Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial George Vescan Introducere în psihologia performanţei

Introducere în psihologia performanţei

 

Sportul de înaltă performanţă nu este o alternativă,

 ci o realitate care evidenţiază forţa şi

 sănătatea unei naţiuni, un fenomen social,

 care ar trebui să fie puternic ancorat în viaţa noastră actuală

 şi o „carte de vizită” importantă

 prin imaginea ei la nivel internaţional.

  

            Am ales ca numele acestei rubrici a website-ului nostru să fie „Psihologia Performanţei” deoarece va conţine articole despre sportivii de excepţie ai C.S.Dinamo Bucureşti, ale căror amintiri şi trăiri unice vor fi redate cititorilor dintr-o perspectivă psihologică. Interviurile vor urmări identificarea „secretului” ascuns în mecanismele motivatoare, a modului de acţiune, convingerilor, credinţelor, valorile, şi identităţii acestor sportivi geniali. Sper ca acest studiu al performanţei să fie pe placul iubitorilor de sport cât şi a celor interesaţi de succesul personal sau organizaţional, deoarece „secretul” performanţei, este acelaşi indiferent de domeniul în care activăm.   

     

 

            Dorinţa de a elogia gloriile sportului dinamovist la anivesrările clubului sau după olimpiade a făcut ca publicaţii de valoare să ajungă în mâinile iubitorilor de sport, ai căror autori sunt şi ei oameni care au scris dar şi făcut istorie în Dinamo, printre care doresc sa amintesc doar câţiva: Cornel Dinu, Marcel Popescu, Inocenţiu Voinea şi Petre Porea.

 

            Prin intermediul acestui website pe care il vrem la nivelul valorii sportivilor noştri, intenţionăm să oferim unui număr cât mai mare de cititori posibilitatea de a cunoaşte  patrimoniul valorilor dinamoviste şi naţionale, a sportivilor care ne-au făcut să simţim de multe ori mîndria de a fi români, capacitatea de a fi primii pe plan mondial şi încrederea că încă e posibil să ne îndeplinim ţelurile.

 

            Am convingerea că foarte multe persoane îşi doresc să cunoască mai mult despre sportivii-eroi ai copilăriei lor, pe care i-au admirat, imitat în locurile de joacă şi pentru care au călcat pentru prima dată în sălile şi terenurile de sport, ca sportivi sau suporteri. Cu nostalgie şi cu deosebită admiraţie vreu să numesc doar căteva nume care dau forţă Clubului Dinamo: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Marius Urzică, Rudel Obreja, Doina Ignat, Ştefan Rusu, Georgeta Andronache, Mihai Covaliu, Penu Cornel, Ion Ţiriac, Carmen Bunaciu, Simona Păucă, Ion Segărceanu şi foarte mulţi alţii cărora le promit articole interesante pentru cei care i-au admirat.

 

            Marile glorii dinamoviste reprezintă o mină de diamante a României care este din păcate prea puţin exploatată în profunzimea bogăţiei sale. Acest tezaur conţine medaliile câştigate la olimpiade, mondiale şi europene de către sportivii dinamovişti. „Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti s-a situat de-a lungul existenţei sale de peste 63 de ani, precum şi în anul 2010, pe poziţii cu care ne putem mândri atât noi, cât şi întreaga activitate sportivă românească” [Elisabeta Lipă (bilanţ, 2010)]. Câştigarea acestor medalii a creat „istoria unui club-fanion, o unitate sportivă de elită...Un ambasador de excepţie al României prin excepţionalele performanţe din arena internaţională. Dinamo Bucureşti-un lider de nivel mondial care, prin succesele obţinute, spre exemplu de sportivii săi sub Tricolor, la Jocurile Olimpice de la Sidney, din anul 2000, a depăşit mai bine de 170 de ţări!!!”[Marcel Popescu (2003, p. 10)].

 

            În concluzie articolele acestei rubrici sunt dedicate celor care sunt interesaţi de performanţă, de dorinţa de a se autodepăşi permanent, care vor găsi în exemplele foştilor şi actualilor sportivi adevărate modele de succes, ale unor oameni care şi-au dorit cel mai mult să ajungă cei mai buni din lume şi care şi-au câştigat respectul unor ţări ca Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Germania, etc, prin munca lor împletită cu o încredere neţărmuită în propriile puteri.

 

            Din poveştile fiecărui sportiv de excepţie, vom înţelege că au fost oameni cu probleme şi nevoi ca şi ale noastre dar care au crezut până la capăt în steaua lor. Aceste modele sociale prin exemplul lor pot revigora încrederea şi patriotismul societăţii noastre ce pare să se fi pierdut în ultimul timp.

             Aşadar avem cu cine să ne mândrim şi e păcat să nu o facem, avem modele sociale ale unor oameni de succes; de ce să nu învăţăm din ele?


Psiholog C.S. Dinamo

George Vescan 

Program Competitional

Săptămâna 22-28 aprilie 

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (meci tur), marți 23 aprilie, ora 19:45: Dinamo – Skjern Handbold (Danemarca). Sala Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 6), marți 23 aprilie, ora 19:30: FC Botoșani – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 1), joi 25 aprilie, ora : Rapid București – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 7), vineri 26 aprilie, ora 20:00: Dinamo 1948 – FC Voluntari. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 3 și 4), sâmbătă 27 aprilie, ora 18:00, și duminică 28 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 2), sâmbătă 27 aprilie, ora 17.00: Corona Brașov – Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 3), sâmbătă 27 aprilie, ora : SCM USV Timișoara – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 5), sâmbătă 27 aprilie, ora 17:00: SC Popești Leordeni – CS Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 2), duminică 28 aprilie, ora : Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT (AGREMENT)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis

SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 507 vizitatori online