Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Canotaj - Lotul olimpic s-a întors din Turcia

Canotaj - Lotul olimpic s-a întors din Turcia

Interviu cu antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj feminin, Mircea Roman

 Interviu realizat de George Vescan – CS Dinamo                                              

 020George Vescan: Domnule profesor Mircea Roman, cantonamentul de la apă caldă a fost reușit?

Mircea Roman: Da, ne-am îndeplinit obiectivele propuse în mare parte. Au fost zile optime pregătirii specifice dar și zile cu vânt sau chiar furtună. A fost și în Turcia o iarnă destul de rece pentru acea zonă.

G.V.: A fost un cantonament lung și departe de casă. Cum a fost atmosfera în lot?

M.R.: Atmosfera a fost deosebit de bună. Toate fetele au fost conștiente de importanța acestei pregătiri în ceea ce privește Olimpiada de la Londra. E bine că nu am prea făcut compromisuri în pregătire, deși am avut unele probleme de sănătate cu sportivele revenite în activitate. Trebuie să avem grijă de ele, sunt sportive care au dublat la patru Olimpiade, este normal să existe o uzură acumulată, când concurezi la cel mai înalt nivel valoric. Am cautat de fiecare dată când au apărut probleme medicale să găsim mijloace de pregătire care să mențină acumulările biologice la nivelul planificat.

G.V.: Spuneați că acest cantonament va fi o permanentă selecție?

M.R.: Am încercat să facem selecții pe criterii cât se poate de valide, pentru împărțirea lotului în echipaje pentru calificare și alte echipaje pentru Olimpiadă. Echipajele de vâsle vor avea un program de pregătire accelerat deoarece urmărim un vârf de formă la jumătatea lunii mai. Echipajele de rame sunt deja calificate și vom continua o pregătire cu acumulări mai mici dar progresive, pentru atingerea vârfului de formă la Olimpiadă. Sunt drumuri diferite, greu de realizat din punct de vedere metodic deoarece suntem, totuși, un lot nu prea numeros, având în componență doar 18 sportive plus cârmăcița.

G.V.: La plecare în Turcia spuneați că apreciați spiritul competitiv al sportivelor în privința selecțiilor. Mai există acest spirit acum, după ce s-au împărțit echipajele?

M.R.: Sportivele sunt deosebit de motivate, gândul de a participa la cea mai importantă competiție sportivă este visul oricărui sportiv. Cele care trebuie să califice ambarcațiunile de vâsle, trebuie să lupte de două ori, participarea la Olimpiadă este în mâinile lor. Iar fetele din echipajul de rame 8+1, sunt în competiția de a-și câștiga un loc stabil în barcă.

G.V.: Ce obiective de pregătire aveți în continuare?

M.R. Iarna din România ne-a surprins pe toți și ne creează probleme în antrenamentul specific din această perioadă. Lacul Snagov este înghețat așa că suntem în căutarea unui loc optim de vâslit pe apă. Avem de ales între Năvodari, Orșova și Timișoara, în funcție de unde se va dezgheța mai repede apa dar mai sunt și alte criterii de care trebuie să ținem seama. Sportivele vor participa la concursul național de ergometru la Călărași, în data de 9 martie. Avem Campionatul Național de Fond la Timișoara, în 5-6 aprilie, iar în perioada 4-6 mai vom participa cu tot lotul la Regata de Cupă Mondială de la Belgrad.      

Publicat: 8 martie 2012


Program Competitional

Săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie 2020

Handbal. EHF European Cup (Grupa B, etapa 2), 27 octombrie, ora 21:45: IFK Kristianstad (Suedia) – Dinamo. 

Volei feminin. Divizia A1 (Turneul 1), 31 octombrie – 1 noiembrie, Blaj. Etapa 1: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo (31.10.2020, ora 14:00 / TVR 3). Etapa 2: Dinamo – CSM Lugoj (1 noiembrie).

Polo. Superliga (Turneul 2), 28 octombrie – 1 noiembrie, Brașov. Etapa 1 (28.10 / ora 17:30): Dinamo – Poli Cluj. Etapa 2 (29.10 / ora 12:30): Dinamo – Sportul Studențesc. Etapa 3 (29.10 / ora 20:30): Steaua – Dinamo. Etapa 4 (30.10 / ora 12:30): Dinamo – Crișul Oradea. Etapa 5 (30.10 / ora 20:30): CSM Oradea – Dinamo. Etapa 6 (31.10 / ora 13:00): Amefa Arad – Dinamo. Etapa 7 (1.11 / ora 12:00): Dinamo – Rapid.

Acreditari EHF-EL

Agrement Fitness

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu ziua de vineri, 16 octombrie, se suspendă temporar activitatea cu publicul (inițiere) în bazinul acoperit Anatolie Grințescu - Dinamo. Vom reveni cu informații

Agrement Natație

NOU! Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 284 vizitatori online