Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin Baschet. Incepe noul sezon: Dinamo Știința – U BT Cluj in etapa 1. Managerul Vasile Gîlcă: ”Avem un lot competitiv”

Baschet. Incepe noul sezon: Dinamo Știința – U BT Cluj in etapa 1. Managerul Vasile Gîlcă: ”Avem un lot competitiv”

Baschet_dinamo_1Echipa de baschet Dinamo Știința a încheiat meciurile de verificare și se pregătește de startul noului sezon. Lunea viitoare, pe 14 octombrie, alb-roșiii vor juca pe teren propriu cu U BT Cluj-Napoca (ora 17:30).

Până la startul sezonului, managerul echipei, Vasile Gîlcă, a prefațat noua stagiune într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Alexandru de la ”Radio Dinamo 1948” (articolul poate fi citit integral aici).

Despre sezonul 2018-2019, încheiat cu calificarea în play-off si Final Four: “A fost un sezon foarte bun, iar cu un buget semnificativ mai mic fata de primele 10 echipe din campionat am reusit sa intram in play-off. Sa nu uitam faptul ca unele echipe precum Galati, Medias, Voluntari, si-au pastrat banii pentru partea a doua a sezonului, au stiut ca vor evolua in grupa a doua, atunci au transferat, atunci au facut investitii mai mari. Am avut ghinion cu patru jucatori care au suferit de fracturi, nu am avut asa ceva pana acum, de cand ma ocup de partea de manangement. Am inceput timid campionatul, au fost multi jucatori care nu au mai avut contact cu baschetul romanesc, care este unul atipic”

Despre jucătorii români tineri din sezonul trecut: ”Noi nu am avut regula românului in colt, ci avem jucatori romani tineri, pe toate pozitiile. Ei au un rol la fel de important ca jucatorii straini. Noi nu facem scheme de joc in care ei sa fie marginalizati, oricare dintre ei poate avea rol de ultima decizie, de patrundere, de sut. Au fost jucatori care m-au surprins placut, un pariu al nostru a fost reprezentat de Marcu Badiu. A fost o procedura complicata cu Federatia Internationala de Baschet, Stiinta a platit o suma importanta, aceasta procedura a durat mai mult de o luna. A reprezentat un efort si pentru Badiu tinand cont de scoala, antrenamente, studii. A meritat, si-a depasit conditia, a venit cu un bagaj net superior, fata de nivelul juvenil, mai ales din prisma combativitatii.

Diferenta o face atitudinea, el a fost crescut in Turcia, se investesc multi bani acolo la nivel juvenil. A venit aici deschis si cu o abordare corecta. Nu a avut tracul pe care il au jucatorii romani. Ceilalti au crescut si ei, in parametri. Dani Ionita si Mihnea s-au numarat printre cei loviti de ghinion si au avut si ceva probleme cu accidentarile in sezonul precedent, insa in partidele jucate s-a vazut clar o evolutie semnificativa a lor. De asemenea, Andrei Calenic si Anton Diaconescu au avut si ei o crestere remarcabila, de la meci la meci. Tinerii nostri nu au pauza, noi investim in ei 12 luni pe an. Ei au lucrat toata vara, in special cu antrenorul Bascoveanu Ionut si preparatorul fizic Filovici Adrian. “Basco” este un antrenor de top la nivel juvenil, cel care are pasiune sa dezvolte jucatori.”

gilca_si_badiu

Despre calificarea in play-off, obtinuta printr-o ultima aruncare in meciul cu Steaua, in ultimele două secunde de joc: ”Am ajuns in play-off pentru ca am avut o abordare corecta, noi toti cei care am fost alaturi de echipa in sezonul precedent. Am vrut sa facem performanta si nu am facut rabat de la munca, disciplina, onoare. Ne-am facut treaba si Dumnezeu ne-a rasplatit, eu sunt un crestin ortodox si cred in acest lucru. In orice fel de scenariu pe care l-am avea, in sala rivalilor, nu ne gandeam sa se intample un astfel de final de meci. Asta a fost, bazat nu doar pe noroc, ci si pe pe munca intregului sezon.

