Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Dinamo, calificare stralucita in semifinalele Ligii Nationale. Urmeaza duelul cu Turda, primul meci fiind in deplasare pe 3 mai

Handbal. Dinamo, calificare stralucita in semifinalele Ligii Nationale. Urmeaza duelul cu Turda, primul meci fiind in deplasare pe 3 mai

Liga Națională, play-off, sferturi de finală, meciul 3: Dinamo - HC DS Constanța 31-28 (14-16). Scor general: 2-1

Allahkaram_cu_Constanta_2Handbaliștii de la Dinamo s-au calificat în semifinalele Ligii Naționale, după ce s-au impus duminică, 29 mai, pe teren propriu, în meciul trei al sfertului cu HC Dobrogea Sud Constanța. Partida s-a desfășurat într-o atmosferă fantastică, creată de cei peste 1300 de suporteri dinamoviști prezenți în tribune, iar tensiunea s-a păstrat până în ultimele minute. A rezultat un spectacol handbalistic de excepție, la care au contribuit ambele echipe.

Dinamo a punctat prima, prin Gavriloaia, dar oaspeții au profitat de eliminarea rapidă a lui Savenco din minutul 3, pentru a se deprinde la 1-3 în minutul 5. Ecartul de două goluri s-a menținut până la 3-5 (min. 9), moment în care dinamoviștii au marcat de patru ori consecutiv: 6-5 (min. 12). 

Meciul a rămas însă echilibrat, cu echipele succedându-se la conducere. Pe finalul primei reprize, profitând de o nouă eliminare a lui Savenco, constănțenii s-au desprins la trei goluri, 12-15 (min. 28). La pauză, diferența a fost de două goluri: 14-16.

În repriza a doua, ritmul a fost fantastic. Dinamo a jucat din ce în ce mai bine, mizând pe forța de atac a linie de 9 metri (cu frații Esteki, Komogorov și Gayduchenko în prim-plan). De la 18-20 (min. 38), alb-roșiii antrenați de Ștefan Constantin și Ionel Ene au punctat de patru ori, desprinzându-se prima dată la două goluri: 22-20 (min. 44).

Constanța a revenit din nou, egalând ultima dată la 24 (min. 48). Dar Dinamo a sprintat decisiv în ultimele 10 minute, grație un joc foarte bun atât în apărare (portarul Hedarirad a scos o minge decisivă la 25-24, în situație de unu la unu cu Vujadinovic), cât și în atac, astfel că în minutul 52, campioana s-a desprins la 27-24.

Din acel moment, Dinamo a controlat jocul, chiar dacă HC Dobrogea Sud s-a mai apropiat o dată la un gol. Cu un final debordant, alb-roșiii s-au desprins la patru goluri, 31-27 (min. 60). Constanța a mai înscris o dată, iar sala a sărbătorit în picioare victoria favoriților: 31-28.

Dinamo: Heidarirad, Grigoraș - Allahkaram Esteki 7, Sajad Esteki 7, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Gayduchenko 3, Descat 2, Mousavi 2, Bera 1, Savenco, Șandru, Mironescu, Mocanu. Pentru Constanța au marcat: Cutura 8, Crnoglavac 5, Vujovic 5, Vujadinovic 4, Toma 2, Nikolic 2, Soare 1, Ignat 1.

Sajad_cu_Constanta_2

Alireza Mousavi, pivot Dinamo: A fost un meci foarte dificil, dar acum sunt foarte bucuros pentru că am câştigat. Aş vrea în primul rând să-i felicit pe fanii noştri, au fost grozavi! Iar sprijinul lor a contat foarte mult. Am jucat colectiv, ne-am bătut până în ultimul minut şi aţi văzut rezultatul, am câştigat! Acum ne pregătim de Turda, avem primul meci în deplasare. Mergem să câştigăm, ne gândim la un nou titlu. Sunt sigur că putem câştiga din nou campionatul, la fel ca şi în ultimii 2 ani”.

Ștefan Constantin, antrenor Dinamo: ”Cu suporteri de acest gen este greu să pierzi. Am început mai slab şi am scăpat atacurile celor de la Constanţa, nu am avut nici un randament foarte bun în poartă. În repriza a doua s-au schimbat lucrurile, ne-am apărat mai agresiv, am făcut mai multe faulturi, am parat şi câteva mingi şi am reuşit să dăm câteva goluri pe contraatac care ne-a ridicat moralul atât nouă, cât şi suporterilor, care ne-au susţinut frenetic. Trebuie să câştigăm un meci la Turda, numai aşa putem să ajunge în finala mare. Vom încerca chiar din primul meci să ne adjudecăm victoria şi să tranşăm calificarea în finală în meciul de pe teren propriu. Dar vorbele sunt de prisos, jucătorii trebuie să se recupereze, meciul vine destul de repede, ne aşteaptă şi o deplasare lungă. Miercuri trebuie să fim proaspeţi la ora jocului”.

Dinamo s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Potaissa Turda. Primul joc e programat în deplasare, pe 3 mai, la ora 17:30.

Gavriloaia_cu_Constanta_2

Fotografii realizate de Mihai Neacșu - csdinamo

Dinamo, 29 aprilie 2018


 Program Competitional

Săptămâna 21-27 mai 2018 

Handbal. Liga Națională (finala campionatului - meci 2), 23 mai, ora 18:00: Dinamo - Steaua. Sala Dinamo. Se joacă în sistemul ”doi din trei”

Polo. Superliga, finala pentru locurile 3-4 (meciurile 3 și 4), marți 22 mai (ora 11:00) și miercuri 23 mai (ora 11:00 / dacă mai este cazul): Dinamo - Sportul Studențesc Corona. Bazinul olimpic Anatolie Grințescu Dinamo. Se joacă în sistemul ”trei din cinci”

Natație. Campionatele Internaționale de înot ale României, 24-27 mai, Bazinul olimpic Anatolie Grințescu Dinamo

Tir. Cupa Mondială, 25-27 mai, Germania

ANUNTURI AGREMENT

În perioada 23 – 27 mai a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu găzduiește Campionatele Internaționale de înot ale României. Din acest motiv, în perioada sus-amintită nu se vor desfășura activități de agrement, iar lecțiile de inițiere vor avea loc doar miercuri, 23 mai, conform programului obișnuit (în bazinul mic).


1 IUNIE

1_iunie_MAI
Ziua porților deschise
pentru copii la M.A.I.
31 mai, orele 08:00-13:00

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 286 vizitatori online