Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Handbal - Liga naţională, etapa a VII-a

Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău - Dinamo Municipal Călăraşi: 30 - 27 (15 - 11)

Aşa cum era de aşteptat, deplasarea de sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la Bacău, a fost una deosebit de dificilă iar jucătorii dinamovişti, deşi învinşi, şi-au făcut cu prisosinţă datoria, fapt demonstrat şi de rezultatul strâns din finalul partidei. Pentru Dinamo au marcat Marius Vasile (8 goluri), Dragoş Ganea (5 goluri), Mihai Cojocea (4 goluri), Ionuţ Săulescu şi Dorin Purcărea (câte 3 goluri), Cosmin Capotă şi Mihai Rona (câte 2 goluri).

Deşi a pierdut acest meci, pe fondul rezultatelor pozitive ale dinamoviştilor din ultimele partide, echipa noastră rămâne "în plasa" ocupantelor locurilor 3 şi 4  - H.C. Odorhei şi Pandurii Tg. Jiu - de care este despărţită doar de golaveraj, respectiv de un singur punct.

 
 
A încetat din viaţă Oprea Vlase

Astăzi, 13 octombrie 2011, a încetat din viaţă, la vârsta de 84 de ani, Oprea Vlase - omul care şi-a identificat viaţa cu istoria Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Oprea_VlaseOprea Vlase şi-a început cariera sportivă la Dinamo odată cu înfiinţarea Clubului. Handbalul a fost pasiunea vieţii lui, transformând acest sport în ştiinţă dar şi în artă în acelaşi timp. În anul 1954 a devenit antrenorul echipei Dinamo, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 1981 când a ieşit la pensie.

De Oprea Vlase se leagă înfiinţarea şi dezvoltarea handbalului în 7 din Romania. Oprea Vlase face parte din galeria celor mai mari antrenori ai C.S. Dinamo, alăturându-se altor corifei ai sportului precum Radu Huţanu, Constantin Nour, Ioan Benga, Ioan Cuc.

Oprea Vlase a fost o lungă perioadă de timp selecţionerul echipei de handbal a României, câştigând trei titluri de Campion Mondial alaturi de Nicolae Nedef, colegul său de bancă tehnică.

Pe banca tehnică a C.S. Dinamo a cucerit opt titluri naţionale şi şase trofee ale Cupei Romaniei, patru medalii de aur la J.M. Universitare, Cupa Campionilor Europeni, 40 de medalii la Balcaniadă.

Oprea Vlase a fost decorat cu titlul de Antrenor Emerit, cu Ordinul Muncii cl I, Meritul Sportiv cl. I ,Meritul Militar cl. I.

Astazi 13 octombrie, când se împlinesc şi 60 de ani de la darea în folosinţă a Parcului Sportiv din şoseaua Ştefan cel Mare, Oprea Vlase pleacă dintre noi şi intră în memoria iubitorilor sportului, acolo unde va rămâne veşnic, numele lui fiind înscris pentru totdeauna în istoria Sportului Românesc.

Trupul neînsufleţit al lui Oprea Vlase va fi depus vineri, 14 octombrie, în Sala Trofeelor din incinta sediului Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti (şos. Stefan cel Mare nr. 7-9), unde va rămâne până sâmbătă. Toţi cei care doresc să-şi ia rămas bun, o pot face începând de vineri, ora 1400.

Sâmbătă 15 octombrie, ora 1300, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, va avea loc serviciul religios al înhumării marelui om de sport.

 

 
 
Handbal, Liga naţională: Etapa a VI-a

Dinamo Municipal Călăraşi – U Bucovina Suceava 29-27 (14-14)

În ultima zi al weekendului, unul dintre cele mai importante evenimente sportive despre a cărui miză am vorbit în avancronică, s-a desfăşurat la Călăraşi, acolo unde, după o partidă extrem de echilibrată şi foarte disputată, Dinamo a reuşit să învingă pe U Bucovina la doar două goluri diferenţă. Rezultatul i-a propulsat pe dinamovişti în poziţia a 3-a clasamentului Ligii Naţionale.

Această victorie este deosebit de importantă şi pentru moralul echipei, înaintea deplasării la Bacău pentru partida din etapa următoare, cu Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, actuala ocupantă a locului 2 din clasament.


 

 
   
Handbal: Dinamo – C.S.M.București 24-22(11-11)

H18feb022Primul eveniment sportiv al weekendului s-a consumat la Călărași, cu puțin timp în urmă, unde echipa de handbal Dinamo din localitate a câștigat un meci important în compania unei formații cu ambiții mari în această ediție de campionat: C.S.M. București.

Așa cum prognozam, valoarea sensibil egală a celor două echipe s-a reflectat și în scorul partidei, diferența fiind făcută de o mai mare determinare din partea echipei dinamoviste, avantajul terenului propriu și aportul publicului care a susținut echipa gazdă. Tinerii antrenori Bota si Ene reușesc, așadar, într-un timp foarte scurt, să asambleze niste jucători tineri dar talentați și să formeze o echipă de care vom mai vorbi în acest campionat.

La finalul meciului, toată echipa a dedicat victoria domnului Ovidiu Semen, managerul echipei, omul care și-a dăruit toată energia pentru această echipă dar care, în acest moment, are niște probleme de sănătate pe care suntem siguri că va reuși să le depășească în cel mai scurt timp.

Îi felicităm pe învingătorii acestei partide și le mulțumim pentru momentele de satisfație pe care ni le-au oferit în această seară, dorindu-le, totodată, mult succes în confruntările viitoare.

Ultima oră: Sâmbătă, 1 octombrie, U. Bucovina Suceava a reușit acasă doar un rezultat de egalitate cu H.C. Odorhei, scor 34-34, rezultat în urma căruia a cedat locul 4 în clasament echipei Dinamo București, aflată acum la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, fiind însă despărțite de golaveraj. Duminică, 9 octombrie, Dinamo va primi vzita echipei din Suceava, în al doilea derby al etapei, după partida H.C. Odorhei - SMD Bacău (ocupantele locurilor 3 și 2 din clasament).

 
 
Handbal: H.C. Odorhei - Dinamo Municipal Călărași 35-27(17-12)

H_66Deplasare grea pentru Dinamo, la Odorhei, acolo unde nu prea câștigă multe echipe, în fața vice-campioanei din ediția trecută a campionatului.

Deși au înregistrat prima înfrângere din această ediție de campionat, elevii antrenorilor Sebastian Bota și Ene Ionel au jucat curajos și noi credem că diferența de 8 goluri nu reflectă realitatea din teren pentru că echipa dinamovistă „a ținut aproape” cam tot timpul jocului, cu puţine excepţii care însă au făcut diferenţa.

Dinamo este o echipă care marchează destul de mult (114 puncte marcate de la începutul campionatului) dar este la fel de adevărat că a și primit 111 puncte, puțin cam multe, fapt care a dus-o pe poziția a 5-a a clasamentului după patru etape, chiar dacă are o singură înfrângere la activ.

Dinamo este o însă echipă în creștere, tânără și cu nerv, și suntem siguri că cei doi antrenori ambițioși îi vor exploata potențialul și vor scoate la lumină, pe parcursul campionatului, adevărata sa valoare. Noi le ținem pumnii și le urăm succes în continuare.
 
   

Page 153 of 154

<< Start < Prev 151 152 153 154 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 174 guests online