Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Secţia de Handbal Masculin CS Dinamo Bucureşti

Echipa de handbal seniori, ediţia de campionat 2022-2023

Supercupa_Handbal_2022_trofeu

 

MACHINESEEKER EHF CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023

 

MCL2022_Web_740x370px 300821_ehfTV_Web_178x156px CLM2022_FINAL4_Web_740x370_px


 

ISTORIE - Vedete în cel mai pur sens al cuvântului: de 4 ori campioni ai lumii, câștigători ai CCE!

 Au trecut mai bine de 65 de ani de când a luat fiinţă handbalul în 7 dinamovist, "copilul minune" al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Acest sport a oferit neuitate clipe de bucurie, împodobind, de-a lungul vremii, vitrina de trofee a clubului cu minunaţii lauri ai unor prestigioase triumfuri sportive.

Anul naşterii a fost 1956. Atunci, s-a înfiinţat secţia, prin trecerea la Dinamo a formaţiei CSU Bucureşti, formată din studenţi de la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Printre aceştia erau Liţă Cosma, Oprea Vlase, Gabriel Zugrăvescu.

Este dificil să scrii, fie şi câteva rânduri, despre istoria handbalului fără să nu devii nostalgic, pentru că nici un alt sport de echipă din ţara noastră nu a adus atâta bucurie iubitorilor de sport, precum a facut-o handbalul. Iar aici nu e vorba doar de titluri şi medalii pe care le ştiu statisticienii sportului. Ne gândim la cum jucau acei sportivi minunaţi în faţa unor echipe foarte tari la acea vreme. Gaţu, Licu, Samungi, Gruia, ca să-i amintim doar pe câţiva dintre românii – dinamovişti şi stelişti aflaţi sub aceaşi drapel naţional - care lăsau adversarii cu gura cascată, încât nu puteau să înţeleagă ce li se întâmplă, iar aici ne referim la fostele URSS, RDG, Cehoslovacia şi Iugoslavia ori Suedia.

Moser, Ivănescu, Hnat, Redl, Costache I şi Costache II, Moldovan, Covaci, Ştef,Cosma, Licu, Nica, Dan Marin, Samungi, Penu, Durău, Bedivan, Bota, Grabovski, Cl. Ionescu, Tase şi mulți alţi mari sportivi dinamovişti au făcut să se ajungă la un palmares impresionant: 4 medalii la Jocurile Olimpice, 6 medalii la Campionatele Mondiale (dintre care 4 de aur!), 4 medalii la Jocurile Mondiale Universitare, câştigarea Cupei Campionilor Europeni (în 1965, după ce Dinamo eliminase, pe rând, team-uri extrem de valoroase în acea vreme: Vortwarts Berlin, RIK Goteborg, Grashoppers Zurich, iar în finala de la Lyon alb-roşiii îi înving pe iugoslavii de la Medvesceak Zagreb!), titluri de campioni naţionali și Cupe ale României.

Aproape tot ce s-a realizat în aceşti ani poartă amprenta inegalabilului Oprea Vlase, antrenor de clasă, omul care a ştiut să formeze şi să pregătească câteva generaţii de handbalisti, transformându-i în vedete, în glorii ale sportului românesc.

Apoi, au venit ultimele două decenii, cu alţi jucători, ca Roşca, Jianu, Dogărescu, Voica,
Mocanu, Ene, Radu, Gănău, Ştefan, Vasiliu… Lista poate continua cu Bârză, Voica, Purcărea, Fortuneanu, Petrea, Jurcă, neuitatul Marian Cozma (dispărut prematur şi extrem de dureros, dar a rămas un veritabil simbol al handbalului dinamovist pentru totdeauna), Armanu, Bibirig, S. Bota, Savenco…

Între anii 2001-2009 s-a produs un reviriment al jocului în 7 la Dinamo: o semifinală de cupă europeană, un titlu naţional, numeroşi jucători la naţionala României, multe clasări pe podiumul de premiere al campionatului national.

După hegemonia inconfundabilului şi unicului tehnician Oprea Vlase, au urmat alţi antrenori la comanda echipei noastre, între care îi amintim pe Ghiță Licu, Valentin Samungi, Ioan Checicheș, M. Stark, Constantin Stefan, Eliodor Voica, Ion Ene, iar de curând Sebastian Bota, venit pe banca tehnică direct de pe teren, și Ion Mocanu.

Dinamo_cu_SportingȘirul victoriilor în campionatul intern s-a reluat în 2016, când Dinamo a cucerit din nou titlul național. Echipa alb-roșie a repetat performanța și anul următor, în 2017 (sezon în care a reușit eventul, campionat - Cupa României), dar și în 2018, 2019, 2021, 2022. În 2020, Dinamo a dominat competiția internă, dar campionatul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, iar titlul nu s-a decernat. Campioană națională șase ani consecutiv, cu un lot eterogen, alcătuit din jucători români, dar și străini de valoare, Dinamo și-a pus amprenta pe prezentul handbalului românesc.

În 2021, Dinamo a adus pe banca tehnică unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume, Xavier Pascual, triplu câștigător al EHF Champions League cu FC Barcelona.

 

Handbal masculin Palmares
Jocurile Olimpice
4 medalii (1 argint, 3 bronz)
Campionate Mondiale
6 medalii (4 aur, 2 bronz)
Campionate Balcanice
40 medalii (din care 8 de aur)
Jocuri Mondiale Universitare
4 medalii de aur
Cupa Campionilor Europeni

1 loc 1 (1965)
1 loc 1 - Superliga Campionilor Mondiali şi Olimpici

Trofee naționale 19 titluri de campioană națională
7 Cupe ale României
5 Supercupe ale României

 

 

Baza de date sportivi CS Dinamo - Secţia de handbal masculin

 
 
HANDBAL. Bine ai venit, Tudor Buguleț!

buguletCompletăm lotul pentru următoarele trei sezoane cu un jucător tânăr și valoros. Tudor Buguleț (22 de ani / 1,91 m înălțime) se alătură campioanei României, urmând să evolueze pe postul de extremă dreapta, alături de Andrii Akimenko. Buguleț a jucat în ultimele trei sezoane la CS Minaur Baia Mare.

