Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Alex Asoltanei: ”Cel mai important gol din cariera”

Handbal masculin. Alex Asoltanei: ”Cel mai important gol din cariera”

Liga Națională, finala (meciul 2): CSM București – Dinamo, azi, ora 18:00, Sala Rapid

Asos_cu_CSM_Buc.jpgFinala Ligii Naționale masculine la handbal programează astăzi cea de a doua confruntare. Dinamo și CSM București se întâlnesc la Sala Rapid, de la ora 18:00, cu CSM în postura de echipă gazdă, într-un meci care poate aduce titlul în Șos. Ștefan cel Mare. Dinamo conduce cu 1-0 la general, după succesul cu 24-23 din 31 mai, și mai are nevoie de o victorie pentru a rămâne regina handbalului masculin românesc.

Primul meci al finalei a fost decis în ultima secundă de o reușită de excepție a lui Alexandru Asoltanei. Cu șase secunde înainte de final, la 23-23, banca tehnică dinamovistă a cerut time-out. La reluare, mingea a circulat rapid pe traseul Irimuș - Allahkaram Esteki – Vrankovic – Asoltanei, ultimul infiltrat pe semicerc, în zona centrală. Deși cu om pe el (Georgievski), Asos a trimis mingea înșelător, cu pământul, direct în vinclul porții apărate de Blazevic.

Înaintea jocului de astăzi, Alexandru Asoltanei a povestit cum a trăit finalul exploziv de pe 31 mai. Reușita din ultima secundă reprezintă golul său cu numărul o sută înscris în acest sezon. Asoltanei a punctat de 70 de ori în campionatul intern, de 7 ori în Cupa României și de 23 de ori în Liga Campionilor.

Asos, a fost cel mai frumos gol pe care l-ai marcat în carieră?

Nu știu dacă a fost cel mai frumos, dar cu siguranță a fost cel mai important.

Un gol de genul acesta se înscrie rar. Erai sub presiunea timpului, cu adversar pe tine, la 9 metri, în unghi. A fost și un dram de noroc în drumul mingii spre poartă?

Nu a fost un gol norocos, nu a fost o întâmplare. Așa am vrut să finalizez. Mi-a ieșit perfect.

La time-out vi s-a cerut să finalizați cele șase secunde rămase cu o aruncare la poartă. Tu trebuia să finalizezi?

Gândisem altfel ultima schemă, dar a trebuit să ajustăm lucrurile, pentru că am repus mingea din semicercul nostru. Cred că oricare dintre noi era atunci ca un arc și ar fi fost pregătit să arunce la poartă.

A fost cel mai strâns meci cu CSM din acest sezon. Vă așteptați la un joc atât de dificil?

Ne așteptam la un meci greu și știam că nu se va mai repeta povestea de anul trecut, când am câștigat primul meci la 14 goluri diferență. Dar nu ne gândeam la un final atât de tensionat. Puteam să închidem meciul cu 5 minute înainte de final, când am avut ocazia să ne desprindem la două goluri. Dar așa a fost să fie.

Ce înseamnă pentru adversari o astfel de înfrângere?

Un eșec de genul acesta îți toarnă plumb, ciment în glezne. Cu zece secunde înainte de final aveau atacul și ocazia de a închide meciul. Pierzi mingea și iei gol în ultima secundă, nu cred că poate fi ceva mai rău. Înfrângerea de acum este mai greu de digerat decât cea de anul trecut.

Sunteți pregătiți să închideți finala din două meciuri?

Da. Ne-am antrenat zilele acestea foarte bine, nu mai vrem să ajungem la ultimul meci.

Anul acesta, ai câștigat Cupa, Supercupa României, ai jucat în Liga Campionilor și ești la un pas de un nou titlu național cu Dinamo. Este cel mai bun sezon din cariera ta?

Este un sezon cu adevărat de excepție, cu multe meciuri și cu la fel de multe momente frumoase. Vom trage însă linie la final.


D__vs__CSM___52.jpg


O sută de locuri rezervate pentru suporterii dinamoviști

Suporterii dinamoviști care vor dori să însoțească echipa la meciul de azi, din Saa Rapid, au rezervat un sector cu o sută de locuri. Recomandarea Jandarmeriei este ca fanii să vină la sală în mod individual, nu în grup organizat. Intrarea la acest meci este liberă.

CS Dinamo, 5 iunie 2017

Program Competitional

Săptămâna 23-29 aprilie 2018 

Baschet. Liga Națională (etapa 31). 25 aprilie, ora 15:00: Dinamo - Politehnica Iași. Sala Dinamo. Liga Națională (etapa 32), 27 aprilie, ora 17:00: Timba Timișoara - Dinamo

Handbal. Liga Națională, play-off – sferturi de finală (meciul 3), 29 aprilie, ora 15:30: Dinamo – HDCS Constanța. Sala Dinamo. Scor general: 1-1. Se joacă în sistemul ”două victorii din trei meciuri”

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 12), 27 aprilie, ora 11:00: Timișoara Saracens - Dinamo

Box. Cupa României la juniori, 24-27 aprilie, Câmpulung Muscel (Argeș)

Judo. Campionatele Europene de seniori, 26-28 aprilie, Israel

Kaiac-canoe. Cupa României la seniori, 25-27 aprilie, Bascov

Sambo. Campionatele Naționale de seniori, 28-29 aprilie, București

Tir. Cupa Mondială, 20-30 aprilie, Changwon (Coreea de Sud)

ANUNTURI AGREMENT

În zilele de 30 aprilie și 1 mai 2018, programul activităților de agrement desfășurate în Bazinul olimpic Anatolie Grințescu se desfășoară fără modificări, după orarul obișnuit.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 400 vizitatori online