Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Dinamo - Dobrogea Sud, in finala Cupei Romaniei

Handbal. Dinamo - Dobrogea Sud, in finala Cupei Romaniei

allahkaram_cu_Dobrogea.jpgÎn ziua când CS Dinamo sărbătorește 69 de ani de la înființare (14 mai), echipa masculină de handbal poate aduce în vitrina clubului încă un trofeu: Cupa României. Jucătorii antrenați de Eliodor Voica și Sebastian Bota s-au calificat în finala Cupei României după ce au învins pe CSM București cu 28-25 (15-12), în semifinala disputată la Ploiești. În finală, pe 14 mai, Dinamo întâlnește pe Dobrogea Sud Constanța.

Dinamo a început în forță și a dominat prima repriză. Alb-roșiii s-au desprins la patru goluri, 7- 3 și 11-7, și au încheiat prima repriză cu avantaj de trei goluri, 15-12. Irimuș și-a făcut norma în poartă, centrul apărării a fost asigurat de Savenco și Capotă (folosit în locul lui Alireza Mousavi, indisponibil), iar în atac Allahkaram Esteki a fost jucătorul primei reprize.

Cum Liviu Mironescu a fost suspendat în acest joc, Flavius Cîmpan a fost nevoit să stea în teren aproape tot meciul. Extrema dreaptă a jucat foarte bine, atât în apărare, cât și în atac, unde a marcat șase goluri până la final.

Începutul reprizei secunde a aparținut CSM-ului, care a reușit să egaleze (17-17) și să treacă în avantaj (19-18 / min. 42). Dinamo a găsit resurse pentru a reveni la timonă, iar desprinderea s-a produs în zece minute. De la 21-20 pentru CSM (min. 45), s-a făcut 26-22 pentru Dinamo (min. 56). În ultimele minute, experiența campionilor și-a spus cuvântul.

Irimuș (integralist), Grigoraș, Pop - Cîmpan 6, Allahkaram Esteki 6 (Dinamo), Asoltanei 3, Ragot 3, Șandru 3, Mocanu 2, Vrankovic 2, Sajad Esteki 1, Șania 1, Bera 1, Capotă, Savenco.

Finala Cupei României va avea loc duminică, de la ora 17:30, în Sala Olimpia Ploiești. Finala mică, dintre CSM București și Turda se va desfășura de la ora 14:45.

Eliodor Voica (antrenor Dinamo): ”Consider că am făcut un meci foarte bun, unul de nivelul nostru superior, mă refer la nivelul campionatului nostru, și nu cred că greșesc când spun că această Cupă a României a oferit până acum un handbal de calitate. Jucătorii au devenit conștienți că fiecare minge contează, fiecare acțiune este importantă și lucrul acesta nu poate fi decât în beneficiul handbalului nostru. Ne întâlnim cu Constanța de două ori în patru zile și îmi doresc să fie două meciuri frumoase, spectaculoase și fără incidente.Cred că putem vorbi acum de o sedimentare a campionatului, nu vreau să spun că unele echipe sunt mai valoroase, pentru că totul depinde de mai mulți factori. Mi-ar plăcea să aducem Cupa în vitrina clubului după o pauză de 29 de ani, dar pentru asta ne trebuie un  meci perfect. Ar fi un cadou frumos de ziua clubului Dinamo”.

CS Dinamo, 13 mai 2017

Program Competitional

23-29 ianuarie 2023

Baschet. LNBM Mozzart (etapa 18), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:30: Dinamo – ABC Athletic Constanța. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), miercuri, 25 ianuarie, ora 19:00: FC Argeș - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), duminică, 29 ianuarie, ora 15:00: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00: Știința București – Dinamo. Arena Romsilva Știința București

Polo. Cupa României la feminin (turneul II), 27-29 ianuarie, Bazinul Otopeni

Tir. Cupa Mondială de la Jakarta, 28 ianuarie (pușcă 10 m feminin), Indonezia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 253 vizitatori online