Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Comunicat. Informații legate de situația noului stadion din Complexul Sportiv Dinamo

Comunicat. Informații legate de situația noului stadion din Complexul Sportiv Dinamo

Macheta_stadion_1Noua viziune de dezvoltare a Complexului Sportiv Dinamo ține seama de necesitățile tuturor disciplinelor sportive ce se desfășoară cu public și propune o dezvoltare armonioasă a facilităților majore de care clubul sportiv are atâta nevoie. Un nou stadion de fotbal, ridicat conform standardelor contemporane, este o investiție așteptată îndelung de sportivi și suporteri deopotrivă.

Cum arenele moderne sunt dezvoltate exclusiv în jurul terenului înierbat, fără a mai avea interpusă o pistă de atletism, au fost căutate soluții în cazul amplasamentului din Șoseaua Ștefan cel Mare, astfel încât disciplina de atletism să nu aibă de suferit. Salvarea pistei de atletism ce se află în incinta stadionului actual a putut fi asigurată doar prin decizia de a se construi un nou stadion, dedicat exclusiv fotbalului, în zona nordică a Complexului Sportiv, unde încă există teren neutilizat. În acest fel, vechiul stadion va deveni în anii următori o arenă pentru atletism, rugby, dar și pentru copiii din Academia de Fotbal CS Dinamo. Tribunele existente urmează să primească și ele o acoperire parțială, în timp ce gradenele și scaunele pentru spectatori vor fi refăcute în întregime.

Stadionul nou pentru fotbal va fi amplasat în schimb pe poziția velodromului actual și pe terenul liber dintre velodrom și poligonul de tir. În ciuda dificultăților de amplasament, se va încerca maximizarea capacității, variantele finale depinzând puternic de conturul terenului ce poate fi dezmembrat cadastral, de eventualele aspecte limitative ale Planului urbanistic Zonal al sectorului 2 precum și de distanțele prevăzute de codul civil privind vecinătățile.

Se depun în prezent eforturi intense de către toți factorii implicați pentru eliberarea de sarcini a terenurilor limitrofe velodromului și pentru armonizarea cerințelor urbanistice cu necesitățile clubului.

Macheta_stadion_2

Lucrările conexe ce vor face posibilă realizarea stadionului sunt complexe și au în vedere:

-       realizarea unor structuri de susținere pentru rambleul de pământ către strada Comandor Eugen Botez și către proprietățile private dinspre calea Floreasca, diferența de înălțime fiind de peste 7 metri.

-       realizarea unor devieri și modernizări ale sistemului de pompare a apelor freatice din subteranul complexului sportiv

-       realizarea de elemente de protecție fonică spre zona rezidențială învecinată

-       extinderea trotuarului către strada Comandor Eugen Botez și realizarea unei esplanade de primire a publicului  ce va sosi dinspre Bulevardul Barbu Văcărescu. 

Stadionul va beneficia de:

-       propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri

-       spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori

-       o boxă generoasă pentru presă

-       spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant

-       spații pentru spectatorii cu dizabilități

Tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren. Spectatorii vor avea în fiecare sector facilități sanitare și pentru servire, adăpostite de construcția stadionului. Publicul va putea utiliza în continuare căile de acces dinspre Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Floreasca, urmând ca traseele dedicate suporterilor să fie amenajate pentru asigurarea siguranței acestora.

Macheta_stadion_3

După analiza din punct de vedere juridic, se vor realiza consultări între beneficiar, CNI și proiectant, se vor realiza studiul de prefezabilitate și studiul de fezabilitate și va fi identificată capacitatea maximă a stadionului care se poate ridica pe amplasamentul pus la dispoziție.

Până la parcurgerea tuturor acestor etape nu se pot furniza detalii cu caracter definitiv legate de capacitatea arenei, dotările acesteia sau valoarea totală a investiției.

Avem încredere că eventualele dificultăți vor fi surmontate, iar noua arenă se va plia pe necesarul concret al sportivilor și al suporterilor.

Noua arenă, corect proporționată, va asigura condițiile optime și nivelul de reprezentativitate pe care Clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare le merită pe bună dreptate.

CS Dinamo, 17 decembrie 2020

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 660 vizitatori online