Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Cupa României, ediția 2014

Handbal masculin - Cupa României, ediția 2014

Un articol de Florin Vasiliu

Știința Dedeman Bacău - C.S. Dinamo București: 37-27 (19-15)

În primul sfert de finală al Cupei României s-au întâlnit echipele Știința Dedeman Bacău şi C.S. Dinamo București. Dinamoviștii au început foarte curajos partida şi în minutul șapte al primei reprize aveau un avans de patru goluri (5-1), obligându-l pe Eliodor Voica, antrenorul Bacăului, să ceară primul time-out. Din acest moment, băcăuanii au echilibrat jocul, respectând întocmai indicațiile antrenorului, s-au apărat mai agresiv, au presat mai mult pe interii adverși şi, exact ca şi în partida disputată in turul Ligii Naționale, i-au obligat să greşească mult. Accidentarea lui Chiruţ a dereglat angrenajul alb roșilor şi aceștia nu au mai contat în joc decât pe reușitele personale ale lui Nicolae, care l-a transformat pe francezul Celestin într-un jalon. Din păcate, interul nostru stânga nu a fost sprijinit şi de ceilalți colegi din linia de nouă metri. Golgheterul Şandru a avut o evoluție ștearsă, iar R. Răpciugă în postura de inter dreapta găsește greu drumul spre poarta adversă. Știința a egalat în minutul 23 şi chiar dacă Seba Bota a cerut timp de odihnă pentru a-şi redresa echipa, aceasta cedează finalul primei reprize şi intră la vestiare cu un handicap de patru goluri (19-15). Evoluția scorului în prima repriză a fost următoarea: 1-5 (min. 7); 4-7 (min. 10); 7-9 (min. 16); 10-12 (min. 20); 13-13 (min. 23); 18-14 (min. 28); 19-15 (min. 30).

Vicecampionii României şi-au respectat statutul de favoriţi şi în repriza a doua, când au jucat mult mai exact, chiar dacă interul stânga Ramba a văzut cartonașul roșu la nici două minute după reluarea jocului. Mult mai disciplinați în joc, aceștia au speculat ezitările adversarului şi aruncările neinspirate, distanțându-se treptat. Băieților noștri nu le-a mai rămas altceva de făcut decât să limiteze proporțiile scorului pe tabela de marcaj. Știința s-a calificat în semifinale, unde va întâlni C.S.M. București şi mai mult ca sigur va juca finala cu campioana H.C.M. Constanţa. Evoluția scorului în repriza a doua: 23-16 (min. 35); 26-19 (min. 40); 27-20 (min. 45); 32-20 (min. 50); 35-21 (min. 54); 37-27 (min. 60) scor final.

Marcatori: Nicolae 8 goluri, Mocanu 5, Niţu 4, Şandru 3, Mironescu 2, Dimache 2, Chiruţ 1, R. Răpciugă 1, Savenco 1.

În partida imediat următoare, Steaua şi-a subestimat adversarul şi a cedat surprinzător în faţa mai tinerilor jucători de la C.S.M. București. Fără Ionuț Georgescu, accidentat, militarii au avut mult de suferit în faza de atac, unde au risipit foarte multe mingi. Gașca lui Bozo Rudic s-a mobilizat exemplar şi a avut în portarul Pop cel mai bun om al meciului, intervențiile acestuia ridicând publicul în picioare. Scorul final a fost 31-28 (16-12) şi C.S.M. joacă prima semifinală de cupă. O evoluție bună au avut în partidele de până acum şi jucătorii dinamoviști împrumutați la C.S.M. şi anume Cosmin Capotă, Alexandru Dedu şi Bogdan Fuică.

Penultimul meci al sferturilor, în care s-au întâlnit ocupantele primelor două poziții în clasamentul Ligii Naționale, H.C.M. Constanţa şi H.C. Potaissa Turda, a fost echilibrat doar în prima lui parte şi a fost unul identic ca şi desfășurare cu cel câștigat de constănţeni în etapa a XVI-a, când s-au impus tot la o diferență de șapte goluri (30-23). Chiar şi cuplul de arbitri care a oficiat partida a fost același ca şi în întâlnirea de la malul mării. Şi de data aceasta marinarii au făcut un joc ,,de-a șoarecele şi pisica” şi au accelerat atât cât a fost nevoie pentru a se impune şi a trece în faza următoare. Scor final 29-22 (16-15). Cel mai bun jucător al meciului a fost portarul Mihai Popescu.

În ultimul meci din sferturi, divizionara A, H.C. Vaslui, a reușit o nouă surpriză, victima fiind de data aceasta H.C. Minaur Baia Mare. Cu un joc combinativ, bine conduși în teren de veteranul Sandu Iacob, cu o apărare agresivă şi cu un portar în zi de graţie, vasluienii şi-au dorit mai mult victoria. Minaur a jucat slab, a greșit, a ratat mult şi a intrat într-un joc de luptă, de uzură, care a convenit mai mult adversarului. Scor final 28-22 (16-13). M.V.P.-ul partidei a fost de departe portarul vasluian Bogdan Pralea.

Deci iată şi partidele din semifinalele Cupei României: Știința Dedeman Bacău - C.SM. București şi H.C.M. Constanţa - H.C. Vaslui.

CS Dinamo - 7 martie 2014, ora 1300

Program Competitional

1-7 mai 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 22 – restanță), 3 mai, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Sala Apollo

Volei feminin. Divizia A1, locurile 5-6 (meci 2), 3 mai, ora 16:00: CSO Voluntari – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 26), 5 mai, ora 17:00: Potaissa Turda – Dinamo

Rugby. Liga Națională (etapa 5), 5 mai, ora 19:30: Dinamo – SCM USV Timișoara. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 3, play-out, grupa 4 (etapa 7), 6 mai, ora 18:00: ACS Unirea Bascov – CS Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 3), 6 mai, ora 18:30: SCMU Craiova – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 4), 7 mai, ora 18:00: SCMU Craiova - Dinamo

Box. Campionatul Mondial de seniori, 1-14 mai, Tașkent (Uzbekistan)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 237 vizitatori online