Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Schi Schi - Campionatele Naționale și Balcanice de Biatlon de la Râșnov

Schi - Campionatele Naționale și Balcanice de Biatlon de la Râșnov

Dinamoviștii brașoveni fac regula la Schi Biatlon!

DSC09070Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, așa că era timpul ca schiorii dinamoviști să intre în scena competiției sportive. Și au făcut-o pe măsura blazonului clubului pe care îl reprezintă cu onoare, nu doar în fața celorlalți adversari din România, ci și a celor care au venit la Râșnov, în perioada 8-12 februarie, din alte state balcanice (Serbia, Turcia, Grecia, Macedonia și Bulgaria) care au dat curs invitației de participare la aceste campionate, câștigând medalii importante pentru Centrul Sportiv Dinamo Brașov.

 Fetele – principalele protagoniste ale Clubului Dinamo la probele individuale.

La proba de 15 km fete, locurile 2 și 3 au fost adjudecate de două sportive de la C.S. Dinamo Brașov, respectiv de Dana Plotogea și de Claudia Flangea, locul 1 fiind ocupat de către Mihaela Purdea de la C.S.A. Steaua.

Ierarhia valorică s-a schimbat la proba de sprint – 7,5 km – care a fost dominată tot de sportivele românce. Astfel, titlul de campioană balcanică a fost obținut de aceeași Dana Plotogea, fiind urmată de stelista Mihaela Purdea și de o altă dinamovistă Claudia Flangea.

La proba de 20 km individual (seniori), cursă rezervată băieților, dinamovistul Roland Gerbacea a ocupat, în final, poziția a 3-a, fiind cel mai bine clasat sportiv dinamovist la această probă.

DSC09047Dinamo, superioară Clubului militar la proba de ștafetă mixtă.

Dar poate cea mai spectaculoasă probă a campionatelor a fost cea de ștafetă mixtă (2 fete x 6 km și 2 baieti x7.5 km), în care echipa C.S.Dinamo Brașov, compusă din Dana Plotogea, Claudia Flangea, Roland Gerbacea și George Buta și-a adjudecat titlul suprem. A fost o finală cu mult suspans, deoarece  ștafeta dinamovistă pleca cu șansa a doua față de experimentata ștafetă a C.S.A-ului, însă printr-un efort excepțional și o capacitate de concentrare fantastică, ștafeta dinamovistă a câștigat titlul de Campioana Balcanică în fața rivalilor de la Steaua, completând astfel seria victoriilor reputate în acest weekend de toate echipele dinamoviste în fața celor ale clubului militar (reamintim aici că în weekendul care a trecut Dinamo a mai învins pe Steaua și la volei, polo și handbal).

Meritul rezultatelor obținute de sportivii dinamoviști în cadrul competiției desfășurate în acest weekend la Râșnov se datorează nu numai abnegației membrilor lotului brașovean, ci și echipei tehnice care se ocupă de pregătirea sportivilor dând dovadă de mult profesionalism, formată din antrenorii Marian Blaj și Gheorghe Stoian.

După decernarea medaliilor, antrenorul Marian Blaj declara pentru site-ul csdinamo.eu, următoarele: “Câștigarea probei de ștafetă ne-a bucurat foarte mult, deoarece echipa Armatei era considerată superioară nouă. Fiecare dintre componenții ștafetei s-a autodepășit în primul rând pe sine și apoi pe adversari. Îi felicit pe toți dar în mod deosebit pe juniorul George Buta care, la ultimul schimb, îl avea concurent pe cel mai titrat sportiv al Armatei, iar printr-o concentrare exemplară a adus victoria echipei sale.

Autorii articolului: Roxana Ciurilă, George Vescan și  Florin Nan - CS Dinamo, 13 februarie, ora 2000


Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 144 vizitatori online