Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal feminin Handbal feminin. Doua castiguri: : punctele si spiritul de echipa

Handbal feminin. Doua castiguri: : punctele si spiritul de echipa

CS HM Buzău – Dinamo Bucureşti 27-31 (7-13)

dinamo5Devenit, conjunctural, un duel pentru poziţia secundă în Seria A a Diviziei A de handbal feminin, meciul de duminică, de la Buzău, cu CS HM din localitate, avea chiar o miză mult mai mare: Dinamo trebuia neapărat să câştige pentru a rămâne în „plasa” Rapidului şi să mai poată încerca tranşarea luptei pentru locul 1 cu giuleştencele, în sala proprie, în retur.

Conştiente de acest lucru, elevele Nicoletei Alexandrescu şi ale lui Ion Ivan s-au mobilizat extraordinar şi s-au impus cu scorul de 31-27 (13-7), asigurându-şi un final de an mai liniştit.

Handbalistele dinamoviste au strâns rândurile şi au arătat la Buzău ca o adevărată echipă, luptând atât cu tenacea formaţie adversă, posesoarea unei linii de 9 metri extrem de înaltă şi puternică, cât şi cu... ostilitatea arbitrilor, aceştia făcând tot posibilul, mai ales în partea a doua, să încline balanţa spre gazde. Dar, Dinamo a fost greu de ucis la Buzău, pentru că apărarea a mers ceas, fetele s-au sprijinit extraordinar în teren, iar în atac s-au reuşit scheme de efect, încheiate cu goluri spectaculoase. În concluzie, chiar la despărţire (a fost ultimul joc oficial al anului), jucătoarele „alb-roşii” au reuşit cea mai bună prestaţie din acest sezon, fapt ce ne dă speranţe în perspectiva părţii a doua, al cărei start va fi dat pe 8 ianuarie 2017.

Atipic pentru o echipă care îşi dădea drumul la joc abia după pauză, Dinamo a început perfect partida şi s-a desprins la 5-2 (min. 9) şi chiar la 11-4 (min. 23), încheind prima repriză cu un reconfortant 13-7.

La reluare, însă, şi-au intrat în rol arbitrii nemţeni, care le-au dus practic în spate pe gazde prin decizii realmente strigătoare la cer (ca de exemplu, în timp ce pivotul dinamovist Manuela Manda a văzut cartonaşul roşu în minutul 55, pentru trei eliminări dictate aiurea, de câte două minute, gazdele au suferit prima astfel de eliminare temporară abia în minutul 58...) şi, astfel, s-a ajuns ca, la 19-21 (min. 46), Dinamo să tremure pentru victorie. Jucătoarele „alb-roşii” s-au mobilizat însă extraordinar şi au câştigat împotriva tuturor, la 4 goluri diferenţă (31-27), demonstrând caracter şi spirit de sacrificiu.

Lucru subliniat, după meci, şi de antrenorul principal, Gusi Alexandrescu: „Este primul meci în care am funcţionat ca o adevărată echipă, atât fetele din teren şi, cât şi cele de pe bancă fiind conectate la maximum la joc. În aceste condiţii, nu pot remarca nicio jucătoare, remarc doar echipa, şi sper ca de la meci la meci să arătăm tot mai bine”.

Pentru Dinamo au marcat: Farcău – 10 (4 din 7 metri), Carabulea 5, Andreea Popa – 5, Shutska – 4, Cr. Predoi – 4 (1), Manda – 2 şi Petruş – 1.

Următorul meci este programat pe 8 ianuarie 2017, tot în deplasare, în compania formaţiei SCM Piteşti. Deocamdată, urmează o vacanţă de o săptămână, după care antrenamentele se vor relua şi este foarte probabilă participarea, pe final de an, şi la două puternice turnee amicale, asupra cărora vom reveni.

CS Dinamo, 20 noiembrie 2016

Program Competitional

Săptămâna 19-25 octombrie 2020

Handbal. EHF European League, Grupa B (etapa 1), 20 octombrie, ora 19:45: Dinamo – Sporting CP. Sala Dinamo (se dispută fără spectatori). DigiSport, Telekom Sport, Look TV

Handbal. Liga Zimbrilor (etapa 10), 23 octombrie, ora 16:30: CSM București - Dinamo. Sfântu Gheorghe

Lupte. Campionatul Național individual, 23-25 octombrie, Reșița

Judo. Cupa României individual seniori și finala CN echipe U23, 23-25 octombrie, Poiana Brașov

Acreditari EHF-EL

Agrement Fitness

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu ziua de vineri, 16 octombrie, se suspendă temporar activitatea cu publicul (inițiere) în bazinul acoperit Anatolie Grințescu - Dinamo. Vom reveni cu informații

Agrement Natație

NOU! Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 367 vizitatori online