Despre strategia pentru viitor: “Eu am terminat un master in domeniul matematicii (Modele de decizie, risc si prognoza) si stiu ca strategia nu poate fi schimbata de la an la an. Avem o abordare pe termen mediu si lung, lucru greu de facut in Romania, predictibilitatea aici fiind la nivel scazut. Acest al doilea an din cadrul colaborarii dintre Dinamo si Stiinta vine sa completeze si sa continue tot ceea ce am reusit in primul sezon, sa facem inca un pas in fata. A fost un obiectiv ambitios play-offul, anul acesta nu ne gandim mai jos. Eu imi doresc 1-6, cred ca este realizabil. Avem acelasi staff, cred in continuitate, avem si aceiasi jucatori romani – care cu siguranta isi vor pune si mai tare amprenta asupra echipei.”

Despre jucătorii pe care echipa va miza în sezonul 2019-2020: “Ousmane Barro continua alaturi de noi, el este un jucator cu experienta, important. Este un pic in urma cu pregatirea fizica. Lotul este completat de un alt jucator de experienta, Mladen Jeremic, un marcator excelent an de an. Un profesionist caruia i-a placut mult proiectul, fiind incantat de oportunitatea de a lucra din nou alaturi de antrenorul Tudor Costescu si de faptul ca ii poate ajuta sa se dezvolte pe jucatorii romani. Barro a facut asta cu Calenic, Diaconescu, cu pivotii, Jeremic va completa cu jucatorii de perimetru.

Tony Gugino, un lider, un capitan este tot timpul bucuros sa lucreze cu cei mai tineri, sa ii trateze de la egal la egal. Acest trio: Gugino-Jeremic-Barro, cu experienta in Liga Nationala, va sti cum sa abordeze competitia interna.  Am adus si doi straini tineri: Cane Armin si Javon Masters, pe pozitia 1-2. Ei sunt la primul contact cu Romania, dar sunt deschisi catre aceasta experienta, isi doresc sa isi demonstreze valoarea si sunt convins ca se vor integra.

Un alt jucator la primul contact cu Romania este Andreja Milutinovic. El si-a facut junioratul la cea mai importanta scoala de baschet din Serbia, a avut minute consistente in echipa nationala a Serbiei de U18 si a avut, la nivel de seniori, mai multe prezente in Euroliga.
Avem in fiecare an cate un pariu, de data asta este Vasile Odagiu. Un tip cu un fizic impresionant, cu calitate fizica, a fost un produs al baschetului moldovean, care a evoluat la nivel de colegiu in SUA.

Este un lot competitiv, cu care ne putem bate pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus. Sunt doi jucatori un pic in spate cu pregatirea fizica, cel putin o luna, dar cred ca dupa primele 3 meciuri: Cluj, Sibiu, Oradea, care vor fi teste utile, vor fi la parametri normali si astfel vom fi din ce in ce mai competitivi.

Despre suporteri: ”Noi ii asteptam pe fani in continuare alaturi de echipa! Asa cum am discutat si cu liderii galeriei, vrem sa fie o crestere naturala. Ii asteptam alaturi de noi, de aceea am facut si program de abonamente. Cred intr-o abordare unitara, ca oamenii sa aiba parte de spectacol cand vin la baschet, sa se bucure de fiecare moment si, din punctul meu de vedere, sa se bucure de eveniment in sine. Victoria este importanta, dar tu ca suporter, ca iubitor de sport, vrem sa ai ocazia sa te bucuri si de ceea ce iti poate oferi evenimentul in sine, de atmosfera din sala Dinamo. Le multumesc fanilor pentru sustinere, cu siguranta ne vor ajuta si ne vom bucura de fiecare moment petrecut impreuna in sala din Stefan cel Mare”.

CS Dinamo, 7 octombrie 2019


Program Competitional

Săptămâna 22-28 aprilie 

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (meci tur), marți 23 aprilie, ora 19:45: Dinamo – Skjern Handbold (Danemarca). Sala Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 6), marți 23 aprilie, ora 19:30: FC Botoșani – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 1), joi 25 aprilie, ora : Rapid București – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 7), vineri 26 aprilie, ora 20:00: Dinamo 1948 – FC Voluntari. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 3 și 4), sâmbătă 27 aprilie, ora 18:00, și duminică 28 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 2), sâmbătă 27 aprilie, ora 17.00: Corona Brașov – Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 3), sâmbătă 27 aprilie, ora : SCM USV Timișoara – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 5), sâmbătă 27 aprilie, ora 17:00: SC Popești Leordeni – CS Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 2), duminică 28 aprilie, ora : Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT (AGREMENT)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis

SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 203 vizitatori online