Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin Baschet. Incepe faza a doua. Antrenorul Tudor Costescu si managerul Vasile Gilca vorbesc despre ce a fost si ce urmeaza

Baschet. Incepe faza a doua. Antrenorul Tudor Costescu si managerul Vasile Gilca vorbesc despre ce a fost si ce urmeaza

vasile_gilca_baschetEchipa de baschet Dinamo Știința va începe partea a doua a campionatului intern cu o deplasare la Constanța. Trupa alb-roșie va întâlni sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 17:00, echipa Athletic Constanța, în prima etapă din Grupa Galbenă. Dinamo Știința a încheiat prima fază a Ligii Naționale fără să cunoască gustul victoriei, în pofida faptului că elevii lui Tudor Costescu au făcut câteva meciuri bune. Înainte de debutul în partea a doua, antrenorul Tudor Costescu și managerul Vasile Gîlcă au vorbit despre așteptările lor.

Antrenorul baschetbaliștilor dinamoviști, Tudor Costescu, despre prima fază a campionatului și ce urmează pentru echipa sa

1. Ce așteptări aveți de la partea a doua a campionatului?

Suntem extrem de determinați să ne atingem obiectivul de la începutul campionatului, adică să jucăm în play-off. Sigur că drumul până acolo pare acum și mai greu uitându-ne strict la rezultatele de până în acest moment, dar ținând cont de majoritatea evoluțiilor echipei de până acum, știm că nu este un lucru imposibil. E clar că și celelalte competitoare au așteptări și observ că și unele investiții ale echipelor certifică acest lucru, dar suntem hotărâți să ne atingem obiectivul.

2. A fost benefică participarea în grupa I valorică pentru jucătorii români pe care îi pregătiți?

Eu sunt convins că da. Doar dacă privim datele statistice ale tinerilor jucători români se poate spune ca e o evoluție evidentă. Personal, sunt mulțumit și de modul în care aceștia răspund zilnic la solicitări și de cum încearcă să-și ridice nivelul de exprimare în teren. Sigur că dezvoltarea unui jucător este un proces, necesită timp, răbdare și continuitate. Dar până în acest moment, cred că meciurile tari pe care le-au disputat sunt un câștig mare pentru evoluția lor. Pentru ei însă acesta nu trebuie să fie finalul drumului ci să fie conștienți că este doar începutul lui.

3. Conform statisticii, numărul de meciuri jucate de unii dintre sportivi diferă foarte mult. Care a fost cauza acestora?  

Cauza absenței jucătorilor în mod constant este starea de sănătate. Nu am mai întâlnit sau măcar auzit vreodată în prima liga ca o echipă să se confrunte în 5 luni cu patru cazuri de fractură - la 4 jucatori diferiți. Începând cu primul nostru transfer - Latifagic - care nu a apucat să facă decât 5 antrenamente și continuând cu Lee, Kumpys, Mihnea. La acestea se adaugă indisponibilitățile obișnuite și des întâlnite: entorse, luxații, microrupturi, întinderi. Toate acestea ne-au dezechilibrat foarte tare în ceea ce privește structura echipei pe posturi, rotația și la fel de important, antrenamentele. Am fost forțați să luăm decizii rapide, poate nu întotdeauna inspirate, ținând cont și de potențialul financiar. Am ajuns astfel să avem doar 5 jucători care să evolueze în toate cele 14 meciuri: 3 români și 2 străini. Revenirea după accidentări s-a făcut după minimum o lună jumătate de repaus, asa că acomodarea este foarte anevoioasă. Am avut 5-6 meciuri în care am rotit practic 7 jucători, ceea ce a generat uzură mare și bineînțeles au apărut și frustrare și o presiune psihologică foarte greu de gestionat.

4. Credeți în reușita acestui proiect?

Cred cu tărie! Știu că toate aceste încercări, care ne-au clătinat serios și nu ne-au doborât, ne-au făcut mai puternici. Clubul Dinamo merită să fie reprezentat cu demnitate și dăruire totală, iar Știința București să își vadă recompensate eforturile uriașe pe care le face. Toți oamenii implicați sunt tineri, energici și se întâlnesc de la acest nivel pentru prima dată cu rigorile Ligii Naționale. Țin să le mulțumesc public pentru eforturi și încredere. Sper, de asemenea, că acest proiect să continue pe termen lung fiindcă altfel nu se poate atinge o performanță sănătoasă și de durată. Personal nu renunț la cele stabilite la începutul acestui sezon referitor la proiectul pe termen lung, deși, azi, poate lucrurile nu par pentru unii satisfăcătoare. Strict sportiv, pot spune că la ultimul meci cu Steaua am avut pe bancă o echipă aproape de structura dorită, situație pe care am fi dorit-o încă de la începutul campionatului. Probabil că așteptările și dorința noastră datorate acestor motive ne-au făcut să nu avem cea mai bună evoluție, dar sper să îndreptăm lucrurile cât de curând.

