Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Bilant. CS Dinamo – 119 medalii obtinute in 2017 la competitiile internationale de obiectiv

Bilant. CS Dinamo – 119 medalii obtinute in 2017 la competitiile internationale de obiectiv

bilant_2017CS Dinamo București și-a evaluat activitatea desfășurată în anul 2017 în cadrul unei ședințe de bilanț desfășurate miercuri, 31 ianuarie, în sala de trofee a clubului. Ședința a fost prezidată de Liliana Neagu-Gefencu, președintele CS Dinamo, și s-a desfășurat în prezența reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și a numeroși antrenori și tehnicieni din cadrul clubului.

Dincolo de activitatea din spatele performanței, importante sunt medaliile, iar din acest punct de vedere palmaresul stagional a fost unul bun. În anul 2017, sportivii dinamovişti au obţinut, la competiţiile internaţionale oficiale, un total de 119 medalii, dintre care 58 aur, 28 argint şi 33  bronz, precum și 35 de locuri IV-VI.

Performanțele sportive obținute de sportivii dinamoviști în anul 2017 sunt superioare sezonului 2016, când au fost contabilizate 93 de medalii, dintre care 32 de aur, 27 de argint și 34 de bronz.

► Defalcată, în funcție de nivelul competițiilor la care au fost câștigate, repartiția medaliilor arată astfel: 

-         Campionate Mondiale: 37 medalii (22 aur, 4 argint, 11 bronz)

-         Campionate Europene: 72 medalii (31 aur, 21 argint, 20 bronz)

-         Campionate Balcanice: 6 medalii (3 aur, 1 argint, 2 bronz)

-         Jocuri Mondiale Universitare: 4 medalii (2 aur, 2 argint)

 ► Dintre disciplinele olimpice, merită remarcate performanțele obținute de sportivii secției de canotaj, care au îmbogățit palmaresul clubului cu 21 de medalii internaționale: 6 la Mondiale și 15 la Europene. Medaliile de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de echipajele feminine de 8+1 și dublu vâsle categorie ușoară au fost puncte de reper pentru întreg sportul românesc. Adelina Boguș, Mădălina Bereș, Viviana Bejinariu, Denisa Tîlvescu, Mihaela Petrila (8+1) și Ionela Livia Cozmiuc (dublu vâsle, categorie ușoară) au cucerit primele medalii de aur pentru sportul românesc la un Campionat Mondialde seniori, într-o probă olimpică, după o pauză de trei ani. De la secția de canotaj, merită remarcate și rezultatele lotului masculin, cu un argint cucerit la Campionatele Europene de seniori și un loc 5 la Mondiale, dar și grupul valoros de tineri sportivi care vin puternic din urmă.

Alte secții cu rezultate notabile în anul competițional 2017 au fost: scrimă – prin Bianca Pascu, Amalia Tătăran și Iulian Teodosiu, tenis de câmp – prin Horia Tecău și prin juniorul David Nicholas Ionel, gimnastică – prin Larisa Iordache, box – prin Andrei Arădoaie, judo – prin Monica Ungureanu, kaiac-canoe – prin Victor Mihalachi și Constantin Dîba, natație – prin Robert Glință, tir – prin Laura Coman și atletism – prin Samoel Bucșă.

► Dintre secțiile neolimpice, cele mai bune rezultate le-a avut secția de arte marțiale, cu un total de 42 de medalii obținute la Campionatele Mondiale (16 medalii) și la Campionatele Europene (26 medalii).

La competiţiile interne, sportivii dinamoviștii au obţinut, în total, 306  titluri de campioni naționali (167  la seniori, 48  la tineret şi 91 la juniori).

La Jocuri Sportive, handbalul masculin a fost vârful de lance, un trei trofee câștigate în sezonul 2016-2017: Supercupa României, titlul național și Cupa României. La nivel de copii și juniori, baschetul a adus un titlu național prin echipa Under 13 (antrenor, Victor David), dar clasări pe podium au mai fost și la volei feminin.

Rezultatele deosebite obţinute de către CS Dinamo, în anul 2017, reprezintă efortul conjugat, în egală măsură, al întregului staff tehnic, al sportivilor legitimaţi, al personalului care asigură suportul necesar pregătirii şi desfăşurării competiţiilor organizate de către club, precum şi al managementului clubului.

Liliana Neagu Gafencu, președinte CS Dinamo: ”Vă felicit pentru ce ați realizat în anul 2017 și vă doresc sănătate, putere de muncă și să nu uitați că Dinamo înseamnă o mare familie. Ierarhiile nu sunt decât simple repere care trebuie depășite, așa că ne așteaptă noi provocări în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, obiectivul primordial din strategia de performanță a clubului”.

CS Dinamo, 1 februarie 2018

Program Competitional

Săptămâna 24 februarie – 1 martie

Handbal. Liga Campionilor, barajul pentru optimile de finală (retur), 1 martie, ora 17:30: Dinamo – Sporting CP. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 18), 29 februarie, ora 13:00: CSM Gloria Buzău – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 21), 26 februarie, ora 18:30: CS Medgidia – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 22), 28 februarie, ora 13:00: Dinamo – U NTT Data Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Haltere. Malta Open, 27 februarie – 2 martie, Cospicua (Malta)

Tir. Campionatele Europene de aer comprimat, 23 februarie – 2 martie, Wroclaw (Polonia)

Scrimă. Campionatul European de cadeți, 21 februarie – 3 martie, Croația

NOU! Hidrokinetoterapie

Informatii BREXIT

banner-brexit-300x140

Agrement Fitness

Agrement Natație

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 264 vizitatori online