Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Se vede primăvara! Dinamo face istorie, fiind ca și calificată în barajul pentru optimile de finală

Handbal. Se vede primăvara! Dinamo face istorie, fiind ca și calificată în barajul pentru optimile de finală

Liga Campionilor, etapa 7: Dinamo – Kadetten Schaffhausen (Elv) 27-26 (15-14)

Ante_Kuduz_cu_KadettenHandbaliștii de la Dinamo au obținut o victorie pe cât de muncită, pe atât de frumoasă în etapa a 7-a a Ligii Campionilor, 27-26 cu Kadetten din Elveția. Cu acest succes, Dinamo a acumulat 12 puncte în clasament și este ca și calificată în primăvara europeană.

Dinamo a trecut cu bine și peste al șaptelea meci din Ligă, chiar dacă a avut mai mulți jucători accidentați. Savenco a devenit indisponibil cu o zi înainte de meci (fractură de piramidă nazală), Amine Bannour nu și-a revenit după cotul în coaste primit la meciul cu Wisla, iar Asoltanei are încă dureri a spate de la turul din Polonia. La pauză, Gavriloaia a acuzat o stare de slăbiciune și nu a mai putut fi folosit. ”Au fost mai mulți jucători accidentați, dar avem un grup valoros, cu caracter”, a declarat Ante Kuduz, omul meciului. Interul croat în vârstă de 24 de ani a marcat 10 goluri, fiind decisiv în meciul cu Kadetten.

Dinamo a început bine și s-a desprins la patru goluri, 10-6 (min. 18), dar Kadetten nu a cedat și a echilibrat balanța. 

Pentru prima oară în acest sezon, Dinamo a jucat sub presiune, având în față un adversar care a venit la București după ce spulberase pe GOG (40-28).. În repriza a doua, campioana Elveției a egalat și a trecut la conducere, 20-22 (min. 42). 

Antrenorii Ștefan Constantin și Sebastian Bota au mutat însă inspirat în minutul 45, când l-au introdus în poartă pe Makrem Missaoui. Experimentatul portar tunisian a avut patru intervenții în momente decsive, iar Dinamo a reușit să întoarcă rezultatul în favoarea sa. În minutul 59, Ante Kuduz a reușit să puncteze pentru 27-25, iar din acel moment, Dinamo a gestionat foarte bine finalul, câștigând la limită.

Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă de excepție creată de suporterii dinamoviști.

Dinamo – Kadetten 27-26 (15-14)

Dinamo: Missaoui, Heidarirad; Alouini 2, Asoltanei, Hossu, Negru 5, Gavriloaia 2, Zulfic, Kuduz 10, Nantes 1, Jamali, Vujic, Vrankovic 3, Mousavi, Shebib 4, Bannour

Kadetten: Pilipovic, Biosca; Beljanski 4, Sesum 2, Gerbl, Markovic, L. Maros 3, Schelker 1, Frimmel 4, F. Maros, Tominec 1, Herburger 2, Montoro, Kuttel 3, Csaszar 6, Schopper.

Clasament: 1. Dinamo 12p (7j), 2. GOG 8p (6j), 3. Kadetten 6p (7j), 4. Wisla Plock 5p (6j, 5. Chekhovskie 4p (6j), 6. Kristianstad 3p (6j).

Stefan Constantin (antrenor Dinamo): ”A fost o victorie muncită. Am analizat ultimele lor două meciuri disputate în Liga Campionilor și am văzut că au crescut foarte mult ca joc. Am avut mai mulți jucători accidentați, dar am reușit să alcătuim un prim șapte competitiv, având în Kuduz un jucător în zi mare”.

Dinamo va juca următorul meci în Liga Campionilor pe 13 noiembrie, în deplasare, la Kristtianstad (Suedia). Până atunci, va fi meciul de acasă cu Minaur, din etapa a 9-a a Ligii Naționale (9 noiembrie, ora 11:00, Sala Dinamo).

Program Competitional

30 ianuarie - 5 februarie 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 20, devans), 31 ianuarie, ora 18:00: CSM Oradea - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 17:30: SCM Politehnica Timișoara – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 16), 5 februarie, ora 15:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul

Baschet. LNBM Mozzart (play-off, etapa 1), 4 februarie, ora 18:30: Dinamo – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 4 februarie, ora 17:30: Rapid – Dinamo

Polo. Superliga masculină (etapa 12), 3 februarie, ora 19:00: CSM Oradea - Dinamo. Superliga (etapa 11), 5 februarie, ora 14:00: CSU Oradea - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 569 vizitatori online