Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. O victorie care trebuia bifata

Handbal masculin. O victorie care trebuia bifata

Liga Zimbrilor, etapa 7: Dinamo – CSU Suceava 29-28 (16-11)

Bera_cu_SuceavaHandbaliștii de la Dinamo și-au trecut în cont cea de a șasea victorie stagională în Liga Zimbrilor. Cu doar patru zile înainte de meciul cu Beșiktas Istanbul, din cea de a treia etapă a VELUX Champions League – Grupa D, jucătorii dinamoviști au încercat să se conecteze la miza unei partide în care singurul lucru care a contat au fost cele trei puncte puse în joc. Dinamo și-a atins obiectivul și rămâne lider în Liga Zimbrilor, cu 19 puncte (6 victorii și un egal).

Dinamo a jucat economicos, dar chiar și așa nu a avut probleme în a se distanța în prima repriză. Șapte goluri a fost diferența maximă în favoarea campionilor, 15-8 și 16-9, pentru ca la pauză să rămână cinci (16-11). În primele 30 de minute, campionii au irosit cinci-șase situații de singur cu portarul advers.

În repriza a doua, la adăpostul avantajului, Dinamo a lăsat garda jos. Astfel, CSU Suceava, echipă antrenată de fostul dinamovist Adrian Chiruț, a revenit pe tabelă până când a reușit egalarea, 22-22 (min. 50). Antrenorii dinamoviști au făcut câteva schimbări, iar alb-roșiii s-au detașat din nou la trei goluri, 28-25 (min. 57). Chiar dacă oaspeții au ajuns pe final la un gol în spatele campionilor, nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarei.

Dinamo nu a beneficiat în acest meci de serviciile interului dreapta Jakov Vrankovic. Croatul a fost suspendat o etapă de la Comisia de disciplină a FRH, în urma unui raport suplimentar al arbitrilor de la meciul cu Reșița, fără ca aceștia să fi arătat cartonașul albastru impus de regulament. De altfel, finalul jocului a fost unul presărat cu decizii confuze, nefiind clar dacă Vrankovic a fost descalificat pentru a treia eliminare de două minute, sau din cauză că i s-a acordat direct cartonașul roșu. Această din urmă decizie nu s-ar fi impus în condițiile în care interul dinamovist a fost penalizat pentru că, după o situație de pasiv sancționată de arbitri, a lăsat mingea între picioare. Vranko și-a ispășit pedeapsa la meciul cu CSU Suceava.

Dinamo: Irimuș, Grigoraș – Ragot 6, A. Esteki 5, Bera 4, S. Esteki 3, Mironescu 3, Șandru 3, Savenco 2, Asoltanei 1, Șania 1, Mousavi 1, Capotă, Câmpan, Mocanu.

CSU Suceava (marcatori): Tîrzioru 7, Burlacu 5, Ciubotariu 4, Preda 4, Puljizovic 3, Baican 3, Mitrea 2.

CS Dinamo, 05 octombrie 2016

Program Competitional

30 ianuarie - 5 februarie 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 20, devans), 31 ianuarie, ora 18:00: CSM Oradea - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 17:30: SCM Politehnica Timișoara – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 16), 5 februarie, ora 15:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul

Baschet. LNBM Mozzart (play-off, etapa 1), 4 februarie, ora 18:30: Dinamo – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 4 februarie, ora 17:30: Rapid – Dinamo

Polo. Superliga masculină (etapa 12), 3 februarie, ora 19:00: CSM Oradea - Dinamo. Superliga (etapa 11), 5 februarie, ora 14:00: CSU Oradea - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 618 vizitatori online