Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Schi Biatlon. Luminița Pișcoran: ”Sunt mândră de medalia mea de aur”

Biatlon. Luminița Pișcoran: ”Sunt mândră de medalia mea de aur”

luminita_piscoreanIBUBiatlonista Luminița Pișcoran (26 de ani) este indiscutabil una dintre performerele începutului de an. Sportiva legitimată la CS Dinamo – Centrul Sportiv Brașov a cucerit titlul european în proba de 15 kilometri la competiția continentală desfășurată săptămâna trecută în Estonia, la Otepaa. După succesul european, primul din istoria biatlonului românesc, Luminița nu s-a întors în țară. Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare va concura la două etape de Cupă Mondială, în Cehia (Nove Mesto) și Norvegia (Oslo Holmenkollen). Până să intre din nou în concurs, Luminița Pișcoran a acordat primul interviu din postura de campioană europeană siteului csdinamo.eu.


Foto copyright: IBU/Andrei Ivanov


 

Luminița, spune-ne în primul rând când ai început sportul și de ce ai ales biatlonul?

Activitatea sportivă am început-o destul de târziu, eram deja în clasa a opta. De ce biatlon? Din pură curiozitate. Trăind într-o zonă de munte (n.a. – este născută la Brașov), eram curioasă să văd cum este.

Ce ai schimbat în pregătire, față de anul trecut, de ți-ai îmbunătățit atât de mult performanța sportivă? 

Nu am schimbat atât de mult la antrenamente. Doar în privința tragerii am muncit mai mult pentru a avea o mai bună concentrare și precizie.

Ai știut vreun moment în timpul cursei că ai șansă la medalia de aur?

Până înainte de ultima tragere eram conștientă că pot face o cursă bună. Alergarea îmi mergea, aveam schiuri ceruite ca la carte, iar după ultima tragere s-a decis totul. Am ieșit din poligon pe locul 2, la o distanță foarte mică de primul loc. Pe ultima tură am dat totul și am reușit să câștig aurul european, de care sunt foarte mândră.

luminita_piscoranCe antrenor te-a însoțit la Europene? Ce rol a avut în timpul cursei?

Alături de mine l-am avut pe Gheorghe Stoian, care îmi este antrenor de lot, dar și de club, la Dinamo. El a avut grijă să mă țină la curent tot timpul cu locul pe care eram în cursă.

România începe să fie din ce în ce mai prezentă pe podiumul de premiere la sporturile de iarnă. Mai există diferențe din punct de vedere al echipamentului de concurs între sportivii noștri și cei din țările majore?

Pot spune ca mai sunt unele lipsuri, dacă ne comparăm cu marile puteri din biatlon. De pildă, o sportivă din Rusia, Germania sau Norvegia are 20-25 de perechi de schiuri, beneficiază de un întreg staff, cu ceruitori specializați, antrenori și alții. La noi antrenorul este și ceruitor, și sofer. Dar sunt și țări mai puțin pregătite decât România în această privință.

Ce faci în timpul liber?

În timpul liber, care este destul de puțin, îmi place să merg în vacanțe cu prietenii și să-mi petrec cât mai mult timp alături de familie, acolo unde mă simt cel mai bine.

 CS Dinamo, 05 februarie 2015, ora 12:00

Program Competitional

08-14 august 2022

HANDBAL. Meci de prezentare, 10 august, ora 18:00: Dinamo – Potaissa Turda. Sala Dinamo

RUGBY. Liga Națională, play-off (1-4), 13 august, ora 11:00: CS SCM USAMVB Timișoara - Dinamo

CANOTAJ. Campionatul European, 11-14 august, Munchen (Germania)

INOT. Campionatul European, 11-17 august, Roma (Italia)

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 11-14 august, Germania

JUDO. Campionatul Mondial de juniori, 10-14 august, Eduador

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 460 vizitatori online