Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin Baschet. Dinamo sparge gheata. Prima victorie stagionala

Baschet. Dinamo sparge gheata. Prima victorie stagionala

Etapa 6: Dinamo – CSU Sibiu 79-73 (18-20, 15-18, 17-24, 29-11)

Herbert_cu_Sibiu_Et_6Dinamo a avut nevoie de șase etape (cinci meciuri) pentru a putea simți gustul victoriei în noul sezon al Ligii Naționale masculine la baschet. Jucătorii antrenați de Eugen Ilie s-au impus duminică pe teren propriu, în meciul cu CSU Sibiu, 79-73, grație unui ultim sfert fantastic, pe care l-au tranșat cu 29-11.

Meciul cu Sibiul a marcat debutul noului conducător de joc Slobodan Dundjerski. Sârbul în vârstă de 28 de ani a fost adus săptămâna trecută în locul americanului Thomasson, pentru a acoperi un post esențial, care n-a dat randamenul scontat la debutul sezonului. Începutul a fost greoi. În fața unei echipe care se apără bine, Dinamo a finalizat în primul sfert mai mult de la linia de 3 puncte (12 puncte din 18). Cu americanul Hardy extrem de mobil, Sibiul s-a distanțat încet, dar sigur pe tabelă, ajungând la un plus de 16 puncte la jumătatea ultimului sfert, 54-70! Au urmat însă cinci minute fantastice ale dinamoviștilor, care s-au apărat exact și au marcat la foc continuu. În timpul rămas, ”alb-roșiii” au pus 25 de puncte pe tabelă, față de numai trei ale oaspeților, câștigând astfel meciul.

Sutalo a fost cel mai bun marcator dinamovist, cu 19 puncte, dar cel mai eficient a fost Tasic, care a încheiat meciul în double-double, 16 puncte și 12 recuperări, acesta fiind și liderul echipei la pase decisive (7 reușite). Celelalte puncte au fost marcate de Dundjerski 15, Orbeanu 11, Kljajevic 9, Graham 6, Stănescu 3. De la Sibiu, Hardy a încheiat și el în double-double, 24 de puncte – 10 recuperări.

Pentru Dinamo urmează o deplasare dificilă la Craiova (5 noiembrie), după care este programat derbyul de tradiție cu Steaua (12 noiembrie, Sala Dinamo).

Dinamo are șase puncte din șase etape (1 victorie – 4 înfrângeri).

Fotografie realizată de Mihai Neacșu

CS Dinamo, 31 octombrie 2016

Program Competitional

08-14 august 2022

HANDBAL. Meci de prezentare, 10 august, ora 18:00: Dinamo – Potaissa Turda. Sala Dinamo

RUGBY. Liga Națională, play-off (1-4), 13 august, ora 11:00: CS SCM USAMVB Timișoara - Dinamo

CANOTAJ. Campionatul European, 11-14 august, Munchen (Germania)

INOT. Campionatul European, 11-17 august, Roma (Italia)

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 11-14 august, Germania

JUDO. Campionatul Mondial de juniori, 10-14 august, Eduador

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 518 vizitatori online