5. Unde se situează echipa, având în vedere că în ultimele meciuri a fost la câteva puncte de victorie?

În clasament, cu zero victorii la jumătatea sezonului... Totuși, am avut meciuri în care am fost destul de aproape de victorie în condiții speciale și avem indicații serioase că această stare de fapt nu va mai apărea. În ultima săptămână suntem în efectiv complet la antrenament și cu o dorință enormă de a schimba poziția în care ne aflăm. Știm că e o presiune suplimentară, dar cred că avem îndeajuns de multă experiență și potențial pentru a depăși aceste momente dificile.

 

Vasile Gilca, managerul echipei de baschet, despre obiectivele proiectului, evolutia echipei și așteptările de la cea de-a doua parte a campionatului

1. Care sunt în continuare obiectivele proiectului pe termen mediu și lung?

Obiectivele acestui proiect nu se schimbă, "continuitate" este un cuvânt ce ar trebui să caracterizeze orice proiect de succes. Formarea tinerilor jucători români rămâne obiectivul principal în acest sezon, fapt asumat deja de către noi de la formarea lotului de jucători români, unde media de vârstă este puțin peste 19 ani!! La nivel de performanță sportivă, avem în prim plan calificarea echipei în playoff, în premieră pentru Știința București și după o pauză mult prea lungă, de trei ani, pentru Dinamo București. Bineînțeles că ne dorim ca în trei ani acest parteneriat să aducă echipa în bătălia pentru titlul de campioană al României.

2. Cum vedeți asocierea cu un brand de renume?

Așa cum am mai spus, este o provocare. Brandul Dinamo reprezintă performanța de cel mai înalt nivel în sportul românesc, însă, nu trebuie să uităm faptul că la Baschet, ultimul titlul a fost câștigat în anul 2003. De aceea, consider că, odată cu acest nou parteneriat, având susținerea factorilor implicați, în toate aspectele care definesc o echipă de succes, la acest nivel, vom "deschide" din nou drumul spre marea performanță.

3. Sunteți mulțumit de evoluția echipei până acum?

Legat de evoluția noastră din acest sezon, vă spun că linia de clasament nu reprezintă potențialul real al acestei echipe. Pentru a construi ceva solid trebuie să avem răbdare, continuitate, dar și puțină şansă (sau măcar să ne ocolească ghinionul), iar rezultatele vor veni cu siguranță. Dacă privesc lucrurile în mod obiectiv și mă detașez de poziția pe care o am în conducerea echipei, cu siguranță vă spun că jucătorii tineri și cu potențial mare, precum Daniel Ioniță, Marcu Badiu, Andrei Calenic, Anton Diaconescu sau Mihnea Andrei, au avut evolutii bune, de multe ori chiar încântătoare, beneficiind cu toții de încrederea și suportul staffului tehnic. Evident, mă bucură aceste lucruri. Vreau, de asemenea, să îl remarc și pe mezinul echipei noastre, Ștefan Grasu (15 ani), poate cel mai de perspectivă jucător român sub 18 ani, acesta debutând, în premieră pentru România, în prima Grupă Valorică a Superligii Naționale, în cadrul proiectului nostru. Acesta vine, bineînțeles, de la Știința București. Am aceeași încredere și în ceilalți juniori U16 ai noștri, care au fost atent selecționați și care muncesc din greu în fiecare zi, fie ea și de vacanță. Sunt absolut sigur că mulți dintre ei vor face pasul spre marea performanță și vor îmbrăca în viitorul apropiat tricoul echipei Dinamo Știința București. 

4. Ce așteptări aveți de la a doua parte a campionatului?

Chiar dacă echipele pe care le vom întâlni în această a doua fază sunt valoroase și s-au și întărit în ultima perioadă, consider că experiența acumulată de noi, în prima parte a competiției, este cea care ne va da puterea necesară pentru a performa la potențial maxim și pentru a accede, la final, în playoff. Acesta este obiectivul pe termen scurt. Avem însă deja în minte pregatirea pentru sezonul viitor, unde obiectivele vor deveni și mai ambițioase. În încheiere aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au venit la meciurile noastre, să ne susțină sau doar să urmărească partidele, care cred că au fost spectaculoase, dar și de un bun nivel baschetbalistic. Le mulțumim și celor care ne-au urmărit din fața televizoarelor, computerelor, smartphone-urilor sau tabletelor, pentru că știm că și aceia sunt mulți și îi încurajăm pe toți, s-o facă în continuare, mai ales din tribunele cochetei săli din Ștefan cel Mare.

CS Dinamo, 18 ianuarie 2019

Program Competitional

Program competițional 19-25 august 2019

Handbal. Supercupa României, 25 august, ora 14:30: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dumitru Popoescu Colibași – Brașov

Rugby. Cupa României (Grupa B – etapa 3), 24 august, ora 11:00: Dinamo – Steaua. Stadion Florea Dumitrache – Dinamo

Canotaj. Campionatele Mondiale de seniori, 25 august – 01 septembrie, Linz (Austria)

Kaiac-canoe. Campionatele Mondiale de seniori, 21-25 august, Szeged (Ungaria)

Judo. Campionatele Mondiale de seniori, 25 august – 01 septembrie, Japonia

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

ANUNȚ PRESELECTIE

Anunț de preselecție a membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor. Accesează aici

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 338 vizitatori online