Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism ATLETISM. Parteneriat pentru performanță: valoroasele atlete Joan Chelimo Melly și Stella Jepkosgei Rutto, precum și reputatul antrenor Carol Șanta se alătură CS Dinamo

ATLETISM. Parteneriat pentru performanță: valoroasele atlete Joan Chelimo Melly și Stella Jepkosgei Rutto, precum și reputatul antrenor Carol Șanta se alătură CS Dinamo

atletism_kanyenceClubul Sportiv Dinamo continuă să investească în performanță prin cooptarea sportivilor și antrenorilor reprezentativi. Cel mai nou parteneriat vine din lumea atletismului: sportivele Joan Chelimo Melly și Stella Jepkosgei Rutto, precum și antrenorul Carol Șanta se alătură celui mai titrat club al țării. Cele două sportive de origine kenyană au primit cetățenia română anul trecut, în luna mai.

Joan Chelimo Melly are 31 de ani (născută pe 10.11.1990) și este specialistă pe distanțe lungi: 10000 m, semimaraton și maraton. Are a cincea performanță mondială a anului la maraton 2h18 (victorie la Seul), rezultat ce reprezintă a 14-a cea mai rapidă performanță din toate timpurile în această probă. Este deținătoarea celui de-al cincilea rezultat din toate timpurile la semimaraton – 1h05:04, la Praga în 2018, reconfirmat în 2020 la Istanbul, 1h05:09. Melly are potențial real de medalie olimpică, fiind de departe cea mai valoroasă atletă din România la acest moment.

Dacă Melly este prezentul, Stella Jepkosgei Rutto este viitorul. La numai 22 de ani (n. 16.12.1999), Stella este deja un nume consacrat în probele pe distanțe lungi. Ea este medaliată cu bronz la campionatele mondiale U20, în proba de 3000 m obstacole.

Rezultatele atletei din 2022 îi confirmă valoarea: 8:47 la 3.000 m (PB), 15:06 la 5000 m (PB) – ambele performanțe fiind în TOP 40 mondial. Având în vedere că majoritatea performanțelor sunt realizate de atlete din Kenya și Ethiopia, asta înseamnă practic top 12-15 dacă e vorba de campionate mondiale, jocuri olimpice. Obiectivul ei în 2024: medalie la Campionatele Europene și cel puțin finalistă la Jocurile Olimpice. Stella are deja barem de calificare la 5000 m.

Carol Șanta este cel mai titrat antrenor român de semifond, încă în activitate. Are în palmares zeci de medalii la campionatele europene și mondiale în calitate de antrenor al lotului de semifond și fond al Turciei. Titlu mondial la maraton obținut în 2020 cu Ruth Chepngetich (Kenya); record mondial de semimaraton cu aceeași sportivă în 2021. În 2022, deține două dintre cele mai bune cinci performanțe mondiale la maraton cu elevele sale: Joan Chelimo și Ruth Chepngetich.

Carol Șanta este singurul antrenor român de atletism care a reușit până acum să obțină distincția European Athletics Coaching Award, acordată de Juriul Consiliului European pentru Atletism.

Declarații

Joan Chelimo Melly: ”Sunt extrem de fericită că AM ALES să mă alătur celui mai puternic club din România. Sper să îi fac pe români mândri de rezultatele mele și să reușesc o mare performanță la Paris în 2024. Hai, Dinamo!”.

Stella Jepkosgei Rutto: ”Împreună cu antrenorul și echipa mea am ales DINAMO pentru că e cel mai bun club care poate susține ambițiile și speranțele mele pentru viitor. Sunt încântată de această zi și promit să dau tot ce am mai bun pentru Dinamo și pentru România.”

Carol Șanta: ”Mulțumesc clubului Dinamo pentru încredere și susținere. Avem condiții optime pentru a face ceea ce știm mai bine. Sunt convins că am ales locul potrivit la momentul potrivit”.

CS Dinamo, 02 septembrie 2022

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 162 guests online