Născut la Vaslui pe 2 martie 2001, Buguleț s-a format la Centrul de Excelență de la Sighișoara, unde a ajuns la vârsta de 14 ani.

Stângaci, tehnic, cu o deosebită disponibilitate la efort, el este unul dintre jucătorii români cu un progres remarcabil în ultimii doi ani. În 2021, Buguleț a debutat la echipa națională de seniori a României, în mandatul lui Xavier Pascual.

Tudor Buguleț: ”Sunt foarte fericit pentru aceasta nouă provocare, pentru că Dinamo este cea mai bună echipă din România. Abia aștept să simt atmosfera făcută de suporteri și să sărbătorim împreună orice victorie. Voi trage tare pentru indeplinirea obictivelor. Hai Dinamo!”.

 
 
HANDBAL. NEW PLAYER / Daniel STANCIUC, unul dintre cei mai talentați tineri jucători români, se alătură campioanei României

Daniel_StanciucCampioana României va miza în următorii patru ani pe unul dintre cei mai valoroși tineri jucători români. Daniel Stanciuc (19 ani) a semnat cu Dinamo până în vara anului 2027. Internațional român, cu un potențial fizic remarcabil (1,96 metri înălțime), Daniel evoluează pe postul de coordonator de joc.

Daniel Stanciuc este născut pe 6 martie 2004 și a fost format CSU Suceava, unde a debutat la numai 16 ani. Căpitan al naționalei de tineret, el a fost convocat la prima reprezentativă în mandatul lui Xavier Pascual, în campania de calificare la Euro 2024. În tricoul naționalei mari a marcat 11 goluri.

Daniel Stanciuc: ”Sunt foarte fericit să ajung la cea mai bună echipă din România, Dinamo București. Abia aștept să simt atmosfera superbă creată de suporteri și să ne bucurăm împreună de victorii. Voi da totul să ajut echipa la îndeplinirea obiectivelor. Hai Dinamo!”.

Xavier Pascual: ”Daniel este un jucător uimitor, unul dintre jucătorii de viitor ai handbalului românesc. Eu cred că poate să crească la Dinamo și sper că experiența jucătorilor din jurul lui îl va ajuta să devină un jucător mare. Eu am încredere totală în el”.

Daniel Stanciuc este al doilea transfer oficial anunțat de campioana României, după internaționalul maghiar Miklos Rosta (pivot).

#Dinamo #handball #viitor #transfer

 
   
HANDBAL. NEW PLAYER. Internaționalul maghiar Miklos Rosta a semnat cu Dinamo până în 2026

Miklos_Rosta_Campioana României la handbal lansează campania de transferuri pentru sezonul următor cu un nume important din handbalul mondial. Internaționalul maghiar Miklos Rosta (24 de ani) va fi jucătorul echipei Dinamo București până în 2026. Rosta evoluează pe postul de pivot și a jucat în ultimele patru sezoane în EHF Champions League cu Pick Szeged (42 de goluri în sezonul 2022-2023).

Miklos Rosta: ”Sunt bucuros că îmi pot continua cariera la Dinamo București, un club care înregistrează, an de an, tot mai multe succese în Liga Campionilor. Știu că Dinamo mai este renumită și pentru suporterii săi și sper să le intru repede la inimi. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Xavi Pascual și voi da totul pentru ca echipa să-și atingă obiectivele”.

Născut pe 14 februarie 1999, Miklos Rosta (2,03 m / 115 kg) a debutat în handbalul mare la numai 16 ani, când a fost inclus în lotul echipei Grundfos Tatabanya. După patru ani la Tatabanya, s-a transferat la Pick Szeged, cu care a câștigat două titluri de campion național (2021 și 2022), fiind aproape de al treilea, în acest sezon. Jucător complet, Rosta a marcat 31 de goluri pentru naționala Ungariei la Campionatul Mondial 2023 (Polonia și Suedia), fiind nu doar un excelent pivot, ci și un bun executant al aruncărilor de la 7 metri.

David Barrufet, director sportiv Dinamo: “Rosta este un pivot valoros, un jucător complet. Este foarte bun în atac, este foarte bun în apărare, poate să alerge pe cotraatac fără probleme, poate executa aruncările de la 7 metri. Pentru Dinamo este un pas înainte, deoarece consider că Miklos poate fi unul dintre cei mai valoroși pivoți din lume în viitor”.


 
 
HANDBAL. 26 din 26! Terminăm Liga Națională 2022-2023 cu victorii pe linie!

Potaissa Turda - DINAMO 29-33 (13-17). Partida s-a disputat pe 5 mai

Nicio altă echipă în ultimele două decenii nu a mai reușit performanța de a termina Liga Naționala cu victorii pe linie. Nu am găsit statistici exacte, dar din câte se pare ultima performeră a fost Fibrex Savinesti in sezonul 2001-2002!

 
   

Page 1 of 145

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Program Competitional

 6 - 11 iunie 2023

Gimnastică. Campionatul Național pe echipe, 7-10 iunie, mun. Ploiești.

Triatlon. Cupa României la Aquatlon – Seniori, 9-10 iunie, mun. Miercurea Ciuc

Takwondo. Campionatul Național de Copii – juniori mici și cadeți, 9-10 iunie, București - Sala Polivalentă.


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 379 guests online