bazin de înot acoperit de acum 60 de ani, jocul de polo de la noi a mers înainte.

Panoplia cu trofee a poloului dinamovist este destul de încărcată: un loc 4, două locuri 5 şi un loc 6 la Jocurile Olimpice; un loc 5 la Campionatele Mondiale; trei medalii (una de argint şi două de bronz), două locuri 4 şi un loc 5 la Campionatele Europene, 42 medalii (dintre care nouă de aur) la Campionatele Balcanice; două medalii (una de aur şi una de argint) la Jocurile Mondiale Universitare. Iar lista succeselor este mult mai largă: de trei ori finalişti în Cupa Campionilor Europeni; de trei ori finalişti în Cupa Cupelor; de şapte ori câştigători ai Cupei României; 32 de titluri de campioni naţionali ai României.

Desigur, alături de numele de glorie amintite, se cuvine să mai adăugăm cel puţin câteva: Dan Fischer (Francu), Adrian Nastasiu, Liviu Răducanu, Dinu Popescu, Viorel Rus, Gheorghe Zamfirescu, Gruia Novac, Cornel Mărculescu, Gavril Blajec, Ştefan Kroner. Însă valorile au fost mult mai multe: Anatol Grinţescu, Şerban Popescu, Cornel Frăţilă, Bogdan Mihăilescu, Cătălin Moiceanu, Florin Ardeleanu, Doru Spânu şi, indiscutabil, cel mai bun produs poloistic românesc din ultimele trei decenii, Vlad Hagiu.

În fine, totul a fost (şi, sperăm, va mai fi) posibil şi graţie eforturilor deosebite ale antrenorilor. Iată, câteva nume ale unora dintre tehnicienii dinamovişti care au avut o serioasă contribuţie la valorosul palmares: Carol Corcec, Anatol Grinţescu, Iuliu Kapşa…Ultimele două decenii l-au avut în prim-plan pe Liviu Răducanu (secondat o vreme de Angelo Simion, iar de câţiva ani este ajutat de Doru Spânu; la juniori fiind Robert Fiereșteanu și Andrei Georgescu

Nu putem încheia rândurile de faţă fără a releva faptul că Dinamo are viitor la polo: echipele de juniori sunt constant prezente pe podiumul de premiere la campionatele naționale, fiind de asemenea și unele dintre principalele furnizoare de componenți ai loturilor naționale.

Începând cu 2017, CS Dinamo a înființat și echipe feminine de polo.

 

 

Competiția Palmares
Jocurile Olimpice
1 loc 4, 2 locuri 5, 1 loc 6, 1 loc 9
Campionate Mondiale
1 loc 5, 1 loc 4
Campionate Europene
 o medalie de bronz, 2 locuri 4, 1 loc 5
Campionate Balcanice
 42 medalii (din care 9 de aur)

Jocuri Mondiale Universitare

o medalie de bronz

Cupe europene

de 3 ori finalişti în Cupa Campionilor Europeni

de 3 ori finalişti în Cupa Cupelor

Palmares național

 

32 de titluri de Campioni Naţionali la seniori

7 Cupe ale României

 

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de Polo

 
 
POLO. Final de sezon pentru Dinamo, cu medalii de ARGINT în Superliga Suzuki

POLO_medalii_de_argint_2024Finala Superligii 2024 s-a încheiat în patru acte, după ce Steaua s-a impus pe 18 mai în bazinul Dinamo, scor 13-8 (3-1 la general). Jucătorii dinamoviști, antrenați de Andrei Mateiași, au obținut astfel medaliile de argint la finele celui mai bun sezon al secției de polo din ultimii 11 ani.

Read more... [POLO. Final de sezon pentru Dinamo, cu medalii de ARGINT în Superliga Suzuki]
 
 
POLO. Pierdem primul meci al finalei în Ghencea

 Superliga Suzuki, finala - meci 1: Steaua - Dinamo 7-6

http://www.csdinamo.eu/images/stories/Polo/sezon_2024/437146546_934073675391207_217608137504790390_n.jpg

 

Am ținut în șah campioana în primul meci al finalei și doar banca superioară a Stelei a făcut diferența. Am condus cu 3-2 (pauza mare) și 5-4 (înainte de ultimul sfert), dar efortul făcut pentru a suplini momentele de inferioritate au permis Stelei să revină pe final. Steaua a avut doar 10 eliminări, iar Dinamo 16. Read more... [POLO. Pierdem primul meci al finalei în Ghencea]
 
   
POLO. Dinamo s-a calificat in finala Superligii după o pauză de 11 ani

Superliga Suzuki, semifinală (meci 3): Dinamo – CSM Oradea 10-9 (3-2, 2-2, 2-3, 3-2)

dinamo_poloPoloiștii antrenați de Andrei Mateiași au reușit performanța de a se califica în finala Superligii după ce au câștigat meciul decisiv disputat în Bazinul Tolea Grințescu Dinamo. Bine conduși în teren de Cosmin Radu și Dragoș Stoenescu, dinamoviștii au învins o echipă cu un lot net superior.

Read more... [POLO. Dinamo s-a calificat in finala Superligii după o pauză de 11 ani]
 
 
POLO. Penalty-uri, tensiune și meci decisiv pentru poloiști

SUPERLIGA, semifinală meciul 2: CSM ORADEA - DINAMO 13-13; 4-2 la lovituri de departajare

.

În semifinala campionatului național, Dinamo a efectuat o deplasare la Oradea pentru meciul 2, cu gândul de e închide seria și a juca finala. Din păcate, meciul a fost unul foarte strâns, orădenii egalând cu puțin înainte de fluierul final. Meciul decisiv va avea loc în bazinul Dinamo, 18 aprilie.

Read more... [POLO. Penalty-uri, tensiune și meci decisiv pentru poloiști]
 
   

Page 1 of 56

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 294 guests online