Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Calificare istorică în optimile EHF Champions League. După Sporting, la București va veni PSG

Handbal. Calificare istorică în optimile EHF Champions League. După Sporting, la București va veni PSG

VELUX EHF Champions League, barajul pentru optimile de finală, retur: Dinamo – Sporting CP 26-24 (14-12)

DinamoBucuresti_vs_Sporting_CP__15Handbaliștii de la Dinamo fac istorie în handbalul masculin românesc. Trupa antrenată de Ștefan Constantin și Sebastian Bota s-a calificat în optimile de finală ale VELUX EHF Champions League după două victorii cu Sporting CP. După 26-25 la Lisabona, Dinamo s-a impus duminică, 1 martie, la București cu 26-24. Pentru alb-roșii urmează duelul cu PSG (Franța).

Saeid Heidarirad a început perfect, cu patru parade în primele minute, dintre care două la aruncările de la 7 metri, iar Shebib a înscris trei goluri din primele patru ale echipei. Dinamo a luat startul perfect pentru o performanță istorică în contul României (scor 4-2, minutul 7).

Sporting a replicat imediat și a echilibrat jocul, în minutul 15 fiind restabilită egalitate 6-6. La scurt timp, Dinamo a primit o lovitură grea, Ante Kuduz fiind descalificat după un duel mai tare în defensivă.

În condițiile în care nici Amine Bannour nu a fost în plenitudinea forțelor, campioana României s-a clătinat la linia de 9 metri.

Dar alb-roșiii au avut reacția unei echipe mari. În inferioritate au marcat două goluri, unul pe contraatac, iar Dinamo s-a desprins la 9-6 (min. 19).

Kuduz nu și-a mai putut ajuta echipă, dar în locul lui a intrat Nantes Campos, care a fost la rândul lui la înălțime. Dar peste toți s-a ridicat același Heidarirad, care a făcut adevărate minuni. Cu o poartă „închisă”, Dinamo s-a desprins la 14-10 înainte de pauză.

Sporting a redus până la pauză la două goluri diferență, iar la reluare a egalat din nou, 14-14. Momentul dificil a fost trecut tot prin intervențiile lui Heidarirad, care le-a transmis permanent energie colegilor.

Linia de 9 metri a fost serios afectată, dar Dinamo a compensat cu linia de 6 metri. Shebib a arătat ca un câștigător de Liga Campionilor, trofeu cucerit în 2018 cu Montpellier, iar Asoltanei și Gavriloaia au fructificat absolut tot, fiind valorificați la maximum de echipă.

DinamoBucuresti_vs_Sporting_CP__31

Campioana României a luat opțiune decisivă de calificare în optimile de finală în minutul 50, la scorul 20-20. Vujic a scos un 7 metri și eliminare de 2 minute, Dinamo a speculat avantajul și a pus din nou o diferență de trei goluri pe tabelă (23-20, min. 54). De aici, alb-roșii au gestionat perfect finalul. Rezultatul final a fost stabilit de același Shebib.

Dinamo a câștigat cu 26-24 și s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în era modernă a handbalului masculin! Pentru unii este o performanță de vis, pentru alții contează însă mai puțin.

Dinamo rămâne neînvinsă în acest sezon al Ligii Campionilor (9 victorii, trei egaluri, zero înfrângeri!) și se pregătește de o dublă de vis cu PSG, cea mai bogată echipă din Europa. Primul meci va avea loc la București, în perioada 18-22 martie.

DinamoBucuresti_vs_Sporting_CP__20

Ștefan Constantin: ”Este o victorie magică. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat azi. Anul trecut nu am putut trece de Sporting, dar de data aceasta ne-am luat revanșa. Am făcut istorie”.

Dan Savenco: ”A fost un meci cu adevărat de Liga Campionilor, cu un public extraordinar. Anul acesta am făcut istorie. Și anul trecut am avut șansa de a ajunge în optimi, dar ne-a lipsit experiența. Fanii noștri au fost incredibili și vreau să le mulțumesc. Nu avem nimic de pierdut cu PSG”.

Dinamo – Sporting 26-24 (14-12)

Dinamo: Heidarirad, Missaoui; Alouini, Asoltanei 7, Bannour 3, Gavriloaia 5, Hossu, Kuduz, Shebib 6, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 2, Zulfic

Sporting: Cudic, Skok; Araujo 4, Bingo 2, Carneiro 2, Carol Marzo, Frade 4, Gaspar, Ghionea 5, Mladenovic, Rocha 1, Ruesga 1, Tavares 4, Vieira, Vujin 1

CS Dinamo, 1 martie 2020

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 12:15: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 251 vizitatori online