Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Secţia de Handbal Masculin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de handbal seniori, ediţia de campionat 2023-2024

grup_handbal

 

EHF EUROPEAN LEAGUE 2023-2024

 

elm2223_seasonal_webbanners_178x156 300821_ehfTV_Web_178x156px ELM2223_FINALS_WebBanners_178x156


 

ISTORIE - Vedete în cel mai pur sens al cuvântului: de 4 ori campioni ai lumii, câștigători ai CCE!

 Au trecut mai bine de 65 de ani de când a luat fiinţă handbalul în 7 dinamovist, "copilul minune" al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Acest sport a oferit neuitate clipe de bucurie, împodobind, de-a lungul vremii, vitrina de trofee a clubului cu minunaţii lauri ai unor prestigioase triumfuri sportive.

Anul naşterii a fost 1956. Atunci, s-a înfiinţat secţia, prin trecerea la Dinamo a formaţiei CSU Bucureşti, formată din studenţi de la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Printre aceştia erau Liţă Cosma, Oprea Vlase, Gabriel Zugrăvescu.

Este dificil să scrii, fie şi câteva rânduri, despre istoria handbalului fără să nu devii nostalgic, pentru că nici un alt sport de echipă din ţara noastră nu a adus atâta bucurie iubitorilor de sport, precum a facut-o handbalul. Iar aici nu e vorba doar de titluri şi medalii pe care le ştiu statisticienii sportului. Ne gândim la cum jucau acei sportivi minunaţi în faţa unor echipe foarte tari la acea vreme. Gaţu, Licu, Samungi, Gruia, ca să-i amintim doar pe câţiva dintre românii – dinamovişti şi stelişti aflaţi sub aceaşi drapel naţional - care lăsau adversarii cu gura cascată, încât nu puteau să înţeleagă ce li se întâmplă, iar aici ne referim la fostele URSS, RDG, Cehoslovacia şi Iugoslavia ori Suedia.

Moser, Ivănescu, Hnat, Redl, Costache I şi Costache II, Moldovan, Covaci, Ştef,Cosma, Licu, Nica, Dan Marin, Samungi, Penu, Durău, Bedivan, Bota, Grabovski, Cl. Ionescu, Tase şi mulți alţi mari sportivi dinamovişti au făcut să se ajungă la un palmares impresionant: 4 medalii la Jocurile Olimpice, 6 medalii la Campionatele Mondiale (dintre care 4 de aur!), 4 medalii la Jocurile Mondiale Universitare, câştigarea Cupei Campionilor Europeni (în 1965, după ce Dinamo eliminase, pe rând, team-uri extrem de valoroase în acea vreme: Vortwarts Berlin, RIK Goteborg, Grashoppers Zurich, iar în finala de la Lyon alb-roşiii îi înving pe iugoslavii de la Medvesceak Zagreb!), titluri de campioni naţionali și Cupe ale României.

Aproape tot ce s-a realizat în aceşti ani poartă amprenta inegalabilului Oprea Vlase, antrenor de clasă, omul care a ştiut să formeze şi să pregătească câteva generaţii de handbalisti, transformându-i în vedete, în glorii ale sportului românesc.

Apoi, au venit ultimele două decenii, cu alţi jucători, ca Roşca, Jianu, Dogărescu, Voica,
Mocanu, Ene, Radu, Gănău, Ştefan, Vasiliu… Lista poate continua cu Bârză, Voica, Purcărea, Fortuneanu, Petrea, Jurcă, neuitatul Marian Cozma (dispărut prematur şi extrem de dureros, dar a rămas un veritabil simbol al handbalului dinamovist pentru totdeauna), Armanu, Bibirig, S. Bota, Savenco…

Între anii 2001-2009 s-a produs un reviriment al jocului în 7 la Dinamo: o semifinală de cupă europeană, un titlu naţional, numeroşi jucători la naţionala României, multe clasări pe podiumul de premiere al campionatului national.

După hegemonia inconfundabilului şi unicului tehnician Oprea Vlase, au urmat alţi antrenori la comanda echipei noastre, între care îi amintim pe Ghiță Licu, Valentin Samungi, Ioan Checicheș, M. Stark, Constantin Stefan, Eliodor Voica, Ion Ene, iar de curând Sebastian Bota, venit pe banca tehnică direct de pe teren, și Ion Mocanu.

