Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

J.O. 2012 - La Londra, printre... Cercurile Olimpice – ziua a 9-a

* Un "munte"(negru) inaccesibil. După cele trei evoluţii relativ bune din jocurile preliminarii ale Grupei B, cu victorie asupra Marii Britanii (13-4) şi două înfrângeri deloc ruşinoase (ba, dimpotrivă, dacă ne gândim la valoarea uriaşă a adversarilor) - 8-10 cu S.U.A. şi 15-17 cu campioana olimpică a ultimelor trei ediţii(!) Ungaria, echipa de polo a României a întâlnit Muntenegru, team-ul aproape inaccesibil pentru noi, fapt dovedit şi de tabela de marcaj: 8-12 (un gol reuşit de dinamovistul Alex. Matei). În acest fel, au scăzut până la imposibil şansele de calificare în sferturile de finală ale turneului olimpic.

Locul 11 din 12... Ziua de sâmbătă, 4 august, a fost pentru canotajul românesc ultima la actuala ediţie olimpică de pe canalul Eton Dorney. De fapt, se cuvine să uitam cât mai repede (făcând, totuşi, o analiză serioasă şi profundă a rezultatelor înregistrate: fără medalii, dar cu locuri în apropierea podiumului de premiere...) săptămâna ce a trecut. În fine, să amintim de acea ultimă cursă, a echipajului masculin de 4 rame fără cârmaci, clasat pe locul 5 în finala B, ceea ce coincide cu locul 11 din 12 la actualele Jocuri Olimpice. Totuşi, acest echipaj este unul foarte tânăr (dinamoviştii Alex Palamariu şi Marius Cosmiuc au 21 şi, respectiv, 19 ani), ceea ce presupune o ulterioară acumulare de experienţă, de capacitate şi forţă pentru viitoarele întreceri de înalt nivel internaţional. Aşadar, să credem în continuare, inclusiv în tinereţea echipajului feminin la 8+1.

Bobocel n-a (mai)... crescut! După ratarea calificării în finala de vineri seara a "veteranei" Nicoletei Grasu (40 de ani), la aruncarea discului, a doua zi am aşteptat cu speranţă evoluţia tinerei Ancuţa Bobocel, în calificările de la 3.000 m obstacole,  mai ales că, în urma cu doar două săptămâni, tot la Londra, reuşea în această probă un rezultat excelent (9:27,24) - câştigând etapa de Diamond League - ce o recomandă pentru a prinde finala olimpică. Numai că Bobocel nu a dovedit maturitate în tactica folosită ce a condus, finalmente, la un 9:31,06 - timp mai slab decât cel de calificare (9:30,06) - poziţie slabă, urmare a faptului că nu a avut curaj să ia cursa pe cont propriu ori să rămână în plutonul de frunte până la final. A fost o nouă lecţie pe care tinerii noştri sportivi trebuie să o înveţe cât mai rapid!

Un maraton prea... lung! România a prezentat la maratonul olimpic de la Londra două sportive excepţionale, superbe şi prin performanţele lor (Lidia Simon - vicecampioană olimpică la Sydney, campioană mondială la Edmonton, multiplă campioană europeană ş.a.m.d şi Constantina Diţa - nimeni alta decât campioana olimpică en titre de la Beijing). Numai că atletele noastre celebre au, împreună, peste... 80 de ani de viaţă (!), ceea ce, să fim sinceri, relevă ceva. Mai întâi, este vorba de longevitatea acestora. Apoi - ceea ce este şi mai important - , nu avem altele mai tinere, dar şi mai valoroase decât dinamovistele noastre. Cred că ele merită tot respectul nostru pentru ceea ce au realizat până acum - inclusiv faptul că, la Londra, nu au abandonat, reuşind să termine cursa! Lidia a ocupat locul 45 (cu cel mai bun rezultat al ei în acest an!), iar Constantina s-a clasat pe locul 86. Podiumul de premiere a arătat astfel: 1. Tiki Gelana (Etiopia), 2. Priscah Jeptoo (Kenya), 3. Tatiana Arhirova Petrova (Rusia).

* A ieşit din... covor! Şi din... medalie, spunem noi. Este vorba de gimnastul dinamovist Flavius Koczi care, fiind penalizat la o ieşire de pe covor, a ratat o medalie în finala olimpică la sol, ocupând locul 7.

O nouă săptămână... A doua săptămână a Olimpiadei începe pentru noi, dinamoviştii, luni, 6 august, tot cu gimnastica, şi tot cu Koczi! La ora 17.40 acesta atacă finala la sărituri, având mari şanse să obţină o medalie. Succes! 

* Ultima reprezentaţie.. Pentru poloiştii noştri, azi, luni, ora 16.10, meciul cu Serbia (liderul Grupei B) înseamnă ultima reprezentaţie la actualele Jocuri Olimpice.

Marcel Popescu, 6 august, ora 11.30

Program Competitional

Săptămâna 22-28 aprilie 

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (meci tur), marți 23 aprilie, ora 19:45: Dinamo – Skjern Handbold (Danemarca). Sala Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 6), marți 23 aprilie, ora 19:30: FC Botoșani – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 1), joi 25 aprilie, ora : Rapid București – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 7), vineri 26 aprilie, ora 20:00: Dinamo 1948 – FC Voluntari. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 3 și 4), sâmbătă 27 aprilie, ora 18:00, și duminică 28 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 2), sâmbătă 27 aprilie, ora 17.00: Corona Brașov – Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 3), sâmbătă 27 aprilie, ora : SCM USV Timișoara – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 5), sâmbătă 27 aprilie, ora 17:00: SC Popești Leordeni – CS Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 2), duminică 28 aprilie, ora : Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

ANUNȚ

Mâine, 26.04.2024, sala fitness Dinamo se va inchide de la ora 13:00 pentru activități de dezinsecție.

Mulțumim pentru înțelegere!


PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT (AGREMENT)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis

SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 431 vizitatori online