Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Fotbal Fotbal. Gloriile se intorc acasa. Marin Dragnea, antrenor la Grupa 1998 a CS Dinamo

Fotbal. Gloriile se intorc acasa. Marin Dragnea, antrenor la Grupa 1998 a CS Dinamo

Grupa_98_cu_Marin_Dragnea_si_AugustinSecția de fotbal a CS Dinamo reușește o nouă lovitură de imagine, prin cooptarea unei foste glorii dinamoviste în colectivul de antrenori al Centrului de copii și juniori. Marin Dragnea (60 de ani) se alătură ”la catedră” colegului său de generație Ionel Augustin, urmând să preia Grupa 1998, cea mai bună echipă de zonă, doi ani consecutiv, în Campionatul Republican. Grație acestor rezultate, Grupa 1998 va fi înscrisă la toamnă în Liga Elitelor FRF.


Foto: Grupa 1998, încadrată de Marin Dragnea (stânga) și Ionel Augustin (dreapta)


Marin Dragnea revine practic la Dinamo, ca antrenor, după opt ani. Triplu campion cu Dinamo în anii 80 și de trei ori câștigător al Cupei României, Marin Dragnea a participat cu prima reprezentativă a României la Campionatul European din 1984, unde a fost titular în primele două meciuri, cu Spania și cu Germania. La Dinamo a activat, pe postul de mijlocaș, între 1977 și 1986, cu 251 de partide jucate și 58 de goluri. S-a retras din activitatea de fotbalist în 1992, când a devenit antrenor, la juniorii lui Dinamo. Una din primele generații de care s-a ocupat, cu rezultate foarte bune, a fost cea formată din jucători născuți în 1981, din care au făcut parte Marius Niculae, Aldea, Pădurețu sau Vătafu. "I-am luat când aveau 12 ani și i-am dus până la 18 ani, cu două turnee finale", spune Dragnea.

augustin_chermes_dragnea

În ultimii șapte ani, fostul mijlocaș dinamovist a fost antrenor principal în Liga a 2-a, la echipa de seniori ACS Berceni. Acum, a revenit la prima sa dragoste.

"Am văzut câțiva jucători extrardinari în Grupa 1998 de la CS Dinamo, dar și la celelalte grupe sunt jucători interesanți. Am venit să-i ajut să ajungă sus. Ținta lor trebuie să fie Liga 1 și echipa națională. Nu trebuie să se mulțumească cu jumătăți de măsură. Prin talentul pe care îl au, dar mai ales prin muncă, pot ajunge sus", a declarat Marin Dragnea.

Eduard Chermeș (foto sus, între Ionel Augustin și Marin Dragnea), șeful secției de fotbal CS Dinamo: "Venirea lui Marin Dragnea este un mare câștig. Atât pentru cei 256 de copii și juniori pe care îi avem la secție, cât și pentru antrenorii tineri, care au de unde învăța meserie. Spiritul dinamovist se moștenește, trece de la o generație la alta, iar Marin Dragnea poate preda, alături de Ionel Oneață Augustin, această lecție. Acest spirit ne-a făcut pe noi să fim unici".

Secția de fotbal a CS Dinamo are 12 grupe, de la copii născuți în 2011, până la juniori U19.

dinamo_1985

Dinamo - 1985. Marin Dragnea este pe rândul al doilea, în mijloc, lângă Ioan Andone. Ionel Augustin este pe rândul de sus, al treilea din stânga

CS Dinamo, 27 iulie 2016

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 24-30 ianuarie 2022

Baschet. Liga Națională (etapa 18): 30 ianuarie, ora 18:00: CSM OHMA Timișoara – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 10), 28 ianuarie (ora 11:00) și 29 ianuarie (ora 11:00): Dinamo – CSA Steaua. Bazin Tolea Grințescu - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), 26 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): CSA Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): Dinamo – CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), 28 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): CS Rapid București – Dinamo

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Vizitatori online

Avem 233 vizitatori online