Dinamo_cu_SportingȘirul victoriilor în campionatul intern s-a reluat în 2016, când Dinamo a cucerit din nou titlul național. Echipa alb-roșie a repetat performanța și anul următor, în 2017 (sezon în care a reușit eventul, campionat - Cupa României), dar și în 2018, 2019, 2021, 2022. În 2020, Dinamo a dominat competiția internă, dar campionatul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, iar titlul nu s-a decernat. Campioană națională șase ani consecutiv, cu un lot eterogen, alcătuit din jucători români, dar și străini de valoare, Dinamo și-a pus amprenta pe prezentul handbalului românesc.

În 2021, Dinamo a adus pe banca tehnică unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume, Xavier Pascual, triplu câștigător al EHF Champions League cu FC Barcelona.

 

Handbal masculin Palmares
Jocurile Olimpice
4 medalii (1 argint, 3 bronz)
Campionate Mondiale
6 medalii (4 aur, 2 bronz)
Campionate Balcanice
40 medalii (din care 8 de aur)
Jocuri Mondiale Universitare
4 medalii de aur
Cupa Campionilor Europeni

1 loc 1 (1965)
1 loc 1 - Superliga Campionilor Mondiali şi Olimpici

Trofee naționale 19 titluri de campioană națională
7 Cupe ale României
5 Supercupe ale României

 

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de handbal masculin

 
 
HANDBAL. Dinamo a câștigat a opta Cupă a României din istorie

Cupa_Romaniei_handbal_2024Turneul Final 4 al Cupei României Râureni ediția 2024 s-a desfășurat în Sala Dinamo, în zilele de 18 și 19 mai. După două zile de meciuri, trofeul a rămas în Șoseaua Ștefan cel Mare. Echipa antrenată de Xavier Pascual a câștigat semifinale cu CSM București (38-30) și apoi finala cu CSM Constanța (23-19).

Read more... [HANDBAL. Dinamo a câștigat a opta Cupă a României din istorie]
 
 
HANDBAL. Liga Nationala, etapa 25: egal la Constanta

Liga Națională, etapa 25: CSM Constanța - Dinamo 32-32 (18-17)

Gomes_la_ConstantaDinamo a rămas neînvinsă în Liga Națională și după etapa 25, disputată în deplasare la Constanța. Campioana României a făcut deplasarea fără cinci titulari: Kukic, Cindric, Cupara, Ali Zein și Rosta. 

Dinamo a avut șansa victoriei la Constanța, dar aruncarea de la 7 metri executată de Akimenko la ultima fază s-a oprit în bară. La acest meci și-a făcut debutul interul stânga portughez Andre Gomes.

Read more... [HANDBAL. Liga Nationala, etapa 25: egal la Constanta]
 
   
HANDBAL. Internaționalul muntenegrean Branko Vujovic a semnat cu Dinamo! Contract pe trei sezoane: 2024-2027

Branko_Vujovic_transferContinuăm prezentarea transferurilor pentru viitorul sezon cu încă un jucător internațional de top. Muntenegreanul Branko Vujovic (26 de ani) vine sub comanda lui Xavier Pascual pentru a aduce un plus de forță pe partea dreaptă a atacului. Inter de forță, cu o stângă explozivă, Vujovic evoluează din 2022 în Bundesliga, la TVS Hannover Burgdorf, unde a fost împrumutat de Kielce. El va avea contract cu Dinamo pentru trei sezoane: 2024-2027.

Read more... [HANDBAL. Internaționalul muntenegrean Branko Vujovic a semnat cu Dinamo! Contract pe trei sezoane: 2024-2027]
 
 
HANDBAL. Haniel Langaro, dublu câștigător al EHF Champions League cu Barca, două sezoane la Dinamo

LANGARO_TRANSFERÎncepem campania de transferuri pentru sezonul 2024-2025 cu un jucător de top. Internaționalul brazilian Haniel Langaro (29 de ani) a semnat cu Dinamo un contract pentru următoarele două sezoane. Inter stânga, Langaro vine de la FC Barcelona, cu care a câștigat două trofee EHF Champions League (2021 și 2022), dar și multe alte trofee în ultimii patru ani.

Read more... [HANDBAL. Haniel Langaro, dublu câștigător al EHF Champions League cu Barca, două sezoane la Dinamo]
 
   

Page 1 of 154

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 507 guests online