Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Determinati, motivati, uniti! La un pas de titlul national

Handbal. Determinati, motivati, uniti! La un pas de titlul national

Un articol de Florin Vasiliu (foto - Mihai Neacșu)

Dinamo București – C.S.M. București 34-20 (17-6)

campan_cu_CSMFamilia Dinamo s-a reunit la finala Ligii Naționale de handbal. A fost o atmosferă superbă în sala din Ștefan cel Mare. Tonul l-a dat Fanfara Jandarmeriei care a susținut un adevărat recital înaintea interpretării solemne a imnului național. Show-ul a continuat în tribune, unde cea mai frumoasă galerie din țară și-a susținut frenetic favoriții. Toată suflarea alb roșie a fost alături de handbaliști, aceștia răsplătindu-i cu o evoluție pe măsură.

Determinați, motivați, concentrați, uniți, gata de sacrificiu unul pentru celălalt, câinii au impresionat prin modul în care au abordat această partidă. Unitatea de grup a reprezentat cheia succesului. Apărarea a funcționat ireproșabil, iar portarul Irimuş a fost imperial. Adversarul a reușit să înscrie doar șase goluri în prima repriză, dintre care patru din aruncări de la 7metri. Contraatacul și faza a doua au fost letale, iar în atacul pozițional jucătorii și-au respectat registrul tactic propus, reușind să înscrie la capătul unor combinații purtate în viteză și cu mare dezinvoltură. Ambiția și dorința de victorie s-au simțit și la finalizare. Aruncările în forță cu mult simţ de responsabilitate au transformat portarii adverși în simple manechine de antrenament.

vranko_cu_CSM_finalaPrima repriză a fost un adevărat coșmar pentru oaspeți, care nu au reușit să găsească drumul spre poartă dar nici să stăvilească furia alb roșie. Iată și cum au evoluat ostilitățile în această parte a jocului: 1-0 min 2 Zulfic fructifică cu sânge rece o aruncare de la 7m obținută de Câmpan; 2 – 0 min 3 Şandru aruncă o torpilă din centru chiar deasupra portarului Iancu sub bara transversală; 2 – 1 min 5 Milosevic; Zulfic cu două aruncări de la 7m, Vrankovic și Diaw fac că tabela de marcaj să arate 6-1 în minutul 14; Negru din aruncare de la 7m reușește al doilea gol al oaspeților în minutul 15; Şandru aruncă din nou sub bară, Câmpan finalizează spectaculos după o pasă altruistă a lui Savenco; Asoltanei nu iartă de două ori pe contraatac și odată la capătul unui frumos atac succesiv iar în minutul 20 scorul devine 12-2; 12-3 min 21, 7m Negru; Vrankovic, Diaw și Şandru nu iartă de la 9m, 15-3 min 24; 7m Negru 15-4 min 25; 16 - 4 min 26 Câmpan reușește o boltă peste portarul Blazevic; Milosevic și Negru (7m) reduc diferența 16 – 6 min 28; Vrankovic min 29 stabilește scorul la pauză cu o aruncare surprinzătoare 17 - 6.

În repriza a doua, oaspeții au mai echilibrat disputa, reușind să înscrie 14 goluri. Dinamo însă a câștigat și această parte a jocului, marcând de 17 ori. Şandru, Vrankovic și Diaw au fost de neoprit, iar Ragot și Zulfic au primit ovații la scena deschisă pentru execuțiile tehnice de la finalizare. De remarcat și jocul pivoților Savenco și Mousavi, care chiar dacă nu au marcat, au reușit să obțină aruncări de la 7m și au pus în permanență probleme apărării adverse. Evoluția scorului: 21 – 8 min 35; 24 -12 min 40; 25 – 14 min 45; 28 -15 min 49; 32 – 18 min 55; 34 – 20 min 60.

sandru_cu_CSM_finala

Marcatori: Vrankovic 8 goluri; Zulfic 7 g (5/7m); Şandru 5 g; Diaw 5 g; Asoltanei 3g; Câmpan 3 g; Ragot 2 g; Băluţ1 g.

Echipa a fost vedeta serii. Fiecare jucător și-a înțeles rolul individual pe care trebuie să-l indeplinească pentru a spori eficienta echipei. Și fiecare jucător atât timp cât a fost pe teren și-a făcut treaba la superlativ. Îmbucurător este faptul că deși au obținut un succes categoric câinii au rămas conectați, nu s-au manifestat excesiv și sunt deciși să repete evoluția bună și în meciul doi al finalei, care se va desfășura miercuri în sala Rapid.

Felicitări echipei și antrenorilor! Baftă în meciul doi! Chiar dacă niciun meci nu seamănă unul cu celălalt, suntem siguri că veți evolua cu aceeași determinare și astfel veți fi greu de doborât. Fortza Dinamo!

CS Dinamo, 21 mai 2016

Program Competitional

27 noiembrie - 3 decembrie 2023

Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport

Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)

Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo

Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo

Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 231 vizitatori online